shutterstock 1499645987

'Naast Kick Out Zwarte Piet verdienen ook Mark Rutte en Arendo Joustra een flink pak op de broek!'

Geen categorienov 27 2019, 12:00
beste mensen
We vieren het Sinterklaasfeest. Het is nog nooit zo populair geweest, vooral ook dankzij Kick Out Zwarte Piet. Ik hoop dat KOZP nog heel lang doorgaat met demonstreren, want daardoor komt de meute eindelijk in beweging. Zoals jullie misschien weten vind ik de weerbaarheid van de Nederlandse bevolking buitengewoon laag. Men laat alles maar gebeuren en over zich heen komen. Maar daar komt nu eindelijk verandering in. Hup KOZP! Demonstreren maar!
Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe. Lekkers krijgt in ieder geval Tim Engelbart, hoofdredacteur van deze edele site. Hij verschaft ons telkens interessante informatie vanuit een originele hoek belicht. En dat allemaal gratis. Lekkers krijgt ook Arnold Karskens met zijn prima initiatief Ongehoord Nederland. Iedereen lid worden! Lekkers krijgen ook de andere rechtse sites, te weten VerenofLood, TPO en De Nieuwe Zuil. Een flinke zak snoep krijgt Café Weltschmerz voor de interessante gesprekken. Ik mag daar op 11 december optreden en u vertellen of Nederland zich afschaft, deel 2. Ga dan dus stevig op uw stoel zitten! We mogen constateren dat het rechtse geluid, of wat daar voor doorgaat, eindelijk meer gehoord wordt. Er vindt enige verschuiving plaats. Het zal tijd worden.
Wie de roe krijgt is ook wel duidelijk. Dat is in de eerste plaats Mark Rutte. Hij mag wel een flink pak voor z’n broek krijgen. Hij zegt dat Nederland als een teer vaasje is. Nou, hij is met een honkbalknuppel tekeer gegaan en heeft ieder teer vaasje dat hij zag aan gruzelementen geslagen. Zelfs de VVD-kiezers beginnen in te zien dat deze welbespraakte man een ramp voor ons land is geweest. De hemel verhoede dat hij nog een termijn ambieert. Sinterklaas, verlos ons van Rutte en neem hem mee naar Spanje!!!
Wie ook een roe en flink pak op z’n broek moet krijgen is Arendo Joustra, hoofdredacteur van Elsviers Weekblad, EW. Laat me u dit uitleggen, na een korte inleiding over dit tijdschrift. Elsevier Weekblad, voorheen Elsevier, is een Nederlands opinieblad van conservatief-liberale signatuur. Het blad richt zich primair op hoger opgeleide lezers. Als tijdschrifttitel bestaat Elsevier sinds januari 1891, toen het eerste nummer verscheen van Elsevier's Geïllustreerd Maandschrift. Dit maandblad werd uitgegeven door Uitgevers-Maatschappij Elsevier, dezelfde uitgever die in 1945 het weekblad lanceerde. Elsevier’s Geïllustreerd Maandschrift bevat in de beginjaren voornamelijk verhalen over kunstenaars en kunst, buitenland en interviews.
Arendo Joustra is de huidige hoofdredacteur, geboren en getogen in Vlissingen. Zijn vader was aldaar loods. Hij heeft zich prima opgewerkt. Daar heb ik alle waardering voor. Van 1980 tot 1989 was Joustra in dienst bij de extreem-linkse Volkskrant als sociaal-economisch, parlementair en politiek redacteur. Joustra heeft een links hart, maar werkt bij een conservatief-liberaal tijdschrift. Dat wringt. Joustra is sinds 2000 hoofdredacteur van het blad. Onder zijn bezielende leiding is EW's oplage gekelderd. In 2007 bedroeg de oplage nog 142.888. Nu hangt het rond 65.000. Dat is bedroevend weinig, maar nog altijd meer dan de drie linkse bladen samen, afgerond: VN 20.000, Groene Amsterdammer 21.000, HP/De Tijd 22.000. Bij VN is de situatie zo nijpend dat het blad geen vaste medewerkers meer heeft, maar alleen part-timers kent. De hoofdredacteur is dus in feite een koning zonder onderdanen.
Is het voor Joustra na twintig jaar EW niet zoetjes aan tijd om een andere uitdaging te zoeken? Is zijn houdbaarheidsdatum allang overschreden? Het lijkt er wel op. Hij leidt een jaarlijks seminar, maar vindt het lastig inleidende tekst te onthouden. Het blad is verworden tot vlees noch vis. Beetje pappen en nat houden. Ik heb hem deelgenoot gemaakt van mijn visie en boek. Het is voor EW te heftig, want hij komt met denigrerende argumenten om er niets mee te doen. Hetzelfde bericht komt van andere auteurs: de formule wordt in de gaten gehouden. De redactie is arrogant (René van Rijckevorsel, doe mijn groeten aan Thom) en zelfvoldaan. Dat de formule in de smiezen wordt gehouden is EW’s goed recht, dat doet iedereen. Maar pretendeer niet onafhankelijk te zijn. Kom eerlijk uit waar je voor staat en wie je wilt bedienen. Wees daar transparant over.
Syp Wynia is een prominente Nederlandse journalist en columnist. Van augustus 1997 tot december 2018 was hij redacteur en columnist van EW. Uit welingelichte kringen heb ik vernomen dat deze briljante man vertrokken is bij EW omdat zijn professionele leven onhoudbaar werd gemaakt door Joustra. Wat een aderlating, geen beste beurt van Joustra.
Beste Arendo: “Het lezerspubliek van EW is naar mijn inschatting VVD en D66. De formule die EW dus aanhoudt stemt daarmee overeen. Dat is ‘middle of the road’, beetje rechts mag wel. Syp Wynia deed dat uitstekend, groot verlies voor je. Mijn standpunt is frontaal contra VVD en (nog erger) D66. Ik zeg jouw lezers immers "jullie zijn kortzichtig, jullie weten weinig, jullie lezen niet, jullie zijn egoïstisch, jullie zijn hypocriet, jullie lijden aan empathiewaan, jullie zijn discriminatoir met een vrouwenquotum (EW’s redacteur Carla Joosten!) en als klapper op de vuurpijl zeg ik dat Mark Rutte een ramp is voor dit land. Als we zijn beleid voortzetten gaat Nederland er aan onderdoor." Ik heb dit uitgebreid beschreven en met participerend onderzoek onderbouwd in "De wereld op een keerpunt", "Onbehagen bij de elite" en "Schaft ook Nederland zich af". Het bericht dat ik voor jouw lezers heb is dat ze eigenlijk Nederland een verrotte slechte dienst bewijzen. Hoi polloi is daar uiteraard helemaal niet blij mee en dat willen ze niet weten, niet horen en niet lezen. Ik kom zelf uit een door en door VVD-milieu. Ik heb 45 jaar in allerlei geledingen van het bedrijfsleven gewerkt. Ik ken jouw lezersgroep van haver tot gort. Kom mij dus niet aan met de teksten die je mij doorzendt. Dat is echte kul en past naar mijn mening een rechtgeaarde Zeeuw niet. Veel succes met je tijdschrift.”
Beste Sinterklaas, voordat u naar Spanje rijdt, doet u dan Arendo Joustra in uw zak en stop daar Mark Rutte bij. Dan kunnen ze onderweg nog wat keuvelen over tere vaasjes en waanzinnig gaaf land. Hier in Nederland is geen emplooi meer voor hen. Daaaag, tot volgend jaar!!!
fritsbosch
Auteur van “Schaft ook Nederland zich af”
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten