‘Naast Kick Out Zwarte Piet verdienen ook Mark Rutte en Arendo Joustra een flink pak op de broek!’

beste mensen

We vieren het Sinterklaasfeest. Het is nog nooit zo populair geweest, vooral ook dankzij Kick Out Zwarte Piet. Ik hoop dat KOZP nog heel lang doorgaat met demonstreren, want daardoor komt de meute eindelijk in beweging. Zoals jullie misschien weten vind ik de weerbaarheid van de Nederlandse bevolking buitengewoon laag. Men laat alles maar gebeuren en over zich heen komen. Maar daar komt nu eindelijk verandering in. Hup KOZP! Demonstreren maar!

Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe. Lekkers krijgt in ieder geval Tim Engelbart, hoofdredacteur van deze edele site. Hij verschaft ons telkens interessante informatie vanuit een originele hoek belicht. En dat allemaal gratis. Lekkers krijgt ook Arnold Karskens met zijn prima initiatief Ongehoord Nederland. Iedereen lid worden! Lekkers krijgen ook de andere rechtse sites, te weten VerenofLood, TPO en De Nieuwe Zuil. Een flinke zak snoep krijgt Café Weltschmerz voor de interessante gesprekken. Ik mag daar op 11 december optreden en u vertellen of Nederland zich afschaft, deel 2. Ga dan dus stevig op uw stoel zitten! We mogen constateren dat het rechtse geluid, of wat daar voor doorgaat, eindelijk meer gehoord wordt. Er vindt enige verschuiving plaats. Het zal tijd worden.

Wie de roe krijgt is ook wel duidelijk. Dat is in de eerste plaats Mark Rutte. Hij mag wel een flink pak voor z’n broek krijgen. Hij zegt dat Nederland als een teer vaasje is. Nou, hij is met een honkbalknuppel tekeer gegaan en heeft ieder teer vaasje dat hij zag aan gruzelementen geslagen. Zelfs de VVD-kiezers beginnen in te zien dat deze welbespraakte man een ramp voor ons land is geweest. De hemel verhoede dat hij nog een termijn ambieert. Sinterklaas, verlos ons van Rutte en neem hem mee naar Spanje!!!

Wie ook een roe en flink pak op z’n broek moet krijgen is Arendo Joustra, hoofdredacteur van Elsviers Weekblad, EW. Laat me u dit uitleggen, na een korte inleiding over dit tijdschrift. Elsevier Weekblad, voorheen Elsevier, is een Nederlands opinieblad van conservatief-liberale signatuur. Het blad richt zich primair op hoger opgeleide lezers. Als tijdschrifttitel bestaat Elsevier sinds januari 1891, toen het eerste nummer verscheen van Elsevier’s Geïllustreerd Maandschrift. Dit maandblad werd uitgegeven door Uitgevers-Maatschappij Elsevier, dezelfde uitgever die in 1945 het weekblad lanceerde. Elsevier’s Geïllustreerd Maandschrift bevat in de beginjaren voornamelijk verhalen over kunstenaars en kunst, buitenland en interviews.

Arendo Joustra is de huidige hoofdredacteur, geboren en getogen in Vlissingen. Zijn vader was aldaar loods. Hij heeft zich prima opgewerkt. Daar heb ik alle waardering voor. Van 1980 tot 1989 was Joustra in dienst bij de extreem-linkse Volkskrant als sociaal-economisch, parlementair en politiek redacteur. Joustra heeft een links hart, maar werkt bij een conservatief-liberaal tijdschrift. Dat wringt. Joustra is sinds 2000 hoofdredacteur van het blad. Onder zijn bezielende leiding is EW’s oplage gekelderd. In 2007 bedroeg de oplage nog 142.888. Nu hangt het rond 65.000. Dat is bedroevend weinig, maar nog altijd meer dan de drie linkse bladen samen, afgerond: VN 20.000, Groene Amsterdammer 21.000, HP/De Tijd 22.000. Bij VN is de situatie zo nijpend dat het blad geen vaste medewerkers meer heeft, maar alleen part-timers kent. De hoofdredacteur is dus in feite een koning zonder onderdanen.

Is het voor Joustra na twintig jaar EW niet zoetjes aan tijd om een andere uitdaging te zoeken? Is zijn houdbaarheidsdatum allang overschreden? Het lijkt er wel op. Hij leidt een jaarlijks seminar, maar vindt het lastig inleidende tekst te onthouden. Het blad is verworden tot vlees noch vis. Beetje pappen en nat houden. Ik heb hem deelgenoot gemaakt van mijn visie en boek. Het is voor EW te heftig, want hij komt met denigrerende argumenten om er niets mee te doen. Hetzelfde bericht komt van andere auteurs: de formule wordt in de gaten gehouden. De redactie is arrogant (René van Rijckevorsel, doe mijn groeten aan Thom) en zelfvoldaan. Dat de formule in de smiezen wordt gehouden is EW’s goed recht, dat doet iedereen. Maar pretendeer niet onafhankelijk te zijn. Kom eerlijk uit waar je voor staat en wie je wilt bedienen. Wees daar transparant over.

Syp Wynia is een prominente Nederlandse journalist en columnist. Van augustus 1997 tot december 2018 was hij redacteur en columnist van EW. Uit welingelichte kringen heb ik vernomen dat deze briljante man vertrokken is bij EW omdat zijn professionele leven onhoudbaar werd gemaakt door Joustra. Wat een aderlating, geen beste beurt van Joustra.

Beste Arendo: “Het lezerspubliek van EW is naar mijn inschatting VVD en D66. De formule die EW dus aanhoudt stemt daarmee overeen. Dat is ‘middle of the road’, beetje rechts mag wel. Syp Wynia deed dat uitstekend, groot verlies voor je. Mijn standpunt is frontaal contra VVD en (nog erger) D66. Ik zeg jouw lezers immers “jullie zijn kortzichtig, jullie weten weinig, jullie lezen niet, jullie zijn egoïstisch, jullie zijn hypocriet, jullie lijden aan empathiewaan, jullie zijn discriminatoir met een vrouwenquotum (EW’s redacteur Carla Joosten!)  en als klapper op de vuurpijl zeg ik dat Mark Rutte een ramp is voor dit land. Als we zijn beleid voortzetten gaat Nederland er aan onderdoor.” Ik heb dit uitgebreid beschreven en met participerend onderzoek onderbouwd in “De wereld op een keerpunt”, “Onbehagen bij de elite” en “Schaft ook Nederland zich af”. Het bericht dat ik voor jouw lezers heb is dat ze eigenlijk Nederland een verrotte slechte dienst bewijzen. Hoi polloi is daar uiteraard helemaal niet blij mee en dat willen ze niet weten, niet horen en niet lezen. Ik kom zelf uit een door en door VVD-milieu. Ik heb 45 jaar in allerlei geledingen van het bedrijfsleven gewerkt. Ik ken jouw lezersgroep van haver tot gort. Kom mij dus niet aan met de teksten die je mij doorzendt. Dat is echte kul en past naar mijn mening een rechtgeaarde Zeeuw niet. Veel succes met je tijdschrift.”

Beste Sinterklaas, voordat u naar Spanje rijdt, doet u dan Arendo Joustra in uw zak en stop daar Mark Rutte bij. Dan kunnen ze onderweg nog wat keuvelen over tere vaasjes en waanzinnig gaaf land. Hier in Nederland is geen emplooi meer voor hen. Daaaag, tot volgend jaar!!!

fritsbosch

 

Auteur van “Schaft ook Nederland zich af”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Jumping

  Inderdaad Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Nep

   Ga emigreren. O nee zielig daar heeft u geen geld voor! Jammer voor u had u maar een vak moeten leren.

 2. Anne Sophe Schillersdorf

  Van al deze onzin hier krijg ik weer de drang om te poepen. Tot zo 🙂

  1. Abraham50

   Gelukt?

   1. Marija

    Wij hopen dat dit stuk verdriet wordt uitgestuft.

    1. Anne Sophe Schillersdorf

     beeeeeeeeeeh

     1. Abraham50

      Nog steeds aan het poepen?

     2. Vlaswiek

      Negeren Bram, dat werkt!

    2. Nep

     Beeeeeeeeh

 3. Scheve Tinus

  Trol allert!

  Wesley Bimbo, NEP, Watcher, EU KAK.

  NEGEREN!

  Stem PVV.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Beeeeeeeeeeeeeeeeh

  2. Vlaswiek

   @Tinus:

   +1

   😉

  3. Agios

   Ook hun nicks niet meer noemen Tinus. Ook dat levert ze nog een muntje op. Ze verdienen onze volledige verachting.

   1. Bijenzwerm

    @agios juist dat word ons hoofddoel, alleen hebben sommigen en nieuwe reaguurders een beetje sturing nodig op dat vlak, maar er is al heel veel verbetering.

    1. Vlaswiek

     “(…) er is al heel veel verbetering.”

     Klopt, ze roeren zich inmiddels heftig en dat is een goed teken!

  4. Nep

   Nou snap ik waarom je zo scheef bent. Geen ruggengraat! Haha

 4. Agios

  Knal, die zit Frits! Laat de deugers maar weer allerlei onzin als reactie spuwen. Ze voelen nattigheid, maar willen maar niet naar boven kijken of het misschien wel echt zal regenen. Ze nemen zelfs geen paraplu mee omdat ze denken dat het in deugland niet kan regenen. Mijn bede aan het Opperwezen is:wees ze genadig! Ik ben ook de beroerdste niet..?

