Hommeles bij de politie! Opheffen ‘misdaadteam’ stuit op woede

Het was al langer bekend dat de politie met een personeelstekort te kampen heeft. Maar de situatie dreigt nu volledig uit de hand te lopen. Zo wordt er een gespecialiseerd rechercheteam opgeheven, vanwege een tekort aan politiemensen. Dit team heeft de taak georganiseerde misdaad in Amsterdam aan te pakken, maar wordt per eind december opgeheven. Via AD

Het moge duidelijk zijn dat het Team Bestrijding Ondermijning van de Dienst Infrastructuur een zeer belangrijke taak heeft. Het voornemen over de opheffing kan dan ook rekenen op woede vanuit het desbetreffende team.

“,,Op dit moment is er heel veel te doen over ondermijning, drugsproblemen en liquidaties in de stad’’, zegt een betrokken politieman. ,,En juist dan moeten we stoppen. Het onbegrip hierover is ontzettend groot. Een paar grote en beloftevolle onderzoeken moeten we noodgedwongen stopzetten. Daardoor gaat een aantal criminelen de dans ontspringen.’’”

‘De bedoeling is dat de politiemensen doorschuiven naar de recherchetak van de zogeheten basisteams in de stad, zodat de mensen die daar nu werken de straat op kunnen’, zo meldt het Algemeen Dagblad. Een woordvoerder van de Amsterdamse politie erkent de problemen en geeft zelfs aan dat het water tot ‘boven de lippen staat’.

“,,We zijn bezig met een paar voorstellen. Dit is daar één van. We moeten pijnlijke keuzes maken. Het water staat ons tot boven de lippen. Maar een definitieve beslissing is nog niet genomen.’’”

De noodgedwongen keuzes zetten niet alleen kwaad bloed bij de mensen van politie, maar ook bij de vakbonden. Zo zegt Jan Struijs, voorzitter van de politiebond NPB, dat het niet meer langer zo kan doorgaan.

“Dit kan echt niet langer zo. Dit is een heel belangrijk rechercheteam in Amsterdam, dat goed werk levert om ondermijning tegen te gaan. Dit is heel onwenselijk, en voor de veiligheid van de stad absoluut niet goed. Maar het kan kennelijk niet anders, want als de politie niet meer op 112-meldingen kan afgaan komt de acute veiligheid van de burger pas echt in gevaar.’”

Volgend jaar dreigt zelfs een ‘organisatorische ramp’ te worden. Dan staan er namelijk grote evenementen op het programma, zoals het Songfestival, de Formule 1 in Zandvoort en de bekerfinale (voetbal). Bij deze gebeurtenissen is veel politie-inzet nodig, maar of dit allemaal haalbaar is? Inderdaad Mark Rutte. Als het zo doorgaat is Nederland niet meer het land waar je in wil wonen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Jumping

  Rutte, Rutte wat maak jij er met Rutteclan, een verschrikkelijke kolere zooi van.

  Iedere dag is er een beroepsgroep, die in de vernieling is geholpen door het Ruttekartel.

  Marokkaanse kopschoppers in Gorkum, die worden beschermd door de pro Rutte media.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 2. EU kok

  Quote : Het was al langer bekend dat de politie met een personeelstekort te kampen heeft.
  .
  Gewoon al die werkloze uitkeringstrekkers inzetten.
  Werken voor je centen.

 3. Agios

  Elke dag komt er wel een nieuwe onheilsboodschap over een land dat ooit trots was op zichzelf, maar die zich de laatste jaren afschaft. Nederland is done, kapotgemaakt, kapotbezuinigd. Willen de goedmensen, de Rutte-aanbidders en alles wat hiermee te maken heeft, beginnen zich kapot te schamen.

  1. Shadow1100

   Rutte zegt:”Het geld klotst tegen de plinten op”. Geen wonder. Járen heeft onze roverheid extreem bezuinigd op de zorg, het onderwijs, de politie. Nu krijgen “ze” de rekening gepresenteerd. Helaas het is te laat. Meer personeel erbij? De opleiding kost minimaal 4 jaar. Dus eerder dan 2013 ìs er geen uitbreiding. Wel een grote leeftijdsuitloop. Ziekenhuizen, scholen en politiebureau’s worden gesloten. De burger is de dupe. Wachtlijsten in het ziekenhuis; schoolkinderen worden naar huis gestuurd; aangifte doen? Volgende week donderdag om 15.10 uur mevrouw. S C H A N D A L I G !
   Denk er aan: Wie links zaait ook links oogst en dat is een schrale oogst.

 4. Blokkeer-Fries

  Faal, na faal, na faal… Alles maar kapot belasten en vernielen, in deze zelf gecreëerde afstort. De beroeps onbenullen op het pluche, hebben werkelijk geen flauw benul waar ze mee bezig zijn.

  youtube.com/watch?v=JhL8tZAuQqQ

  1. Wesley Benbow

   Het moet niet gekker worden, Blokkeer-Fries!

