Nederland klaar voor de strijd, oom agent krijgt taser nu standaard in uitrusting

Het kabinet lijkt zich schrap te zetten voor een flinke portie geweld. Eerder vandaag werd al bekend dat persoonsbeveiliging en de AIVD elk 10 miljoen erbij krijgen. En nu trekt het kabinet ook nog eens 30 miljoen euro uit voor de bewapening van 17.000 agenten met tasers.

Misschien ligt het aan mij, maar dit kabinet is behoorlijk met geld aan het strooien richting ‘veiligheid’. En in tegenstelling tot het soort veiligheid waar het vooral om schijn gaat (denk aan campagnes, lantaarnpalen bij donkere steegjes en gesubsidieerde praatgroepjes), gaat het dit keer om actiegerichte vormen van het creëren van veiligheid. 50 Miljoen euro naar beveiligers, de AIVD en tasers: allemaal dingen waar de gemiddelde burger (hopelijk) niet mee te maken krijgt en dus ook het effect niet van zal gaan zien. En dat in een periode waar de verkiezingsretoriek zo langzamerhand wel opgang begint te komen. Op z’n minst opmerkelijk!

En in het geval van de invoering van de taser als standaarduitrusting al helemaal. Die discussie is toch echt al wel jaren aan de gang. Niemand die z’n naam wilde verbinden aan het invoeren van het niet-dodelijke wapen dat toch zo nu en dan wat doden veroorzaakt. Dat risico neemt dit kabinet nu ineens ‘gewoon’ op de koop toe. En hoewel de daadwerkelijke invoering ervan pas over een jaar of vijf écht voltooid is, kan ik mij niet voorstellen dat dit besluit is genomen omdat de discussie ineens beslecht is. Al helemaal niet in combinatie met het eerdere nieuws rondom persoonsbeveiliging en de AIVD.

Ik kan er naast zitten en hoop ook dat het zo is, maar het leest tussen de regels door echt alsof Nederland zich schrap zet voor terugkerende Syriëgangers en escalerend drugsgeweld. Als dat zo is vraag ik me af of het bij de taser blijft, ondanks dat ik persoonlijk een groot voorstander van het wapen ben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Kees Modaal

  Het begint erop te lijken dat de overheid zich steeds zwaarder aan het bewapenen is. Hoogstwaarschijnlijk omdat ze door beginnen te krijgen dat een steeds groter deel van de bevolking zich tegen hen keert. Steeds meer mensen pikken het steeds linksere wanbeleid niet meer.
  Die tasers gaan echt niet tegen linkse terroristen en illegale migranten ingezet worden. Die wordt al jaren een klauw boven het hoofd gehouden.
  Vooral de mensen die tegen dat linkse gedram en massa-immigratie zijn kunnen maar beter binnen blijven of heel snel het land uit gaan vluchten.

  1. debontereus

   Klopt helemaal Kees .
   Ze zijn verrekte triggerhappy en nu komt dat Pokke tasertje erbij .
   Regelmatig gaan we in het nieuws zien dat er iemand gebaseerd is en in de meeste gevallen omdat het zo makkelijk is .
   Maar wat ik helemaal met je eens Ven er zal niet gauw een kansenpareltjes getaserd worden .

   1. Kees Modaal

    Politieagenten kunnen al niet met een 9mm pistool richten, laat staan met een taser. Hebben met die 9mm al tientallen schoten nodig om een doorgedraaide moslims neer te schieten, of schieten direct iemand van dichtbij in het lijf in plaats van op de benen.
    Kan leuk worden. In USA zijn er al honderden doden door tasers van politie gevallen.

  2. Wesley Benbow

   Ik denk dat de toenemende dreiging van extreem-rechts de Overheid ook dwingt tot meer weerbaarheid.
   Tragisch dat dit kennelijk nodig is.

   1. Kees Modaal

    @Wesley: Ook hiermee zit je er weer ver naast. Doe je dat bewust om te trollen? Koudt daar dan mee op. Je zet jezelf voor lul.
    Iedereen in Nederland weet dat zelfs de AIVD laatst nog toe moest geven dat extreem links veel gevaarlijker en talrijker is dan rechts.
    Zie: h**ps://***.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/03/aivd-extreem-links-gewelddadiger-dan-extreem-rechts-592921/

   2. Nep

    Wesley dat denk ik ook. Er heerst een grote stemmingsmakerij!

  3. Kretoloog

   Nee Kees, de bevolking keert zich niet tegen de overheid. En als ze dat wel gaat doen, dan blijft het vreedzaam (demonstraties en zo).

   Maar de overheid vreest – terecht – wel het geweld dat nieuwkomers gebruiken. We zien dat in de grote steden soms al bij groepen Marokkanen en Turken. En het wordt helemaal bedreigend als zij het islamitisme aanhangen. Dus zo bezien moet de overheid deze maatregelen wel nemen: als gevolg van het eigen ruimhartige migratiebeleid.

   1. Kees Modaal

    @Kretoloog: Onder welke steen leeft jij?
    Boeren, bouw, transport en nu ook de automobilisten hebben zich al tegen de overheid gekeerd, maar jij wil dat niet zien.
    Kom onder je steen vandaan, doe je oogkleppen af, haal die plaat voor je kop vandaan en stap eens in de echte wereld.

  4. Meriadoc Brandebok

   Dit is een complottheorie die niet zou misstaan op een onfrisse complotsite. Met de realiteit heeft het echter niets te maken.

