”Moskeebesturen’ werd ‘migrantenorganisaties” – Amsterdam moest keihard sjoemelen om moskeeën van de grond te krijgen

In Amsterdam wist men met liegen en bedriegen twee gesubsidieerde moskeeën van de grond te krijgen. Het doel heiligt de middelen, helemaal wanneer je kunt deugen! Het woord ‘moskeebesturen’ werd vervangen door ‘migrantenorganisaties’ en zo betaalde ook de Europese Commissie mee!

De Europese Commissie dacht mee te betalen aan een gemeentelijk wijkgebouw. Er werd wel een fraudeonderzoek gestart maar dat verdween uiteindelijk weer in de doofpot. De hele situatie wordt allemaal uitgebreid in het artikel beschreven (aanrader!).

Journalist Robbert van Lanschot ontdekte het hele gebeuren. Hij zag namelijk dat een subsidieaanvraag vanuit Amsterdam richting Brussel behoorlijk geheimzinnig leek te hebben gedaan over de moskeeën die er inmiddels staan. Want wat blijkt? ‘Moskee’, ‘islam’, ‘gebedsruimte’ en vergelijkbare woorden kwamen totaal niet voor in de aanvraag. Ook sprak men niet over ‘moskeebesturen’ maar over ‘migrantenorganisaties’. Dit citaat geeft perfect weer hoe doelbewust en ziek ver ze hier in zijn gegaan:

“En – echt op alles werd gelet – zelfs het bouwbedrijf HECON, dat in eigen reclamemateriaal goede sier wilde maken met het bouwproject werd door de gemeente op het hart gedrukt toch vooral geen melding maken van het woord ‘moskee’, want je weet nooit hoe opeens zo’n brochure of persbericht per ongeluk toch op het bureau van een Brusselse ambtenaar belandt.”

Hij kaart het netjes aan bij het Europese antifraudebureau en de onderzoeker van dit bureau was het eigenlijk met hem eens, tot hij ineens werd teruggefloten en de zaak was afgehandeld: er gebeurde helemaal niets.

Als je het hele artikel leest en je de details nagaat krab je je de ogen nog net niet uit je kassen. Amsterdam financierde gewoon de bouw van moskeeën en niemand leek er ook maar enig bezwaar tegen te hebben binnen de ambtenarij.

Koranlessen in een door de Nederlandse overheid en de EU gesubsidieerd gebouw? Jazeker. Heeft de staat hier dus religie gefinancierd? “Ja, absoluut”, aldus Van Lanschot.

Die gemeente is echt volledig de weg kwijt. Keer op keer onderstrepen ze het zelf weer…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Kretoloog

  Dit lijkt toch een tamelijk oude koe. Het artikel is van dik 5 jaar terug. Waarom moet die nu weer uit de sloot worden gehaald?

  1. Wesley Benbow

   Een mooi islamofoob verhaal kun je eindeloos recyclen.

   1. Bas1974

    Onderbouw dat is met betrouwbare bronnen

    1. Vlaswiek

     @Bas1974: Je bedient een zuigtrol en hij vindt het heerlijk!

     🙂

   2. logisch denken2

    wat is dat islamfoob stront-vlek ? De kritiek op de islam kan je niet recyclen maar blijft onveranderd van kracht omdat de islam zich niet aanppast maar wil overheersen. Je lult dus weer onzin met links politieke termen tar-rel.

    Wil zo graag eens uitleg van een kenner over islamofobie en islamofoob zijn. Ben zo benieuwd naar de inhoud van deze links correcte politieke kretelogie.

  2. Dries1940

   Dit os inderdaad een oude. Men vraagt iets aan, maar het is nooit een moskee. Het wordt iets in de gemeenschappelijke ruimte. Eventueel is er ook ruimte voor gebed. In Utrecht werd ook zo’n ‘gemeenschappelijke ruimte’ gebouwd. Als niet-moslim kom je er gewoon niet in. Het meest ergerlijke is dat gemeentes dit faciliteren.

  3. ikweetwatikwil

   Goed dat het na 5 jaar boven water is gekomen. Dat we bedonderd worden door de islam en beroerde Nederlanders , weten we allang. Daar moet een eind aan komen.
   Stem PVV of FVD.

 2. Anne Sophe Schillersdorf

  Zolang de moskeeen maar komen en het liefst zo veel mogelijk. Elke straat een moskee graag en 3 keer per dag minaretten gezang. Heeeeerlijk 🙂

  1. Tman

   soppige schimmel:
   Ik ruik je volgescheten stomazak tot hier!

  2. Fortiori

   Wanneer je erop kan vertrouwen geldt het als een soort van wekker, mits het op regelmatige tijden plaats vindt. Vroeger had je stadsomroepers.

 3. Jumping

  Kijk Jumping slaat al jaren de spijker op zijn kop.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   1. Bas1974

    Ga jij maar met je reet naar mekka liggen en laat je dan ook maar naar de tiefus slaan door je vent stomme slet

 4. Bassio

  Gemeente Amsterdam – EU – Fraude.
  Wanneer worden we wakker en erkennen we dat de linkse kliek er niet voor ons zit maar structureel bezig is ons land en onze cultuur te ondermijnen?

 5. Baron von Munchhausen

  List, bedrog zijn eigenschappen van facistische linkse besturen.
  En,…..Den-Haag? Doet niets, bang voor de toorn van Goeroe Jakkes Klaver!
  Wat een land!

 6. logisch denken2

  De islam is een criminele organisatie die zijn identiteit verhult in een geloof om haar ideologie uit te dragen en de democratie van het Westen te ondermijnen. De islam zal de ondergang betekenen van de democratie , het vrije westen , vrijheid op levensvormen, vrijheid op meningen en vrijheid op geen geloof.

  stem pvv en stop de islamisering en de omvolking

 7. J.Rademaker

  Amsterdam laat anderen en haar eigen burgers betalen, Amsterdam is het bestuur en ergens zijn er ook nog werkmieren die het mogen betalen.
  800 daklozen de straat op vanwege geen opvang is bijzaak die stemmen niet en kosten alleen maar geld.
  Dat heet sociaal beleid in Amsterdam.

  1. logisch denken2

   Amsterdam heeft geen sociaal beleid. Amsterdam zorgt niet voor zijn minderheden en hulp behoevende. Amsterdam doet aan symboolpolitiek en magneetwerking om 24-7 500 uitgeprocedeerde ongedocumenteerde criminelen van opvang en zakgeld te voorzien.

   groot wassen neus en halalsema zijn compleet van het padje

 8. wietordok

  Valsheid in geschrifte door opgeven van valse gegevens

  Valsheid in geschrifte met terroristisch oogmerk: 8 jaar cel.

  Naast de gevangenisstraf zijn ook nog andere straffen.

  Een geldboete (maximaal 78.000 euro)
  ontzetting van bepaalde rechten (b.v. het recht om bepaalde ambten te bekleden).

  Misschien is deze informatie 5 jaar oud.

  Een misdaad blijft een misdaad en is na 5 jaar géén oude koe uit de sloot halen.

  1. Rechtsaf

   Maar in de koran staat dat je moet liegen omwille van de islam, en zelfs Nederland doet er nog steeds rustig aan mee…

  2. jan1

   De Nederlandse wet geld niet voor iedereen !
   Ieder ander gebouw op deze manier neergezet was allang neergehaald!!

 9. Behold My Negativity

  Amsterdam, what the fuck are you doing?
  Hoop dat ik nooit meer daarnaartoe hoef te gaan. Niet omdat het de ‘Gay capital’ van de wereld is, zelfs na de huidige ontwikkelingen daar, maar door het actieve steun aan het islam.
  En de islam-knuffelaar met eierstokken.

 10. AS210854

  Kun je dit verhaal net voor de verkiezingen nog een keertje groot brengen?

 11. Bolkestein

  Dien maar een schadeclaim in bij de gemeente Amsterdam.

 12. Duckday

  Stem PVV of FvD daarna nExit
  Wat heeft de EU en EURO nu bijgedragen aan welvaart werkgelegenheid voorspoed en wat zijn we er op vooruit gegaan door dit monsterverbond de EU met zijn open grenzen

 13. musicmaniac

  Amsterdankara heeft Halalsema als burgemeester. Vijf maal daags knielend met het gezicht naar het oosten, vraagt zij vergeving voor haar leugens t.a.v. de autochtone bevolking, maar helaas wordt zij door een wapenconflict van haar man/zoon gestraft omdat zij nog niet volledig is bekeerd tot de islam. Gaat denk ik wel zeer spoedig gebeuren en zet daarom alvast illegaal moskeeën op om allah te bevredigen. Net zo as A.S.S.hole schillenboer geniet zij ook iedere vrijdag van het kermende en onverstaanbare geschreeuw vanaf de minaret versterkt geluid. Amsterdanakara is bij deze geen hoofdstad meer van ons Nederland.

 14. Gerlos

  Dit liegen was in geest van het sprookje van de islamitische gekken

 15. Kristalix

  Kan niet vaak genoeg onder het voetlicht komen.

  Afbreken van moskeen en moslim scholen hoort prioriteit te hebben.

  Dat komt vanzelf als de macht terug is bij de burger.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.