Intocht Den Haag loopt achter op schema - Stad met honderden pro-Zwarte Piet-posters beplakt

Geen categorienov 16 2019, 10:00
Daar gaan we dan! Den Haag is vrijdagnacht met honderden posters beplakt waarop de beeltenis van Zwarte Piet is te zien. Pro-Zwarte Piet-demonstranten hebben een behoorlijke actie op touw weten te zetten, zo erg zelfs dat de intocht achter op schema dreigt te lopen!
Peter Boelhouwer, organisator van de Haagse intocht, is 'niet blij'. De actie heeft ervoor gezorgd dat de intocht achter op schema dreigt te lopen, want ondernemers moeten nu de boel opruimen. Er is zelfs een schoonmaakbedrijf door de organisatie in dienst genomen om mee te helpen opruimen.
Op zich is het natuurlijk wel een mooie manier om aandacht te vragen voor Zwarte Piet, maar in de praktijk blijkt dat toch tegen te vallen. De posters hebben namelijk de beeltenis van Kick Out Zwarte Piet-leider Jerry Afriyie als Zwarte Piet (genaamd 'Zeurpiet').
Knipsel
Als er nou een wat neutralere pro-Zwarte Piet poster was gebruikt, was het misschien niet zo'n probleem geweest. Maar dit soort bewerkingen spelen KOZP en vergelijkbare activisten natuurlijk feilloos in de hand. 'Zie je wel dat het racistisch is!' Ik hoor het ze al zeggen.
Ik ben benieuwd of we nog meer van dit soort fratsen zullen gaan tegenkomen vandaag. Vast wel. Het begint mensen van beide kampen steeds meer de keel uit te hangen volgens mij. Dan is het een kwestie van tijd voor de boel escaleert, want men zoekt de grens steeds meer op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten