Lekker dan! Peter R. de Vries witheet om privacyschending door "bijzondere agent" van de Politie Utrecht

Geen categorienov 02 2019, 19:00
Peter R. de Vries heeft geen goed woord over voor de Politie Utrecht naar aanleiding van het schenden van de privacy van een man die bekendstaat als 'dj Sunny'. De politie houdt er soms bijzondere manieren van interactie op na. In dit geval kreeg de dj een boete en liet de Politie na om brieven te versturen naar de beboete weggebruiker, die vervolgens via Instagram wel werd benaderd, via RTL Boulevard.
Volgens Peter R. de Vries "schendt de politie de privacywetgeving die zij eigenlijk zou moeten beschermen". Normaal gesproken is het vrij eenvoudig om Peter R. de Vries even de hak te nemen, maar dit keer maakt hij het ons op de DDS-redactiekamer wel erg moeilijk. Oké, toegegeven: De Vries heeft gewoon een punt. Het is inderdaad een aparte situatie, maar wat is nu precies het verhaal waarover hij zich zo druk maakt?
Dat verhaal gaat als volgt: dj Sunny werd tijdens het autorijden geflitst en kreeg een boete waarna de weggebruiker de Politie vroeg om beelden van het geregistreerde strafbare feit. Maar vervolgens hoorde Sunny één jaar lang niets van de politie. Hij kreeg geen brieven, maar ook géén foto van het geregistreerde misdrijf. Ten slotte kreeg de muzikant nota bene via Instagram het verzoek om de boete te betalen. Als hij niet kon betalen moest hij vier dagen brommen in de gevangenis.
Peter R. de Vries had in ieder geval geen goed woord over voor de "informele actie" van de Politie, zo stelt De Vries in de uitzending van RTL Boulevard:

"Ik vraag mij werkelijk af hoe een politieman die dit willens en wetens doet en berichten verstuurt in slecht Nederlands, überhaupt door de opleiding is gekomen"

De detective maakt zich in het openbaar zorgen om zowel de kwaliteit van de politie als ook de mogelijkheid om zich aan de wetten te houden. Ook de muzikant -die via Instagram de berichten ontving- vond de situatie een vreemde gang van zaken. Volgens de Politie klopt het verhaal van dj Sunny en zijn er daadwerkelijk "gegevens gedeeld die niet gedeeld hadden mogen worden, wij hebben hiervoor ons excuus aangeboden".
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten