Klimaatpaus Frans Timmermans in het nauw, Franse boeren blokkeren Parijs met 1.000 trekkers

Geen categorienov 27 2019, 15:00
Gisteren ondervond het Duitse Merkel-kabinet wat het betekent om 5.000 rollende trekkers nabij Hamburg en Berlijn te trotseren en vandaag tonen Franse boeren hoe je een wereldstad als Parijs blokkeert. Aangezien de Franse agrariërs wat achterlopen op de boreale collega's, konden zij slechts 1.000 trekkers mobiliseren, tegenover de 5.000 trekkers van de Duitse boeren. Klimaatpaus Frans Timmermans kan zijn borst natmaken!
Maar de Fransen kunnen wel beter blokkeren dan de geordende Duitse: Parijs raakte verstopt en honderden kilometers file en vaststaand verkeer waren het gevolg. Kijk maar eens hieronder naar de blokkade technieken van de boeren:
Afgelopen maand kon de Franse president Emmanuel Macron zijn lol niet op toen de 'Gele hesjes' hun verjaardagsjubileum vierden en hun venijnige reltactieken toepasten op de Parijse binnenstad. De rust leek daarna eindelijk wedergekeerd, maar nog geen twee weken later zijn de boeren he-le-maal klaar met het kabinet-Macron. En dus rolden meer dan 1.000 trekkers naar de Franse hoofdstad.
De boeren waren in Parijs om te protesteren tegen de plannen van de Europese politieke elite om ons nog meer vrijheden te ontnemen en de klungelende nationale overheden op het beleidsvlak van 'klimaat'. Volgens de NOS ging het protest alleen tegen 'het slechte klimaat voor boeren'. Zoals op de onderstaande beelden te zien is kan Macron niets meer doen dan paramilitaire politie inzetten:
Dat zou een afdoende verklaring zijn wanneer alleen in Nederland een boerenprotest werd georganiseerd. Maar na Nederland volgde Duitsland en nu dus ook Frankrijk. Bij drie van dergelijke protesten in korte tijd kunnen we stellen dat het dus zeker gaat om een Europees fenomeen. En als we kijken naar de spandoeken dan gaat het echt wel om méér dan alleen klimaat. Een veelgehoorde term was ook 'Vive les agriculteurs!'
Kortom: in Brussel moet men nu oppassen. De klimaatpaus van de Europese Commissie, Frans Timmerman, kan zijn borst dus natmaken voor confrontaties met de Nederlandse, Franse en Duitse boeren. Hoe lang Timmermans het zonder voedsel gaat redden weten we niet, maar iets in mij zegt dat hij nog geen week zonder voedsel kan. Zogezegd staat zijn klimaatagenda nu dus alweer op losse schroeven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten