Hoeveel?! ‘IND moet waarschijnlijk miljoenen euro’s uitkeren aan asielzoekers’

Ja u leest het goed. De IND – Immigratie en Naturalisatiedienst – moet waarschijnlijk zeventien miljoen euro uitkeren aan asielzoekers die al te lang wachten op hun procedure. Door te lange wachttijden is de IND verplicht te voldoen aan de opgelegde dwangsommen, dit meldt Broekers-Knol in een brief aan de Tweede Kamer.

Asielmigranten die te lang moeten wachten op hun procedure hebben het recht nu eenmaal om naar de rechter te stappen. Dit jaar betekende dat de overheid al 5,5 (!) miljoen euro moest betalen. Voor volgend jaar is de verwachting dus drie keer zo hoog.

Er gaat iets structureel mis bij onze immigratiediensten, hierdoor kunnen wij de belastingbetaler keer op keer betalen voor competentie en structurele fouten.

Het is al langer bekend dat de IND kampt met een enorme achterstand, dit is mede veroorzaakt door de bezuinigingen in 2017. Toen leek het de overheid een goed idee om te gaan bezuinigen op onze immigratiediensten, met desastreuze gevolgen van dien.

Broekers-Knol komt nu eindelijk aan met de aankondiging dat er een extern onderzoek gaat plaatsvinden. Dit onderzoek moet precies in kaart brengen wat er dus fout gaat bij de IND. De lange wachttijden bij de IND zorgen voor een logisch gevolg: overvolle AZC’s. Als het misgaat bij de immigratiediensten, dan ontstaat er als het ware een domino effect.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Jv

  Oke! Dat is dan goed en verreken dit bedrag dan met het geld dat ze krijgen met de kosten van de opvang (onderdak), kleding, schoeisel, eten, drinken, gezondheidszorg en extra kosten voor de procedures van de advocaten, etc.
  Ik denk dat er dan van hun kant nog veel geld bijgelegd moet worden.
  Als deze gelukzoekers en opvreters duizenden euro’s geld konden betalen voor de vrijwillige overtocht (dus niks geen vluchteling want er is geen oorlog meer), dan kunnen ze ook bijdragen aan genoemde kosten.
  Dus niks klaplopen op onze kosten en de hele dag maar luieren en winkels onveilig maken en vrouwen lastigvallen.
  Wat zijn we toch voor land geworden….. ouderen worden aan hun lot overgelaten onze jongeren krijgen te weinig hulp (jeugdzorg), jongeren die hoge studie schulden moeten maken, geen woning in het vooruitzicht hebben en de hardwerkenden die voor de belasting werken om deze lui voor van alles en nog wat te voorzien.
  Het wordt nu toch echt tijd dat deze idioterie goed of kwaadschiks gestopt wordt. Maar ja….. links he, die ons land naar de kloten helpt!

  1. Kees Modaal

   @JV: We zouden de linkse idioten die voorstander van de massa-immigratie zijn voor alle kosten op moeten laten draaien. Dan veranderen zelfs die idioten heel snel van gedachten.

   1. Rechtsaf

    Precies Kees en! met rente natuurlijk

    1. Kees Modaal

     @Rechtsaf: Met rente, administratie en andere kosten. Gewoon voor ALLE kosten van hun linkse hobby’s op laten draaien. Kan heel makkelijk van hun uitkeringen en subsidies ingehouden worden.

     1. hans-e-pans

      Wie trekken er tijdens de wettelijke procedures alle registers open om toch maar hier te kunnen/mogen blijven. zijn het niet de gelukzoekers danwel hun advocaten.

      Dus ik denk dan dat het eerder zo is dat deze gelukzoekers kost(en) en inwoning zullen moeten betalen aan de Nederlandse Roverheid.

      Maar het is voor de Nederlandse Roverheid gemakkelijker om geld uit te keren aan deze gelukzoekers, het is tenslotte toch maar geld van de Nederlandse belastingbetalers.

     2. Rechtsaf

      @KM tuurlijk en vooral belangrijk, terug naar het land van herkomst..

 2. Kees Modaal

  Niet op het idee komen om de 97% volkomen kansloze illegale migranten direct terug naar eigen landen te sturen, nee, lekker allemaal in de asielprocedure opnemen, zodat er lange wachtlijsten ontstaan, echte asielzoekers veel te lang moeten wachten en illegale migranten nog meer gratis geld kunnen krijgen.
  De gehele overheid en alles wat daaraan gelieerd is zit ramvol incapabele linkse idioten, met een IQ wat lager is dan dat van de gemiddelde illegale migrant uit Somalië.

  1. Original NL

   @ Kees.. linkse idioten, met een IQ wat lager is dan dat van de gemiddelde illegale migrant uit Somalië…..
   Is een levensform met een negatief IQ überhaupt levensvatbaar Kees??

   1. Kees Modaal

    @Original: Dat volk zal zichzelf nooit in leven kunnen houden. Leven allemaal op kosten van de werkende mensen.
    Zodra er geen gratis geld meer uitgedeeld wordt gaan parasieten uit Afrika en Midden-Oosten ineens massaal terug naar eigen landen en sterven de linkse idioten vanzelf uit.

