Het opruimen van je schuur: nuttig én ontspannend

Het opruimen van je schuur: nuttig én ontspannend

Is het tijd om de schuur weer eens op te ruimen? Dan is er geen beter moment dan nu om hieraan te beginnen. Het opruimen van je schuur is niet alleen super nuttig, maar kan ook nog eens lekker ontspannend werken. Orde scheppen in de chaos maakt iedereen natuurlijk vrolijk. Hoe je deze klus het makkelijkste (en snelste) aanpakt, vertellen we je graag met een aantal handige tips!

1. Plan tijdens lekker weer

Zet de opruiming van je schuur op tijd op de planning en houd het weerbericht in de gaten. Hoewel je in de schuur zelf natuurlijk overdekt en dus droog bent, is het wel zo fijn als je ook zonder problemen materialen even buiten kunt zetten zonder dat deze nat worden. Nu hoeft het geen zomerse dag te zijn, maar droog weer is toch wel erg fijn!

2. Zorg voor opslagruimte

Je hebt vaak wat hulp nodig om meer orde in de chaos te creëren, en deze hulp komt veelal in de vorm van opslagruimte. Zorg dus dat je deze opslagruimte klaar hebt staan zodat je direct makkelijk aan het ordenen kunt gaan. Misschien moet je een nieuwe stellingkast aanschaffen, dus zorg er hoe dan ook voor dat je op tijd voor de juiste opslagruimte zorgt!

3. Doe wat inspiratie op

Hoewel de aanschaf van een stellingkast een mooi begin is, zijn er ook creatieve manieren om producten, gereedschappen en materialen op te bergen. Pak de ladder erbij en hang planken vanaf het plafond tot op ooghoogte waar je verschillende items op kunt bergen. En als je dan toch met de ladder bezig bent, gebruik deze dan ook meteen om een makkelijk draagsysteem tegen de muur te bevestigen waar je de ladder straks weer kwijt kunt. Hangt die meteen netjes opgeborgen en heb je ‘m in no-time te pakken wanneer je deze nodig hebt!

4. Zorg voor de juiste tools of hulpstukken

Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk om de juiste tools en hulpstukken aanwezig te hebben. Gebruik bijvoorbeeld een vouwladder om op moeilijk bereikbare plaatsen te kunnen werken zonder steeds van de trap af te moeten om hulpmiddelen te pakken. Een vouwladder geeft je niet alleen de mogelijkheid om bepaalde hoogten te bereiken, maar biedt je ook een platform om je gereedschappen op neer te leggen. Ideaal om die planken aan de muur te bevestigen!

5. Maak ruimte vrij

Maak vervolgens voldoende ruimte vrij; je gaat deze ruimte nodig hebben om alle spullen in de schuur op uit te kunnen stallen. Vanuit deze ruimte heb je een makkelijk overzicht van welke spullen er allemaal uit de schuur komen, en waar je ze uiteindelijk weer terug kunt plaatsen.

6. Verdeel in categorieën

Nu dat al je spullen uitgestald zijn kun je deze makkelijk verdelen in verschillende categorieën. Houd de spullen uit dezelfde categorieën bij elkaar, en zorg dat ze samen opgeslagen liggen. Zo zorg je voor overzicht en weet je straks precies waar je moet zijn om een gereedschap uit een bepaalde categorie te pakken.

Je zult zien dat je jezelf na deze grote opruiming een stuk beter voelt!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Ontspanning Opruimen schuur

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer