Italië merkt weer toename migrantenstroom op! De NGO’s staan weer klaar voor zeker 800 migranten

De Italiaanse media spreekt van zeker 800 migranten vanuit Libië. 367 Migranten zijn inmiddels al opgenomen door diverse NGO’s en zij willen ze meenemen naar Lampedusa. Daar zijn er inmiddels al 125 aangekomen. Oorzaak van de toenemende migratiestroom lijkt te komen door zware gevechten in Libische hoofdstad Tripoli.

Hevige bombardementen op Tripoli lijkt de poorten richting Italië te hebben opengegooid. Het ging er al niet al te best aan toe in die regio (ondanks dat je er weinig over hoort de laatste maanden), maar geweld, mensenhandel, misbruik en andere mensonterende taferelen zijn er nog steeds de orde van de dag. De asielinstroom leek dus even te zijn gekalmeerd en niet omdat men niet meer wilde oversteken maar omdat het er simpelweg te gevaarlijk voor was. Je kon worden doodgeschoten of worden opgepakt en dan werd je binnen de kortste keren als slaaf verkocht aan één of andere lokale krijgsheer. Door de bombardementen lijkt de anarchie in z’n totaliteit te zijn teruggekeerd.

En dat komt de Italiaanse regering flink slecht uit. Matteo Salvini, de Lega-leider die de migratie keihard probeerde aan te pakken en de regeringscoalitie in z’n zwembroek vanaf een strand op heeft geblazen, geniet nu vast met volle teugen. De centrumlinkse PD en de populistische Vijf Sterrenbeweging de regeringscrisis tijdelijk het hoofd moesten bieden tot de nieuwe verkiezingen, zitten nu met de handen in het haar.

Salvini scoorde namelijk al ongeveer 38 procent van de zetels in de peilingen en nu moeten twee partijen (waarvan één dus links) met een plan komen om iets met die asielinstroom te gaan doen. Hier een ietwat onsmakelijke (maar wat mij betreft vermakelijke) analogie: Salvini hijgt ze in de nek en heeft zojuist een ventilator voor z’n mond gekregen waardoor geen van beide partijen aan z’n mondadem kan ontsnappen.

Salvini’s partij is in de peilingen momenteel namelijk bijna even groot als de huidige regeringspartijen bij elkaar. Als het politiek speelveld aardbevingen kent, dan zit er in Italië één aan te komen en het wordt een héle flinke.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. logisch denken2

  Wanneer wordt deze mensensmokkel gestopt ? Wanneer worden de schepen opgebracht en de bemanningen vast gezet ? Wanneer stoppen de linkse loterijen met verblijfsvergunningen ?

  stem pvv

 2. Freewheeler

  Binnen paar jaar zit heel héééél Afrika in de EU.

  1. Blitzkrieg

   Freewheeler :
   EU-overlord Guy Verhofstadt wil Europa samenvoegen met Afrika: ‘Enorm onbenut potentieel!’
   h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/03/eu-overlord-guy-verhofstadt-wil-europa-samenvoegen-met-afrika-enorm-onbenut-potentieel/

  2. Pauline Kummer

   Dat scheelt importheffingen en uitbuiting .

   1. logisch denken2

    nee hoor uitbuiting is volledig toegestaan voor de energietransitie. Alle delfstoffen mogen op eender welke slaafse methode gedolven worden

 3. Bockbeer

  Deze boot gaat helaas niet terug op 6 december.

 4. Vraagtekentje

  Verschrikkelijk, waarom blijven ze alles maar binnenhalen, we zijn al hartstikke overbevolkt. 18 miljoen mensen op dit kleine stukje grond, waarvan 1/3 die het slecht met NL voor hebben.

 5. R. Echts

  Wat zou ik toch graag voor die Libische kust varen en die tering rubber boten lek schieten.

  En gekken zoals Jesse klaver willen die mensen met vliegtuigen ophalen, zodat ze de gevaarlijke oversteek bespaart wordt.

  Geef ff een teiltje moet er zo van spugen.

  1. Pauline Kummer

   Ik denk dat u al zeeziek wordt wanneer u bootje in een speelvijver ziet varen. Het is trouwens bespaard met een d. Mijn waakhond heeft al weer aangeslagen toen ik hem uw tekst liet lezen.
   Een bekende, blafte hij, met een knipoog.

 6. logisch denken2

  U mag het verschil in het stemhokje maken !!

  1. R. Echts

   Dat duurt te lang we hebben een zooitje rechtse Volkers nodig.
   Die linkse paupers en hun denkbeelden moeten geruimd worden.

   1. Wesley Benbow

    Filter

 7. roodkapjelusttaart

  Wie stopt die kakkerlakken uit Afrika.

  1. van Urk

   Rentokil Nederland. Voor het bestrijden van al ongedierte.

 8. JFU

  Stop pas als de kiezers het echt persoonlijk gaan merken wat een ramp er op hun afkomt, dan breekt er gegarandeerd opstand uit met vreselijke gevolgen. Nu is het nog of ze naar een horror film kijken…ver van hun bed show. Nog even geduld dus.

 9. Henk Albarda

  Een nuancering. De 5Sterren en PD zijn zo benauwd voor het succes van de LEGA dat ze alles zullen doen om te blijven zitten. Over 20 maanden zijn er landelijke verkiezingen in Italie, en voorlopig heeft het de LEGA alleen goed gedaan uit de regering te stappen. Overigens overdrijft Wout helaas de stand voor de LEGA, bij verkiezingen NU, zou de LEGA op rond 34 % komen.
  De Italiaanse kiezer denkt ‘net’ iets anders over de doorgaande immigratie dan de EU en de huidige Italiaanse regering, met als consequentie dat VEEL immigranten tussen NU en de Italiaanse verkiezingen ten voordele van de LEGA zullen zijn. Bedenk wel dat de 5Sterren en PD iedere maand lagere immigratie cijfers bekend maken dan de werkelijkheid. Manipuleren zit links in het bloed…..

 10. Baron von Munchhausen

  De NGO’s hebben de Nederlandse informatie “gratis geld, woning wat wel-en niet vertellen, enzovoort,” reeds uitgedeeld aan deze “gelukzoekers!”
  Linkse asiel-industrie wrijft zich in de handen; denkend aan ABBA; “Money, money, money, it’s so funny” etc.

 11. Rosasolis

  Militaire samenwerking uit alle EU landen is de enige manier om een gigantische stroom van illegale migranten te voorkomen. Fregaten in de Middellandse Zee gebied steuren om te voorkomen dat de mensenhandel boten aan land terecht kunnen komen! Waar dan ook: niet naar Italie, Griekenland, Malta, of Spanje. Maar behalve onze Kon. Nederlandse Marine, moet er ook nog meer fregaten komen van andere EU landen…waaronder Italie: helpen en samenwerken met onze EU Marine militaren, en niet zeuren als jullie dat niet willen doen!!!
  En dan moet er landmacht militairen overal aan de landelijke grenzen zijn, om te voorkomen dat de illegalen verder inland kunnen komen. Dit moet een grote samenwerking van onze EU militairen zijn. Onze samenwerkende EU militairen zijn de
  enigen die een massale migranten ramp uit Afrika naar Europa kunnen voorkomen! Laat de marine en landmacht militairen voorkomen dat het verder door heel Europa gaat! Het is duidelijk nu een Europese militaire kwestie: Wij moeten Europa NU redden, voordat het te laat is! Laten alle EU landen voor een sterke militaire EU eisen!
  Wij hebben Amerika niet nodig. De Europese Unie moet deze migranten- stroom tegenhouden, anders worden wij binnen 10 jaar alleen Islamitische kalifaat landen, met overal moskeen en steeds minder van onze westerse samenleving. Kortom: zoals het nu gaat, als er wordt niets gedaan om een halt te brengen, wordt er binnen 10 jaar weinig meer over van onze westerse samenleving, en van wat er nog over is van onze westerse samenleving, zal er niet veel meer zijn…als het zo doorgaat.

 12. RvdBe

  Libië, zelfs Obama gaf toe dat dit de grootste fout uit zijn regeringsperiode was.
  Je hoort er weinig van, past ook niet zo in het straatje van bv de eu, zij hebben immers de dictator verdreven en de heilige democratie gebracht: 1 grote mislukking en laat ze de moord maar stikken, en vooral niet over berichten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.