  2. Rechtsaf

   Je begrijpt wat er gaande is, en de zogenaamd verkozen regering die bestaat uit structurele idioten, stopt niet met deze onzin nee het moet gereguleerd worden, het moet niet gekker worden…

   1. Kees Modaal

    @Rechtsaf: Die zogenaamd verkozen regering beloofde heel veel rechtse maatregelen en ook dat ze niet meer weg zouden kijken. Daar zijn heel veel domme mensen weer ingestonken bij de verkiezingen. Bij die mensen gaan de ogen schijnbaar pas open als ze helemaal geen cent meer te makken hebben, hun dochters verkracht en vermoord zijn en hun zoons doodgemarteld zijn.

 3. Tman

  “misgaat bij de immigratiediensten”
  Weet je waarom het misgaat bij de immigratiediensen?
  Ik wel!
  Bij de beoordeling ofdat een asielzoeker, eventueel met gezin mag blijven, worden alle zeilen bijgezet om de arme zielepoten alsnog er doorheen te kunnen sluizen, daarom geven de “linkse” (vreemdeling minded) beoordelers, standaard de adressen door
  van advokaten gespecialiseerd in deze materie, die met toewijding, vanwege het verdienmodel, de professionele hulp bieden om niet afgewezen te worden!
  Lang leve “luilekkerland Rutte”.

 4. Jack Flash

  Dit verzin je niet.Dit is opzet.
  Onder vluchtelingen versta ik tegenwoordig
  Nederlanders die gillend hun land willen ontvluchten.

  1. ManusR

   Ik ben al opgetiefd uit dit godverlaten land, ik heb dit zinkend schip wat NL heet al verlaten.

 5. EU kok

  Zou het afschaffen van de IND niet goedkoper zijn?
  Geen boetes meer en een stukje overheidsapparaat opdoeken, scheelt ook weer geld.

 6. Veteraan

  Het zal altijd heel veel geld kosten.
  Links om of Links om.

 7. logisch denken2

  te lang wachten op hun procedure ? trap dat gajes er dan uit. Dit is echt weer het resultaat van de linkse ambtenarij

 8. Gerlos

  KNETTERGEK, ze moeten blij zijn dat ze in een veilig land tijdelijk of misschien lang worden opgevangen en voorzien worden van alle voorzieningen. En nu stoppen om gelukszoekers en slachtoffers van oorlog of andere geweld niet meer opnemen in ons land want helaas voor deze mensen het is VOL ECHT OVERVOL. Nog veel ruimte in de Oost Europese landen DUS ZOEK UW GELUK daar.

 9. Baron von Munchhausen

  Langzaam, maar zeker, dringt het tot de burger door dat Links de baas is in Nederland!
  ALLE Ministeries zijn bezet door Linkse ambtenaren en daarbij, het hele erge, pro-Moslim!!!
  Blij dat het het, zij langzaam, tot de burger doordringt!!!

 10. Bes Tolen

  Ja dat krijg je als je als regering aan de vijand zijn advocaten veel meer betaalt dan aan de eigen, die het landsbelang moeten dienen. En de vijand ook veel meer advocaten en andere hulpen heeft op rijkskosten dan de regering zelf ten dienste staan. Zo gaat het op veel gebieden en het gaat altijd om de belangen van lieden, die hier maar naar binnen hollen en anderen waarvan het gemeenschappelijke kenmerk is, dat ze nog nooit wat aan het bestaan van dit land en bewoners hebben bijgedragen. Het uitgelezen stelletje, dat het hier voor het zeggen heeft, is het product uit het deformerend deel van Nederland, het land dat zij verder uiteen laten vallen.

  1. Wesley Benbow

   Gaat Bes Tolen ons nog toelichten waar zijn bewering dat de vader van Obama een miljardair met vijf vrouwen is op gebaseerd is?

   Ik denk het niet. De dwaas poept hier bizarre verhalen neer waar hij nimmer op aanspreekbaar is.

   Het wordt tijd voor een filter.

 11. IJ. Kel

  Als ideologie het functioneren van regeringen gaat bepalen en het gezond verstand bij het grof vuil wordt gezet, ontstaan er excessen.
  Een voorbeeld:
  Mw. Ien van den Heuvel, echtgenote van een verward overkomend morsig mannetje, die toen nota bene minister president was, ging op bezoek bij dhr. Honneker, de tiran in het toenmalige linkse bolwerk Oost Duitsland. Teruggekomen raakte zij maar niet uitgepraat over de nieuwe ideale heilstaat waaruit zij zojuist was teruggekeerd en zij was van mening dat Nederland zo snel mogelijk zou moeten worden ingericht maar dat model. Dat er dagelijks mensen die probeerden te vluchten werden doodgeschoten bij de muur, och daar heb je het gewoon niet over. Het past niet bij het ideologische geleuter. Het meest verbazingwekkende van dit alles. Niemand nam er afstand van, dus ook de kamers niet en het gif van toen sijpelt ook heden ten dage nog door.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.