Hilarische PVV’er met de naam Els degradeert Jesse Klaver ‘door jou kunnen zwarten nooit Zwarte Piet spelen!’

Een slimme PVV’er die op Twitter onder de naam ‘Els’ berichten plaatst weet het leuk te brengen nu KOZP en GroenLinks het slopen van Zwarte Piet bijna hebben bereikt. De transformatie van de Pieterman levert echter nieuwe problemen op voor mensen met een kleurtje. Mogen zwarte mensen nu wél of geen Zwarte Piet meer spelen tijdens de intocht, grapte de PVV’er. De verwarring neemt toe nu pakjesavond nadert met rasse schreden. 

Een beetje ironisch is het natuurlijk wel en het is vast geen probleem als iemand niet in staat roetpiet te spelen, maar de woorden van ‘PVV Els’ laten wel zien dat er achter de KOZP-ideologie wat haken en ogen schuilgaan.

Want ja, wat moet je nu doen als het fenomeen Zwarte Piet bestaat uit roetveegpieten, aangebracht op blanke huidjes? Ach, uiteindelijk is het goed als er gewoon wat meer diverse Pieten komen. Niet van die gele en groene, maar wat tussen wit en zwart in.

Dat is natuurlijk een prima oplossing, maar het is en blijft ironisch. De kleur van zwarte mensen is dan ‘niet goed genoeg’, maar die van de witte mensen ook niet. Ten minste dat is de suggestie van zowel GroenLinks-yuppen en KOZP’ers die voortdurend bezig zijn met stereotypering. Het is een vermoeiende discussie, maar gelukkig hebben we PVV’er Els nog voor goede grappen.

In Friesland is de discussie over Zwarte Piet ook nog gaande.

Zo meldt de Leeuwarder Courant dat het ‘uiterlijk van Zwarte Piet niet aan de politiek is om te bepalen, maar aan de organisatoren van het feest’. In Drachten leeft de discussie niet echt, behalve bij een enkeling. Slechts drie personen stuurden de organisatie van de Sinterklaasintocht een brief over ‘het racsistische karakter van de Pietermannen’. Drie brieven op een kleine 45.000 inwoners is helemaal niet slecht. In Drachten zijn ze vrij nuchter, zo lijkt het.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. weer opnieuw

  kijk even Curacao , sinterklaas wordt wit geschminkt !!!!!

  lachen joh , laat die mafklappers van kozp afsterven ,

  1. Mycase

   @weer opnieuw ,ze moeten die club compleet negeren geen aandacht doen we hier ook met de trollen ,en dat werkt gewoon het beste .

 2. Jack Flash

  Ik heb al eerder hier geschreven zo’n voorval te kennen.Een Surinaams meisje uit Utrecht die niet meer zwarte Piet durfde te spelen uit angst voor problemen.Twee of drie jaar geleden was zo’n voorval ook al op SBS 6 nieuws.

  1. ZiggyStardust

   Klopt! En dat indelen in wit en zwart is ook een probleem. Mensen zijn niet wit en mensen zijn ook niet zwart. Mensen zijn blank Ral 9001 tot in de buurt van bruin Ral 8019 gekleurd. Maar nooit Ral 9005 (Zwarte Piet) of Ral 9010 (gechloreerd toiletpapier) zwart en wit. Stop toch eens met dat hokjes denken en laat een traditie gewoon een traditie zijn.

 3. Bockbeer

  Jesse Kadaver is inderdaad een racist van het zuiverste water.

 4. Jannes82

  Hoewel ik de discussie totaal onbelangrijk vind… Ben ik inderdaad wel benieuwd hoe mensen met een donkere huid er als roetveegpiet uitzien… Gebruiken ze witte schmink? Of blanke schmink? Jezus ik ken de regels niet meer van wat correct taalgebruik bij deze mensen is.

  1. Original NL

   @Jannes…Ben ik inderdaad wel benieuwd hoe mensen met een donkere huid er als roetveegpiet uitzien…
   Die zien er net zo belachelijk uit als blanke roetveeg pieten…..deze witveeg pieten!

 5. Wesley Benbow

  “Ach, uiteindelijk is het goed als er gewoon wat meer diverse Pieten komen. Niet van die gele en groene, maar wat tussen wit en zwart in.”

  Bij Teunis is het kwartje ook gevallen.

 6. Mar

  Op Curaçao worden gekleurden pikzwart geschminkt. Heb ook al gekleurden voorbij zien komen met roetvegen op het gezicht.

  Als zowel blanken als gekleurden roetvegen op het gezicht krijgen, worden ze allemaal gelijk behandeld.

  As it net kin sa’t it moat, dan moat it mar sa’t it kin

  1. Wesley Benbow

   “Op Curaçao worden gekleurden pikzwart geschminkt. Heb ook al gekleurden voorbij zien komen met roetvegen op het gezicht.”

