In de zak naar Spanje! Eerste activisten tegen Zwarte Piet al opgepakt wegens opruiing en bedreiging

Geen categorienov 16 2019, 9:00
Drie activisten tegen Zwarte Piet zijn al een dag voor de intocht van Sinterklaas door de politie opgepakt. Het gaat om leden van De Grauwe Eeuw. U weet wel, die kinderen met botsplinters van Sinterklaas wilden besmeuren.
Een woordvoerder van de politie wil alleen bevestigen dat het om twee heren uit Utrecht en een Leidenaar gaat. Als reden geeft hij het volgende:

"Ze zijn aangehouden vanwege opruiing, bedreiging en het verspreiden van opruiende teksten via sociale media. Die waren gericht tegen de Sinterklaasintocht in Apeldoorn."

De meest bekende van de drie is misschien nog wel Michael van Zeijl (38). Hij is nog steeds het gezicht van die debiele actiegroep en stond ook op de foto terwijl hij een pet met 'Sinterklaas Sniper' droeg. Deze graftak werd vannacht aangehouden op een vakantiepark in Nunspeet, waar hij verbleef omdat hij moest onderduiken. Er waren namelijk bedreigingen richting hem geuit (wie de bal kaatst...).
Volgens de advocaat van de Grauwe Eeuw-activisten begrijpen ze zelf niet waarom ze zijn opgepakt. Héél raar ook allemaal. De advocaat zegt:

"Ze zijn aangeslagen. Ik ben stomverbaasd. Het is al de derde keer dat Van Zeijl vlak voor de intocht preventief wordt aangehouden. Er zit een patroon in."

Hoe is het toch mogelijk? Één keer roepen dat je het hoofd van Sinterklaas over kinderen uit elkaar wilt laten spatten en je mag ook niks meer in dit land!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten