Lekker dan! Peter R. de Vries witheet om privacyschending door “bijzondere agent” van de Politie Utrecht

Peter R. de Vries heeft geen goed woord over voor de Politie Utrecht naar aanleiding van het schenden van de privacy van een man die bekendstaat als ‘dj Sunny’. De politie houdt er soms bijzondere manieren van interactie op na. In dit geval kreeg de dj een boete en liet de Politie na om brieven te versturen naar de beboete weggebruiker, die vervolgens via Instagram wel werd benaderd, via RTL Boulevard

Volgens Peter R. de Vries “schendt de politie de privacywetgeving die zij eigenlijk zou moeten beschermen”. Normaal gesproken is het vrij eenvoudig om Peter R. de Vries even de hak te nemen, maar dit keer maakt hij het ons op de DDS-redactiekamer wel erg moeilijk. Oké, toegegeven: De Vries heeft gewoon een punt. Het is inderdaad een aparte situatie, maar wat is nu precies het verhaal waarover hij zich zo druk maakt?

Dat verhaal gaat als volgt: dj Sunny werd tijdens het autorijden geflitst en kreeg een boete waarna de weggebruiker de Politie vroeg om beelden van het geregistreerde strafbare feit. Maar vervolgens hoorde Sunny één jaar lang niets van de politie. Hij kreeg geen brieven, maar ook géén foto van het geregistreerde misdrijf. Ten slotte kreeg de muzikant nota bene via Instagram het verzoek om de boete te betalen. Als hij niet kon betalen moest hij vier dagen brommen in de gevangenis.

Peter R. de Vries had in ieder geval geen goed woord over voor de “informele actie” van de Politie, zo stelt De Vries in de uitzending van RTL Boulevard:

“Ik vraag mij werkelijk af hoe een politieman die dit willens en wetens doet en berichten verstuurt in slecht Nederlands, überhaupt door de opleiding is gekomen”

De detective maakt zich in het openbaar zorgen om zowel de kwaliteit van de politie als ook de mogelijkheid om zich aan de wetten te houden. Ook de muzikant -die via Instagram de berichten ontving- vond de situatie een vreemde gang van zaken. Volgens de Politie klopt het verhaal van dj Sunny en zijn er daadwerkelijk “gegevens gedeeld die niet gedeeld hadden mogen worden, wij hebben hiervoor ons excuus aangeboden”.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. nml

  r de vries , de linkse narcist die van elke mug een mammoet weet te maken.

 2. Original NL

  Sinds wanneer is te snel rijden een misdrijf…heb ik iets gemist of zo???

  1. nml

   ja

   boven de 30 km binnen bebouwde kom of boven de 40 buiten de bebouwde kom is een misdrijf en geen wet mulder gedraging

 3. Gerlos

  Ik heb er geen goed woord over van al dat gezeik van jou Peter wipper de Vries.

 4. Vanduinen

  Dat slechte Nederlands neemt hand over hand toe. Het is zorgwekkend en zeker van de politie. Vaak is het handschrift abominabel.

  1. Ron

   Zo apart dit. Als de gemiddelde DDS’er dit zegt is hij racist.

   1. Vanduinen

    Ik heb de gemiddelde DDS’er nog nooit gehoord over zichzelf met deze eigenschappen.

    1. Ron

     Ow had jij het over DDS’er dan.
     Ik wist niet dat die agent hier op DDS zat
     Quote: Dat slechte Nederlands neemt hand over hand toe. Het is zorgwekkend en zeker van de politie. Vaak is het handschrift abominabel.;/
     Nergens maak jij een verwijzing naar DDS,. Maar als iemand dat hier plaatste zou jij meteen suggereren dat diegene doelt op een allochtone agent.
     Maar jij hebt dus stiekem ook die gedachte als eerste.

 5. Willem Bever

  Privacy van Peeeteur rrrrr mag altijd gschonden worden 🙂

 6. Kristalix

  Whahah, Peter R, detective?
  Die ven weet niet eens dat als hij zit dat hij op zijn reet zit. Peter R is goed in een beetje intimidatie.

  Voor de rest is het mislukt eng ventje.

  Veel geblaat, weinig wol.

  Als je zegt, het is een lapzwans, mee eens.

 7. DidiMadloba

  Volgens mij moet de DJ “verzet aantekenen” waarna hij bij een echte rechter komt. Wel een lijstje met precieze data meebrengen. Dan wed ik dat hij wordt ontslagen van rechtsvervolging, met het zelfde effect als vrijspraak.
  Het zou me niet verbazen als die betaalopdracht verwijst naar een rekeningnummer in Uzbekistan.

  1. Ron

   Zo apart dit. Als de gemiddelde DDS’er dit zegt is hij racist vol met vooroordelen.

 8. ikweetwatikwil

  Er zijn altijd mensen die graag dwars willen liggen. Daar is de Vries één van vooral als ze de wet in de rug hebben dan komt dat vingertje omhoog. Ik weet niet wie die Sunny is , maar die zal heus zelf ook wel weten dat hij te hard heeft gereden. Krijgt misschien niet die aandacht die hij wil.
  De Vries krijgt volgens mij te veel aandacht.

 9. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Peter heeft hier wel een punt. Een boete moet altijd per post worden verstuurd naar het adres van de overtreder. Dat de politie de boete stuurt via instagram is buiten gewoon kwalijk. Als je veel waarde hecht aan privacy moet je niet aan sociaal media doen. Of- zoals ik- een klein beetje in mijn geval E-mail en SMS. Als je veel aan sociaal media doet stel je je kwetsbaar op. Whatsapp,facebook,instagram, snapchat en het hele rataplan kan mij wel gestolen worden.Wat kwaad willenden allemaal wel niet kunnen met bijvoorbeeld whatsapp of facebook. Ben blij dat ik dat allemaal niet heb.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.