 5. Wesley Benbow

  Ik begrijp dat het probleem veroorzaakt wordt door personeelstekort.

  Wat Mark Rutte hieraan kan doen blijft onduidelijk.

 6. Vlaswiek

  De bezuinigingen bij politie en justitie duren al langer dan 30 jaar(!).
  Ik herinner mij dat er aan het einde van de jaren ’80 zo’n 110 politiemensen werden wegbezuinigd uit het korps Apeldoorn, daarna is het nooit meer aangevuld.

  Op 19 februari 2011 zond Zembla een aflevering uit genaamd “Opsporing Verzocht”. In die uitzending werd duidelijk dat minder dan 10% van de misdrijven in Nederland tot een uiteindelijke vervolging en veroordeling door de rechter komt. De conclusie was dat er alleen al voor Amsterdam 300 rechercheurs bij zouden moeten.

  Maar de politiek wil het niet, kan het niet en doet het niet. De motie Baudet (dec 2018) waarin hij om één miljard extra voor politie en justitie heeft gevraagd, werd door het kartel weggestemd.

  Den Haag (lees; partijkartel) is niet geïnteresseerd in jouw en mijn veiligheid. Ze laten ons land wel vollopen met onbekende buitenlanders die hier, getuige het nieuws, een carrière beginnen als straatrover en zakkenroller.

  De conclusie: Stop Rutte, kies voor verandering en stem Forum voor Democratie.

 7. ikweetwatikwil

  Rutte zou er voor kunnen zorgen dat er geen miljarden gaan naar buitenlanders. Dan kan het geld naar politie ,zorg, onderwijs. Rutte zou wat minder naar GL en D66 moeten luisteren. Rutte zou uit de EU moeten stappen want door al dat gedonder bij de politie en het leger , hebben we straks een Europees politie apparaat en leger. Daar ben je jarig mee.

  1. Wesley Benbow

   “zorgen dat er geen miljarden gaan naar buitenlanders.”

   Domme jongen toch!

   1. Rechtsaf

    Ped*fiel wesley probeert zich er toch tussen frommelen, over dom jongetje gesproken

    1. Vlaswiek

     “over dom jongetje gesproken”

     De aandoenlijke voeren is ook niet echt intelligent, zo blijft hij leven en hij krijgt er een stijf pe͎doplassertje van. Ik zou hem dat plezier nooit gunnen.

     Opgedonderd!

     1. Ron

      Sorry vlaswiek.
      Maar indirect doe jij het nu ook.

  2. Vlaswiek

   “miljarden naar buitenlanders.”

   Rutte stuurt onze miljarden naar Brussel, naar de meer dan 500.000(!) nieuwe “Nederlanders” die hij heeft binnengehaald. Hij stuurt het naar de bodemloze putten van de Zuid-Europese landen waarvan hij heeft gezegd dat daar geen cent meer naartoe zou gaan.

   Helaas lijden veel kiezers aan collectief geheugenverlies ten tijde van de landelijke verkiezingen. Hoewel? Welke partij werd de grootste na de laatste landelijke verkiezingen en welke partij is groter (qua leden) dan de VVD?

   🙂

 8. Pescador

  Goedzo rutte landverrader , het wordt tijd dat jij de cel ingaat je maakt teveel kapot

 9. Duckday

  Stem PVV of Fvd Daarna nexit
  Stop het monsterverbond de EU en Euro
  Wat voor voordeel welvaart heeft dit monsterverbond ons nu gebracht voor de NORMALE man vrouw in Nederland
  Stop met de open grenzen ons land wordt overspoeld met zakken vullers gelukszoekers
  Voor de normale man vrouw gezin is geen betaalbaar huis meer te vinden Koop huizen en huren stijgen tot ongekende hoogte.

  Stem PVV of FvD misschien dat het beter gaat

  1. Politiek Profeet

   Net als de leraren die niet meer te krijgen zijn, defensie die pang pang moet roepen…kleding zelf betalen als er geoefend word in Noorwegen…
   Politie die niet meer te vinden is voor de grote steden.
   Hoezo?
   Heel simpel …leraren en politie in de grote steden kunnen en mogen hun werk niet meer doen,alles hangt van de deugersclubjes af, de gedoogden,de linkse ratjes, het incompetente bestuur,de wegkijkers.
   Geen normaal mens wil daar in zo,n gettho voor de klas staan, geen enkel normaal mens wil politieman/vrouw zijn als je door je leidingevenden in de stront word geduwd als je weer zo,n kansparel opgepakt hebt en geen foeigesprek wilt aangaan met thee en een halalkoekje erbij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.