Hardliner Grapperhaus krijgt kritiek van het OM. Grapperhaus mag paspoorten van Syriëgangers niet afpakken

Ferd Grapperhaus is op de dreef de laatste tijd, hij profileert zich steeds meer als een hardliner die zijn woorden nakomt. Het Openbaar Ministerie gaf als advies dat het niet verstandig is om de paspoorten van Syriëgangers af te pakken, Grapperhaus heeft hier maling aan en staat te popelen om het Nederlanderschap af te pakken bij die IS-gekkies. 

Het OM is van mening dat Syriëgangers hun straf ontlopen als we het uitgestippelde beleid van Grapperhaus gaan volgen. Hierdoor wordt het haast onmogelijk om ze te berechten – of althans te berechten in Nederland dan.

Zo lijkt het dus dat Grapperhaus en het OM lijnrecht tegenover elkaar komen te staan in deze kwestie. Het OM is van mening dat het belang van vervolging en berechting op deze wijze enorm wordt geschaad. Sinds 2017 is het mogelijk dat de paspoort van Syriëgangers worden afgepakt, dit is tot nu toe elf keer gebeurd. Volgens Grapperhaus staan er nog zeker 100 lieden op de lijst.

Bij iedere kwestie moet het OM worden betrokken om te kijken of de intrekking geen strafrechtelijke vervolging doorkruist.

Hierdoor lijkt het een politiek spel te worden tussen het OM en de minister. De minister is van mening dat deze kwestie hem toebehoort.

We nemen alle adviezen mee in onze afweging. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je ieder advies ook volgt. Als de inschatting is dat het in het belang van onze nationale veiligheid is om iemands Nederlanderschap in te trekken, dan gebeurt dat.”

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Jumping

  Inderdaad dit is het spel, van de club achter gesloten deuren.

  Grappie wil wel maar.!!!!!

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

 2. J.Rademaker

  Je zou kunnen denken dat het OM werk genoeg heeft, de helft van de zaken gaan in de prullenmand las ik.
  Zijn misschien kleine zaken maar juist die zijn belangrijk om te voorkomen dat het grote daders worden.
  Maar ja grote zaken maken de officieren belangrijk en wie wil nu niet belangrijk worden.

 3. Duckday

  Gewoon afpakken zij hebben deel genomen aan oorlogs handelingen en hebben meestal 2 passen

  1. Oliwier

   Welke passen heeft u het over? Ledenpassen, tankpassen? Duidelijkheid a.u.b.

   1. Vit

    Ahh Mezzadra heeft een ban.

    1. Vit

     Of een nieuwe nick dat kan ook.

    2. Mezzadra

     Nee, beste kerel, ik heb geen ban en nieuwe nicks maak ik alleen maar aan als ik terug wil komen na een ban. Gelukkig is de redactie mij de afgelopen maanden genadig of ontwikkelden ze iets meer vermogen kritiek op hun stukjes in te nemen. Meer dan één nickname heb ik nooit nodig gehad, zoals dat kennelijk wel het geval is bij de Lugar-roedel.

 4. Marija

  Mocht Grappenhaus dit voor elkaar krijgen dan zal hij de waardering krijgen van alle Nederlanders die ons land veilig willen houden.

  1. Rosasolis

   @Marija. F. Grapperhaus, onze CDA minister justitie werkt zeer lange uren dagelijks om de verzorgen dat Nederland niet overspoeld gaat worden door ex- IS bruidjes en hun horde kinderen van 0 – 4 jaar, die werden gefokt om te zorgen dat Isis nakomelingen krijgen. Dat was/is de doel van die IS bruidjes. Deze criminele vrouwen zijn helemaal niet te vertrouwen, en hebben helemaal niets met het gewone leven van Nederland te maken. Voor deze landverraders zou ik zeggen: steur ze naar een andere midden-oosten land van hun keuze…als die hen willen accepteren, en aan hun condoms gratis geven. En als het dwang tegen IS kinder fokken doorgaat, dan moeten vele organisaties kunnen zorgen dat deze vrouwen blijven in het midden-oost om hun
   fok-producten door te zetten. Nederland heeft niets mee te maken met die kinder
   fok-producten. In Nederland bepaald onze vrouwen als zij wel of niet een kind wil.
   Er zijn vele vrouwen die kiezen om kinderloos door het leven te gaan, omdat zij voor het belang van hun vak en samenwerking met collega’s belangrijker vinden dan om voor de geboorte van kinderen te verzorgen. Onze Planeet Aarde lijd nu onder overbevolking. Wegens vreselijke milieu problemen worden de problemen van miljoenen bevolkings groepen in vele landen onderdruk te stoppen met het dwingen van jonge vrouwen en meisjes om te voorkomen, dat ze nog meer gedwongen islamietische IS kinderen te baren!

   1. Mezzadra

    Rosasolis ontpopt zich als een harteloze islamofobe haatzaaier.

    Jammer.

    1. Rosasolis

     @Mezzadra . Hoeveel Islamitische nakomelingen moeten nog komen uit de
     IS bruidjes?

 5. Dennis76

  Wij hebben toch geen gepaste straffen voor die barbaren.
  Samenleving beschermen tegen terugkeer lijkt mij enigste optie.

  1. Rosasolis

   Dennis76. Zo denk ik ook.

  2. Ikbenhetbeu

   Precies, het OM wil ze berechten maar na 4 jaar, als ze al berecht worden wegens geen bewijs, zijn ze na 4 jaar weer vrij. Een groot gevaar voor de Nederlandse samenleving. Ze worden echt wel in Irak of Syrie berecht, beter dan in NL in ieder geval, als wij hun NL paspoort afpakken.

 6. Anne Sophe Schillersdorf

  Dit is de derde DDS bericht vandaag waar ik deze lelijke kop voorbij zie komen. Mag ik een teiltje?

  1. Ego-non-solus

   @Anne, het is een inkoppertje maar jij roept bij velen dezelfde reactie op. Arm kind, zo graag meedoen met de grote mensen en toch maar niet serieus genomen worden.

 7. Joop Klepzeikert

  Het Omvolkings Ministerie is bang dat ze dat moslimtuig geen 2 weken stagelopen als ‘straf’ kunnen geven, maar dat ze in Syrie of Irak WEL echt gestraft zullen worden.
  Het is hoog tijd voor een heel grondige reorganisatie bij justitie en politie. Dat linkstuig heeft nu onderhand te lang allochtuig geknuffeld. Tijd om dat linkstuig te vervangen door mensen MET verstand en moraal.

 8. FCKDopper

  Een proces in Nederland voor dit soort tuig is een aanfluiting.
  Indien ze al veroordeeld kunnen worden krijgen ze maximaal 7 jaar opgelegd.
  Na aftrek van voorarrest en strafvermindering lopen ze binnen 3 a 4 jaar weer vrij op straat met een uitkering betaald door de Nederlandse belastingbetaler.

  Pak het paspoort af en lever ze uit aan Syrië of Irak, daar weten ze wel raad met dat moordende en verkrachtende tuig

 9. Rud56

  @Joop Klepzeikert: +++++++x1000

 10. Cesare

  Eindelijk gebeurt er iets tegen dat gajes (m/v) en dat komen die d66-ers van het om een spaak in het wiel steken. Laat het om het weinige dat ze doen maar eens goed leren doen ipv zich druk te maken omdat iemand twee week papier prikken misloopt.

 11. Shadow1100

  Beter HUN het onverdiende Nederlanderschap afnemen en hier niet veroordelen dan dat ze na 24 uur taakstraf hier als “Nederlander” de engste dingen kunnen gaan doen.
  Hun vrouwen hebben vrijwillig gekozen voor het kalifaat. GEEN medelijden mee hebben.
  Ook de kinderen daar laten. Zij hebben NIETS met Nederland; ze zijn er nog nooit geweest; de spreken de taal niet; ze kennen de cultuur niet en ze zullen zich NOOIT aanpassen…….