  1. Vlaswiek

   “Laat de deugers maar weer allerlei onzin als reactie spuwen.”

   Vervolgens wel negeren natuurlijk.

   🙂

   1. Agios

    En ook niet meer hun nicks noemen. Gewoon totaal negeren. Zie het zo, iemand die niet bestaat, kan ook niets van zich geven. Als je alleen maar naar ze verwijst, beuren ze ook 10-centsmuntjes.

    1. Vlaswiek

     @Agios: Daar heb je inderdaad een punt!

 5. claus

  Moet je die stomme grijns van genderneutrale Rutte zien!
  De waanzin straalt er vanaf!

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Beeeeeeeeeeh

  2. Nep

   Beeeeeeeeeh

 6. Bijenzwerm

  Rutte mag van mij door de gehaktmolen, wel de tenen eerst ., en dan naar de tijgers in de dierentuin.
  Deze man heeft de complete economie verstoord en vooral de vanaf de minima tot 2xmodaal helemaal uitgekleed.
  Hij heeft dat zo goed gedaan dat er nog steeds mensen zijn die op hem stemmen.
  Gelukkig vallen bij steeds meer mensen de oogkleppen af.
  Hoe verzin je het geld naar Griekenland Nederland in een garantpack voor de zuidelijke landen het beheer van onze pensioenpot overgedragen aan brussel.
  BTW hoog en laag beide verhoogd assurantie belasting enorm verhoogd.
  En nu het geld tegen de plinten klotst de afgelopen jaren geen douceurtje vanwege alles hiervoor nee gewoon een trap na met allerlei millieu heffingen en groen belastingen verwerkt in de energiebelasting., de warmtepomp verplichting verplichting aan meebetalen aan onrendabele en juist millieuvervuilende windmolens en zonnepaneelparken.
  Hoe eerder deze psychopaat van deze planeet is hoe beter.

 7. Marija

  Wat een leuke bijdrage Frits Bosch.

 8. Kretoloog

  Don’t fuck with Arend. He is lovely!

 9. Wesley Benbow

  “Ik heb hem deelgenoot gemaakt van mijn visie en boek. Het is voor EW te heftig, want hij komt met denigrerende argumenten om er niets mee te doen. ”

  Dat is natuurlijk onvermijdelijk.
  Frits zou zich eens de vraag kunnen stellen of dat iets met de kwaliteit van dat boek te maken heeft.

 10. Ben Venuti

  Wederom een goed stuk van Frits Bosch, chapeau!

 11. Wesley Benbow

  “Zoals jullie misschien weten vind ik de weerbaarheid van de Nederlandse bevolking buitengewoon laag. Men laat alles maar gebeuren en over zich heen komen. ”

  Frits Bosch legt in zijn hilarische Youtuubje uit dat dit in de Tweede Wereldoorlog ook al het geval was. Dat was reuze pech voor de Joden.

 12. Mycase

  Prima stuk

  1. Vlaswiek

   “Prima stuk”

   Zeker, met grote instemming gelezen!

 13. Mycase

  Nou wordt er geprobeerd om maar zoveel mogelijk te posten .
  Scrol erover heen mensen ze ergeren zich geel en groen .

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Beeeeeeeeeeh

   1. henk43

    Ik ben het met velen op dit forum sterk oneens maar (@ASS) uw bijdragen vind ik ook verwerpelijk .Als een bijdrage u krenkt reageer dan met argumenten of helemaal niet.

    1. Wesley Benbow

     Anne Sophie Schillersdorf is een doodzieke trol die op dit blog onder steeds nieuwe nicknames opduikt. Negeren is het beste.

     1. Ego-non-solus

      Nee, ASS heeft een ziekelijke neiging tot zelfoverschatting en een volkomen leeg leven waarin veel tijd om “beeeeeh” te schrijven. Iemand voor wie enig medelijden past.

      Maar het is bijzonder dat WB dit opmerkt, de neiging tot zelfoverschatting is wat mij betreft niet beperkt tot ASS.

     2. Vlaswiek

      @Ego: Negeer de aandoenlijke, het werkt echt!

      Hoe zie/merk je dat?

      Svetlana/Natte Scheet doet alleen nog ‘Beeeeeh’, Beukman komt zijn holmaatje te hulp met argumenten die tot doel hebben om het gedrag van de aandoenlijke te bagatelliseren, en de aandoenlijke ondersteund zichzelf met twee of drie andere nicks waarmee hij zichzelf schouderklopjes geeft of discussies probeert uit te lokken waarna hij weer kan badineren, zuigen, treiteren, taalneuqen etc.

      Iedere reacties aan het adres van de aandoenlijke wordt in blijdschap geaccepteerd en ontvangen als legitimatie om door te gaan met zijn jarenlange wangedrag. Zet door, negeer hem, dat is het enige waarmee je hem echt kunt treffen.

  2. Bijenzwerm

   @mycase ik geniet er van, de tr@l schreeuwt om aandacht, maar krijgt 0 op request hahahaha

   1. Mycase

    hahahahaha tja ik denk dat het overgrote deel hier eindelijk inziet dat dit de enige mogelijkheid is .
    Kwestie van volhouden he hahahaahaha

    1. Anne Sophe Schillersdorf

     BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEH

    2. Vlaswiek

     “Ik denk dat het overgrote deel hier eindelijk inziet dat dit de enige mogelijkheid is.”

     Klopt, en het werkt!

     🙂

   2. Vlaswiek

    @Bijenzwerm: Inderdaad, met koeienletters is dat verduidelijkt.

    🙂

    1. Original NL

     Idd Vlaswiek ..als een op de rug liggend krijsend verwend links kind in de supermarkt!!

 14. Wesley Benbow

  De uitdrukking is ‘pak voor de broek’ maar in beheersing van de Nederlandse taal zal DDS wel nooit meer gaan uitblinken.

  1. Top

   @Blablabla Blaaskaak!#Viezerik!Wetenschap bewijst: taalnazi’s zijn irritante moralistische idioten met onaangename persoonlijkheid.

   “Scientists have found that people who constantly get bothered by grammatical errors online have “less agreeable” personalities than those who just let them slide.
   And those friends who are super-sensitive to typos on your Facebook page? Psychological testing reveals they’re generally less open, and are also more likely to be judging you for your mistakes than everyone else.”

   1. Bijenzwerm

    @top komop geef de p@do geen aandacht aub… Gewoon niks nul helemaal nop.. Dank u

   2. Vlaswiek

    @Top: Bingo, negeren is beter!

   3. Original NL

    Jammer Top..
    Negatieve aandacht is ook aandacht!

 15. Timber

  Beste Sint, Ik hoop dat u iets meer plaats heeft in de zak, want doe ook aub de resterende leden van vv6,d66,gl,pvda,cda en sgp erin.

  Dan beloven wij plechtig, dat u en uw zwarte pieten volgend jaar een nog warmer welkom krijgt.

  Bij voorbaat dank

 16. Original NL

  Frits krijgt lekkers van de Sint!!

 17. Heras

  Misschien heeft de schrijver van dit artikel gelijk en moeten Nederlanders eerst wakkergeschut worden. Nou, dat is inmiddels gebeurd.
  Waar ik vooral aan denk, zijn de brokstukken die dit kabinet achterlaat. Jeetje, wat een puinzooi. Welke bestuurders zijn in staat om maatregelen te nemen om Ned. Weer op te bouwen.

  1. Politiek Profeet

   Dat zal moeilijk worden zonder geweld.
   Alleen met keiharde maatregelen kan dit land weer opgebouwd worden na de puinhopen van pinokkio en zijn bende aasgieren.
   Een soort militaire dictatuur met boeren en zakenmensen die niet voor multinationals werken.
   Te beginnen met het uitzetten van alle kansloze gelukszoekers die zich vetmesten aan het sociaal stelsel.
   Daarna de mede-veroorzakers van die toegelaten kanslozen…de deugers,wegkijkers en linksaffers,die moeten opgepakt worden en een tijdje dwangarbeid leveren als tegenprestatie voor hun stelen en verraden van ons land.
   Binnen heel korte tijd geen tekort meer aan huizen voor onze jeugd en ouderen.
   Pensioenpotten en sociaal stelsel weer vol genoeg om zorgeloos te kunnen leven.
   Vrouwen kunnen weer veilig over straat, geen allochtonen meer die weerloze jongeren afrossen in groepsverband etc..etc..
   Kortom…wat een mooi land zouden we weer terugkrijgen…

 18. C.A.Barstow

  Het enige wat Rutte verdient is overgoten te worden met pek, bestrooid met veren
  en met een trap in zijn rug van het binnenhof gestuurd te worden.

  Stem FvD/PVV.

  1. Pescador

   Zonder wachtgeld graag

 19. Pescador

  Dus rotoprutte

   1. Scaldis

    Moet je gemolken worden?

 20. Seneca

  ik kan mij niet aan de indruk onttrekken, dat al die lieden zoals de heren Rutte en Joustra (EW), die het zo ‘goed’ met ons voorhebben, dat al die lieden, openlijke dan wel verkapte homoseksuelen zijn. dat is het feilen van onze ‘rechtsstaat’. dat soort lieden heeft geen nageslacht en denken niet verder dan hun pie*mel lang is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.