Kabinet krijgt deksel op neus: onderwijsbond AOb gaat woensdag toch protesteren tegen kabinetsbeleid

Geen categorienov 03 2019, 14:02
Onderwijsbond AOb gaat niet akkoord met het aanbod van kabinet Rutte 3 om het onderwijs eenmalig te compenseren met honderden miljoenen euro's. Gisteren vond een topoverleg plaats en voorzitter Liesbeth Verheggen stapte vervolgens onder emotionele omstandigheden op. De overige bestuursleden laten weten het aanbod van Rutte 3 af te slaan en kondigen een protest aan voor aankomende woensdag, via NOS Teletekst.
Het annuleren van de staking naar aanleiding van de voorstellen van het kabinet kon op flinke kritiek rekenen van de leden van AOb, waarna werd overlegd en de voorzitter van de vereniging opstapte. De leden konden zich niet vinden in het afblazen van de stakingen. De voorzitter was degene die de onderwijsstaking afblies en heeft overduidelijk de voeling met het werkveld enigszins verloren. Zeker gezien de reacties vanuit het onderwijsveld. Ze is nu dus opgestapt.
De kleine onderwijsbond 'Leraren in Actie' kondigde eerder al een protest aan voor woensdag 6 november in Den Haag, maar welke andere organisaties dit steunden was lang onbekend. Nu is duidelijk dat onderwijsbond AOb zich aansluit bij Leraren in Actie.
De AOb-onderwijsstaking zal waarschijnlijk eisen dat het kabinet structurele investeringen in het onderwijs doet om daarmee de kwaliteit te borgen voor de toekomst en het nijpende lerarentekort aan te pakken. De 460 miljoen euro aan eenmalige investeringen zijn dus 'leuk meegenomen', maar overduidelijk niet in lijn met de visie in het onderwijsveld op hoe het onderwijs zich ontwikkeld en welke randvoorwaarden daar vanuit het Rijk bij passen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten