IND reageert op 'incident' van 'kansloze' Moldaviërs: 'Asielvragen van hun zijn zo goed als kansloos'

Geen categorienov 19 2019, 18:45
De IND heeft gereageerd op de Moldavische kwestie van eerder vandaag. Moldaviërs werden letterlijk ons land in gesmokkeld met een bus. Dit kan uiteraard niet, de IND gaat dan ook maatregelen nemen om dit anders aan te pakken. Waar de IND gisteren ook al onder vuur lag om hoge vergoedingen die ze moeten betalen omdat het procederen te lang duurt lijkt de chaos bij de IND compleet.
Het is de tweede keer in een week tijd dat een bus vol Moldaviërs ons land probeert binnen te komen. Een kansloze missie aldus een woordvoerder van de IND, een poging tot asielaanvraag levert nauwelijks succes op.

,Asielaanvragen van mensen uit dat land worden zo goed als nooit gehonoreerd’’

De IND gaat nu nog meer - want ja ze nemen al tijdje deze 'dreiging' serieus - maatregelen nemen. De toestroom vanuit Moldavië is ineens booming, men ziet zijn kans schoon op beter betaald werk hier in het 'rijke Westen'.
Als extra strenge maatregelen heeft de IND de volgende dingen in gedachten: versoberen en beperken van de opvanglocaties, het vastzetten van vreemdelingen en het aanpakken van de smokkelaars. Wat zij verstaan onder het aanpakken van de smokkelaars dat weten we niet. Wel hopen we uiteraard dat het werkt, de IND heeft al genoeg problemen en de Moldavische kwestie is een nieuw hoofdpijndossier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten