IND reageert op ‘incident’ van ‘kansloze’ Moldaviërs: ‘Asielvragen van hun zijn zo goed als kansloos’

De IND heeft gereageerd op de Moldavische kwestie van eerder vandaag. Moldaviërs werden letterlijk ons land in gesmokkeld met een bus. Dit kan uiteraard niet, de IND gaat dan ook maatregelen nemen om dit anders aan te pakken. Waar de IND gisteren ook al onder vuur lag om hoge vergoedingen die ze moeten betalen omdat het procederen te lang duurt lijkt de chaos bij de IND compleet. 

Het is de tweede keer in een week tijd dat een bus vol Moldaviërs ons land probeert binnen te komen. Een kansloze missie aldus een woordvoerder van de IND, een poging tot asielaanvraag levert nauwelijks succes op.

,Asielaanvragen van  mensen uit dat land worden zo goed als nooit gehonoreerd’’

De IND gaat nu nog meer – want ja ze nemen al tijdje deze ‘dreiging’ serieus – maatregelen nemen. De toestroom vanuit Moldavië is ineens booming, men ziet zijn kans schoon op beter betaald werk hier in het ‘rijke Westen’.

Als extra strenge maatregelen heeft de IND de volgende dingen in gedachten: versoberen en beperken van de opvanglocaties, het vastzetten van vreemdelingen en het aanpakken van de smokkelaars. Wat zij verstaan onder het aanpakken van de smokkelaars dat weten we niet. Wel hopen we uiteraard dat het werkt, de IND heeft al genoeg problemen en de Moldavische kwestie is een nieuw hoofdpijndossier.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. logisch denken2

  incident ? jaja echt een incident 🙂 🙂

 2. Rammstein

  Nederland is gekke Henkie geworden en de hele wereld weet dat. Het wordt nog veel erger: Nederland is stuk, helemaal kapot.

  1. Vlaswiek

   @RS: Klopt, maar binnenkort komende de verkiezingen!

   1. Rammstein

    Ja Vlas, dat is correct. Maar heb jij nog enige hoop op verandering?

    1. Jumping

     @Rammstein.

     Leuke naam.

     Vanaf het aantreden van Rutte, is Nederland vol gestroomd met honingpotlikkers.
     En er gaat niemand retour afzender.

     1. logisch denken2

      klopt , daarom zal het volgende generale pardon wel weer in voorbereiding zijn.

 3. jan1

  Ze zijn door veel landen gekomen! Ook Duitsland!
  Waarom zijn ze niet gestopt?

  1. EU kok

   Quote : Waarom zijn ze niet gestopt?
   .
   Mag niet op de Autobahn.

   1. jan1

    Ok en de rest van die landen?

   2. logisch denken2

    met 1 tank hier naar toe ? das knap zeg doe mij ook zo een bus

   3. jan1

    Ben veel in dld en kom overal wagens van Bam tegen op de rijksweg?
    Staan die daar voor?

 4. Baron von Munchhausen

  Asiel aanvragen kansloos? Wie dit gelooft, gelooft ook in Sinterklaas!
  De almachtige asielindustrie laten de vetpotten (geld, geld,geld) niet voorbij gaan! Linkse Ministeries en en Hilversum steunen de Linkse asielindustrie!

 5. merlot

  De enige oplossing is om überhaupt geen asielaanvragen uit veilige landen meer in behandeling te nemen.

  Alleen dan stopt de aanzuigende werking.

  1. logisch denken2

   Dat is ook het belachelijke , hoe kan je een aanvraag in behandeling MOETEN nemen ?

   De discrepantie in de regels hadden al lang opgelost moeten zijn

 6. Agios

  …”zijn zo goed als kansloos”, doet bij mij al de deur dicht. Het zinnetje zegt eigenlijk dat ze binnenkort worden toegelaten.

 7. Gerlos

  Retour met dezelfde bus, begeleiden tot grens en dan zorgen dat het volgende land hun verder begeleid naar……. Nederland telt veel teveel mensen en is VOL BAARSTENSVOL en al die mensen zijn slecht voor het milieu toch Linkse malloten

  1. Shadow1100

   Niks dezelfde bus. In beslag nemen dat ding, verbeurdverklaren en dan via de Domeinen verkopen. De chauffeur en bijrijder een gevangenisstraf en de inzitten de grens overzetten. Geen voorbeeld voor de overige asieleisers…….

 8. Ego-non-solus

  Kansloos? Zonloos? Veilige landen?

  Wat ik begreep is dat de dames en heren massaal hun papieren kwijt zijn. Dus de eerstvolgende paar jaar is de IND bezig uit te vinden waar ze vandaan komen. En iedere dag mag NL hen huisvesten en voeden. Voor de kinderen wel onderwijs? In welke taal dan want dat mag geen indicatie geven van hun land van herkomst.

 9. Jv

  En dan te denken wat deze handophoudende galbakken ons gaat kosten, maar onze regering heeft al een potje gevonden waar ze dat geld uit kunnen halen, te weten de pensioenfondsen die moet korten.
  Dus alles weer opgelost, toch?
  Waar doen we toch moeilijk over?

  1. Vanduinen

   Waarom “galbakken” ? Weer zo’n ongefundeerde oprisping over korten van pensioen fondsen. Volg het nieuws zou ik zeggen.

 10. J.Rademaker

  Tot dat ze met door mij betaalde asieladvocaat hebben gesproken dan gaat de pinautomaat weer werken.

 11. Blokkeer-Fries

  De gemiddelde Nederlander heeft geen idee waar Moldavië ligt, laat staan dat de gemiddelde Moldaviër ooit van NL heeft gehoord. Waar ze wel van hebben gehoord is de extreem linkse, slappe houding tegen zogenaamde “zielige asielzoekers”, die vaak enkel en alleen economische (crimi)granten zijn, die ons keihard in ons gezicht uitlachen, omdat de Euro’s naar hun toevliegen en wij, “beschermd” door onze wetten, slechts kunnen toezien, hoe wij moeten betalen, dankzij extreem links faalbeleid, voor hun zogenaamde zieligheid. Wanneer worden de Nederlandse belastingbetalers nu eens wakker, en stoppen zij dit faal, wensdenkend, waanbeleid te steunen, door eindelijk eens buiten het partijkartel te kiezen?

  In Moldavië verdien je ongeveer € 7.000,- per jaar. In NL ontvang je GRATIS als “bijstandsgerechtigde”/a.k.a gepensioneerde en levensgenietende, minimaal € 11.226,- per jaar als alleenstaande. Eerste keus op een sociale huurwoning, a.k.a. discriminerende voorrang. Als gezin (recht op gezinshereniging!) € 1.336,42 per maand, exclusief huursubsidie, in sommige gemeenten € 10.000,- kosten voor inrichting woning, zorgtoeslag, kinderbijslag, kindgebonden budget, kinderopvangtoeslag, AOW, gratis juridische bijstand, gratis scholing, kwijtschelding van gemeentelijke belastingen, allerlei potjes voor kapotte Miele’s, recht op Internet en laptop, etc., etc.
  Dus lekker op vakantie naar betaalland Nederland en na afwijzing met een vertrekpremie lekker doorreizen op vakantie in de rest van Europa, het enige continent waar je betaald op vakantie kan dankzij extreem links, wensdenkend, zonder enkel verstand, EU-wanbeleid.

 12. JFU

  Al worden ze nu wel of niet afgewezen, het maakt niets uit. Ze gaan nooit meer weg, een jurist krijgen ze toegewezen en gaan in beroep. In die tussentijd volledige verzorging, zakgeld enz. Als de procedure te lang duurt krijgen ze nog een forse schadevergoeding toegewezen. Geweldig geregeld toch? De volgende bus is al onderweg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.