   Mooi. Samen komen we er wel uit.

   1. Shadow1100

    Als ik me schaam word ik ROOD;
    als ik het koud heb word ik BLAUW;
    als ik in de zon lig word ik ORANJE;
    als ik te lang in de zon lig word ik ROOD;
    als ik terugkom van vakantie ben ik BRUIN;
    als ik zeeziek ben word ik GROEN;
    als ik hepatitis heb word ik GEEL;
    als ik benauwd ben word ik PAARS;
    als ik dood ben word ik GRAUW;
    als ik langer dood ben word ik ZWART.
    En ik word WITTE man genoemd?

    Als jij je schaamt blijf je zwart;
    als jij het koud hebt blijf je zwart;
    als jij in de zon ligt blijf je zwart;
    als jij te lang in de zon ligt blijf je zwart;
    als jij terugkomt van vakantie ben je zwart;
    als jij zeeziek bent blijf je zwart;
    als jij hepatitis hebt blijf je zwart;
    als jij benauwd bent blijf je zwart;
    als jij dood bent blijf je zwart.
    En jij wordt kleurling genoemd?

    1. Wesley Benbow

     Wat is de moraal van dit gezwets, Shadow?

     1. Mart

      Accepteer wat/wie je bent Wesley,en mekker daar niet te veel over…doet mijn creoolse ega ook niet,,,,,,behalve als iemand voordringt,dan ga ik ff wat verderop staan te grijnzen.

  2. Ben Venuti

   Mar bukt graag voor allochtone drammers, mij niet gezien zo’n serviele houding, ik zou mijzelf niet meer aan kunnen kijken in de spiegel, maar sommige untermenschen voelen zich er wel bij.

  3. Original NL

   @Mar…Zwarte piet staat model voor de manier waarop een zeer kleine minderheid aangevoerd door notabene een gelukzoeker, een “gast”, zijn wil gaat opleggen t.o.v. een overgrote meerderheid!
   Daarbij gebruik makend van de drogreden racisme!
   Moeten wij dit accepteren..nee dus.

   1. ZiggyStardust

    Omgekeerd heet het kolonialisme.

 7. Bockbeer

  Een roetveegpiet lijkt op een donker persoon met een huidziekte. Dat is toch veel kwetsender.

  1. Wesley Benbow

   Om die reden bepleit ik al jaren de regenboogpiet!

   1. Bockbeer

    Regenboog is gay, dat is dan weer kwetsend voor moslims. Worden er straks regenboogpieten van een flatgebouw geworpen.

    1. van Urk

     Of als vlag opgehangen tijdens de regenboogweek. Links wil dat wij voor iedere zwakkere in onze samenleving aandacht aan moeten gaan schenken terwijl de zwakkeren daar helemaal niet op staan te wachten. Zij vinden die aandacht teveel van het goede en willen gewoon hun eigen vrije ding doen. Dat hebben de allochtonen ook al jaren aangekaart. Dacht je nou echt dat het veranderen van de naam kerstfeest een idee is geweest van een moslim? Nee! Van een links deugmens die niet wil dat moslims integreren terwijl moslims gewoon met een kerstboom onder hun arm het tuincentrum uitlopen.

     1. Ron

      Hmm.
      Links komt op voor de zwakkere toch?
      Dus links vind moslims, zwarten en gays zwak.
      Zou die groep dat wil appreciëren?

    2. Vlaswiek

     Negeer de aandoenlijke, het werkt echt!

     Hoe zie/merk je dat?

     Svetlana/Natte Scheet doet alleen nog ‘Beeeeeh’, Beukman komt zijn holmaatje te hulp met argumenten die tot doel hebben om het gedrag van de aandoenlijke te bagatelliseren, en de aandoenlijke ondersteund zichzelf met twee of drie andere nicks waarmee hij zichzelf schouderklopjes geeft of discussies probeert uit te lokken waarna hij weer kan badineren, zuigen, treiteren, taalneuqen etc.

     Iedere reacties aan het adres van de aandoenlijke wordt in blijdschap geaccepteerd en ontvangen als legitimatie om door te gaan met zijn jarenlange wangedrag. Zet door, negeer hem, dat is het enige waarmee je hem echt kunt treffen.

    3. Original NL

     Wat nu Bockbeer…een tafeltje dekje voor een trol.??

   2. Bas1974

    En jij wordt de blauw oog/bloedneus piet

 8. van Urk

  Terwijl Amerika pleit voor een genderneutraal Kerstman hebben wij al jarenlang ongemerkt tussen de echte Pietermannen ook Pieten die eigenlijk Els of Ingrid heten.

 9. Agios

  Het is genieten geblazen zonder dat continue gezeur van de deugtrollen. De moed erin houden mensen. Niet op reageren op dat ge-etter uit de linkse kerk.

  1. Zwetsnek

   Een slimme PVV’er is echt een uitzondering .

   1. Bockbeer

    Je zwets uit je nek.

    1. Vlaswiek

     “Je zwets uit je nek.”

     Dat is ook precies de bedoeling, o ja, ook nog even reageren natuurlijk.

   2. weer opnieuw

    Ik heb nog nooit een domme PVVér gezien, wel domme linkse zwetsnekken

 10. Cycle25

  Links maakt meer kapot dan je lief is, juist de zwarte schmink zorgde er voor dat kinderen zelfs hun eigen familie in een pieten pak niet herkende.

 11. van Urk

  Sommigen op deze site pleiten voor verandering van Piet terwijl zij waarschijnlijk nooit zelf een Sinterklaasfeest of optocht hebben georganiseerd, laat staan zelf gekleed waren. Zolang er geen algemeen verbod is op de zwarte kleur van Piet mogen organisatoren gewoon ieder jaar de oud vertrouwde Piet van stal halen. Ik vind ook niet dat gemeentes (die wel over de invulling van de optocht mogen mee beslissen) niet over de kleur van Piet moeten gaan bemoeien. Hun taak is alleen dat het Sinterklaasfeest of optocht vlekkeloos en voorspoedig verloopt.

  1. Mar

   @van Urk

   Leuk dat u dit zegt.

   In mijn woonplaats stopte de organisatie van de Sinterklaasintocht na vele jaren trouwe dienst ermee vanwege leeftijd. Naarstig is er gezocht naar opvolgers, maar niemand onder de bewoners meldde zich aan. De organisatie is daarom door de gemeente aan een speciaal bureau uit Noordwijk gegeven.
   Toen de datum van de intocht werd gepubliceerd in het plaatselijke roddelblaadje, verschenen al snel de reacties met “maar wel met Zwarte Pieten, anders kom ik niet”, “als er roetveegpieten komen, ga ik mooi wel naar een andere plaats in de buurt”.
   Ik heb het niet gedaan, maar mijn vingers jeukten om te typen: Waarom heeft u zich dan niet aangemeld als vrijwilliger voor de organisatie zodat u er zelf voor kon zorgen dat er alleen Zwarte Pieten meekomen?

 12. ikweetwatikwil

  Die mafkikkers proberen wat . Er zijn wat Blanken die daar in mee gaan. Maar over het geheel genomen blijft het gewoon Zwarte Piet waar ook Zwarte mensen aan mee doen.

 13. Pescador

  Jesse moet oprotten naar marroko waar hij thuis hoort

 14. Anne Sophe Schillersdorf

  Jesse Klaver heeft helemaal gelijk maar ik moet hieruit helaas concluderen dat de antiracistische boodschap niet zo goed aansluit bij een PVVer 🙂

 15. Bockbeer

  Er zijn 2 groepen heel tevreden dat Zwarte Piet over een tijdje niet zwart meer zal zijn. Links, en de Ku Klux klan.

 16. Behold My Negativity

  Even terzijde:

  Als Sinterklaas een moslim feest was, dan bleef Sinterklaas altijd wit en Zwarte piet altijd zwart. Daar mag absoluut niet van afgeweken worden. Groepen als KOZP zouden met extreem harde hand neergeslagen worden.

 17. Jack Flash

  Behold my negativity+++++

 18. Giovi

  Ik begrijp sowieso het hele gezeur rond Zwarte Piet niet meer. Het bloed van mensen -wit, zwart, geel, pimpelpaars- is rood en dat is een gemeenschappelijke deler. De azijnzeikers van KOZP hebben echter gewonnen en hun zwarte medemens de nek om gedraaid. Geen enkele donker gekleurde medelander kan nu nog met goed fatsoen voor Roetveegpiet spelen, omdat hij niet kan en mag vanwege zijn/haar huidskleur. Dit is de wereld op zijn kop en discriminatie van het zuiverste water door de eigen, donkere gemeenschap. Nog nooit in mijn hele leven heb ik Zwarte Piet als racistisch gezien, maar ik word er de laatste jaren wel keihard mee geconfronteerd. Maar hopen dat er volgend jaar donker gekleurde medelanders als Roetveegpiet mogen meespelen anders wordt het een wel heel erg blank Sinterklaasfeestje. Met dank aan de drammers van KOZP. 🙁

 19. Heras

  Als de overheid nu eens wat gaat doen voor hun geld, zetten ze de geldstroom stop.
  Het domme clubje wordt n.b. van ons belastinggeld gefinancierd.
  Volgens mij zit die Kaag achter dat soort clubjes, via milieudefensie

 20. Gelul

  je naait Yasser Feras sorry Jesse Klaver met dubbel paspoort mooi geen oor aan
  met dit onderwerp, met 2 paspoorten kan hij alle kanten op.

 21. Mieremet

  Ik heb een beetje jeuk aan mijn reetveegpiet……

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.