 12. jan1

  Ik had dit eerder geplaatst
  Maar deze plek is beter:)

  jan1 3 uur ago

  Het Openbaar Ministerie waarschuwt
  minister Grapperhaus voor diens beleid
  om de nationaliteit af te nemen van
  Syriëgangers.
  Die kunnen hierdoor hun straf ontlopen,staat volgens de NRC in
  vertrouwelijke adviezen. (teletekst)

  Dit vind ik zo een hollands universiteits (.)66 gelul.
  99.99% heeft een 2e paspoort!
  Was het zo dat je kon zeggen dat NL wist wat straffen was dan heeft het OM gelijk.
  Maar helaas.
  Heel NL krijgt problemen door dat hersenloze gedoe in holland.
  Het gebied van Rusland/Assad/ en de Koerden word enkel maar groter ! dus de pakkans ook.
  Niets staat in de weg om te verwijzen naar de 2e en originele identiteit van die sadisten.
  En als via Idlib ?Turkije bereikt word dan is dit Turkije aan te rekenen! en die moet dan zorgen dat deze figuren in het land van 2e pas terecht komen.
  waarschijnlijk zal dit een land zijn waar recht en verstand nog samen gaan.
  Als slachtoffer is het misschien beter om bij deze landen om berechting en genoegdoening te vragen .
  Want hier geld? iedereen is zielig behalve het slachtoffer!!
  Het OM verdient wat mij betreft een stevige draai om de oren.

  1. jan1

   Als je naar de achtergrond van deze officieren v justitie gaat kijken klopt de onafhankelijkheid dan nog wel?
   Als je eerst assiel advocaat was of zo iemand als ISIS advocaat ? en dan officier word?hoe onafhankelijk ben je dan??

 13. Agios

  Syriegangers dienen een Syrisch paspoort te hebben. Door dienst te doen in een ander leger dan het Nederlandse, zijn ze het Nederlandse wettelijk kwijt. Eigen schuld, statenloosheidbult.

 14. Rosasolis

  Ga door F. Grapperhaus, je bent heel sterk, en wellicht ben je nu de held die ons Nederland gaat redden van het terughalen van IS vrouwen en mannen. Wij steunen je hele beleid tegen het terug halen van deze criminalen. Dat de vrouwen kinderen voor IS baren…nog steeds! is geen reden om deze kinderen als chantage te houden om de IS vrouwen naar Nederland terug te halen… alleen omdat de omstandigheden in die kampen zo erg zijn. Niemand in Nederland, behalve salafistische islam kringen, heeft ooit gezegd dat ze naar IS in Syria moesten gaan om IS te steunen om duizende kinderen, binnen 4 jaren te gaan baren (tot nu toe) voor de voortzetting van de toekomst van Isis vast te zetten. Eng hoor, heel eng vind ik het.
  Er moet nu eindelijk binnen Nederland en de EU een nieuwe verdrag komen over wat Nederland en de EU landen van de die ex-IS bruidjes moeten regelen. Dat Grapperhaus nee zegt, ben ik helemaal eens. Deze fok-dier moeders zijn niet te vertrouwen, ook als zij uit de gevangenis komen. Met een enkelband kunnen zij ook er boven aan hun borst een bommen gordel dragen. Prima werk van onze minister
  van justitie om te proberen dit ellende te voorkomen.

 15. Bes Tolen

  De positie van het recht is sinds de opkomst van overtrokken formalisme in de rechtspraak een ware ramp om misdaad te bestrijden. Dat overtrokken formalisme is door rechters gehonoreerd. De eerste grove aanleiding was een berucht strafproces voor de rechtbank in Zwolle. Hier ging in 1970 een moordenaar vrij uit omdat in de uitgebreide gerechtelijke stukken van het OM één letter in een kopie niet was doorgekomen. Indertijd werd nog alles getypt op een doodgewone typemachine en er werden dadelijk tegelijk met het bovenste exemplaar blad een aantal onderliggende kopieën gefabriceerd. Vandaar dat kleine foutje dat naar het rechtsgevoel van de grote meerderheid van de mensen nooit dat gevolg had mogen hebben. Maar ondertussen is dat tegengaan van onzinnig formalisme in het recht nog steeds niet goed geregeld en het wordt tijd, dat Grapperhaus, die toch op weg is één van de beste ministers van justitie uit de laatste tientallen jaren te worden (wat voor hem niet de kunst moet zijn), hier werk van maakt door nieuwe doeltreffende wetgeving.

 16. jorisxl

  Het OM bestaat uit linkse broederschap Ze maken ons land kapot

  1. Mezzadra

   🙂

   1. nml

    de strontvlek denkt dat ie bij zijn linkse cabaretier vrindje youp van het hek zit.

    salon socialisten onder elkaar

   2. musicmaniac

    De mongool is weer bezig met zijn smileys. Inhoudelijk nul komma nul, dus.

    1. Aardappeltjes

     @music tr@llen hebben geen inhoud

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.