 2. Michael M

  De wereld verhard, de maatschappij verhard al jaren. En als we de politie niet stevig in het zadel houden dan wordt onze democratische rechtsstaat om zeep geholpen, dus een goede investering voor de politie. Het werd eens tijd. Bij de politie wordt al jaren bezuinigd.

  1. Kees Modaal

   Die ‘bezuinigingen’ bij politie vallen behoorlijk tegen. Enkel van 2013-2017 hebben ze iets minder veel geld gehad dan de jaren daar voor, maar gaan we van 2006 tot nu kijken hebben ze er zo’n 18% bij gekregen.
   Ik ken geen enkele private branche die er zoveel bij kreeg.
   Zie: ht**p://***.rijksbegroting.nl/2019/voorbereiding/miljoenennota,kst248657_9.html

 3. Baron von Munchhausen

  Voorbeeld zoals in New-York?
  Overtreding begaan? Politie-agent pakt boekje en schrijft gegevens dader op!
  En NU: opletten Linkse leuteraars zonder een weerwoord van de overtreder!
  Mentaliteit overheid is: overtreder heeft fout begaan en weet dit voor 100%. Dus, mond dicht! Niet mee eens, geen probleem: naar de rechter!
  ( even voor de linkse betweters, volgende dag kan men naar de rechter om te klagen/zeuren etc,.) Daar wordt niet kabouter-links gedacht: alleen wat heeft u gedaan en waarom!

 4. Watcher

  Tasers, in principe een goed wapen voor de politie.

  Tot de eerste dode valt, gezeur over onterecht gebruik enz.
  U kent het Nederlands volk.

  Oja en dan ligt dat aan Rutte 🙂 🙂 🙂

  1. Kees Modaal

   @Redactie: Waarom kan en mag de trol Watcher elk topic vervuilen met zijn ziekelijke getrol?

   1. Watcher

    Psssst.. pas op met dat gezeur.

    1. Kees Modaal

     Passat… Pas op met dat getrol.

   2. Rosasolis

    @Kees Modaal. Ik heb vaker geschreven dat als het heel erg met de Trollen gaat,
    dat je een persoonlijke brief naar de redactie kan schrijven, met je klachten.
    Ik ben een van de oudste DDS abonnee’s, vanaf het oprichten van onze belangrijke Nederlandse internet nieuws site. Ik heb gemerkt dat als er genoeg persoonlijke brieven aan de redactie komen met klachten over al die vreselijke ordinaire opmerkingen van de trollen, dat of deze wezens verdwijnen, of dat als zij blijven, en dat ze ineens heel rustig zijn geworden omdat ze een berisping hebben gekregen. Ik heb gemerkt dat al die vernederende troll commentaren tegen vrouwen in het hoge beroepen en tegen vrouwen in de regering, aanzienlijk minder in de laatste tijd zijn geworden. Laten we samen werken om onze belangrijke Nederlandse internet DDS site te steunen, en verder met ons allen op te bouwen.
    Kortom: je heb alle recht om je mening door te geven. Als je te veel door de trollen-kliek verpest wordt, schrijf een persoonlijk brief met je klachten aan de redactie van DDS. Wij oude DDS leden weten dat je kan op onze redactie vertrouwen om te laten zien waar het heel erg fout met corrupte berichten van het ordinaire trollen kliek gaat, die onze DDS redactie willen proberen ons internet nieuws site tot extreem-rechts te “dwingen”. Voor alle DDS Leden: onze site is voor iedereen, als een belangrijke dagelijks nieuws site op internet. Vele nieuws krijgt DDS vanuit Trouw, die veel buitenlandse nieuws dagelijks doorgeeft.
    Trouw werd enkele jaren geleden uitgeroepen door de EU tot de beste dagelijkse krant van heel Europa die voor uitgebreide informatie over allerlei actuele zaken en de vele problemen in ons samenleving schrijft. Het moet door de trollen nu afgelopen zijn om onze belangrijkste krant van Nederland aan te vallen. De AD is een zeer dunne krantje met veel sports nieuws, en de Telegraaf geeft alleen korte berichten.

  2. Agios

   Als er doden gaan vallen dan heeft links de poorten naar de hel opengezet. Inderdaad. Het ligt aan Rutte en het knikvolk in Den Haag. Den Haag voelt dat de hand overspeelt is en begint het nu in de linkse broek te doen. De geest is uit de fles.

 5. Jumping

  Is zo’n taser ook te gebruiken in je fantasie, als je zoals PvdD-Kamerlid Esther Ouwehand, is gebeurt tijdens het Stikstofdebat, in de zeik wordt gezet door de MP van Nederland.

  Hoe asociaal is zo’n gedrag, als MP van Nederland.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. Watcher

   Je hePt al een grote fantasie, dat gaat dus wel lukken

  2. Nep

   Jumping ga verhuizen als je het hier niet naar je zin hebt!

 6. Jack Flash

  Hier zit een mafkees die spoken ziet.Geweld van extreem rechts.
  Laat me niet lachen leipkees.

 7. Heinrich

  De overheid is driftig bezig met de invoering van de taser anno 2019, ik heb als gewone burger sinds twee jaar al een échte taser in bezit!
  Als ik het knopje indruk is de patiënt minstens 3 minuten z’n naam en spierfunctie kwijt!
  Getest op een opdringerige vreemdeling, met Noord Afrikaans uiterlijk haha!

  1. Heinrich

   darkstreet.biz/nl/12-kopen-schok-apparaat-stun-guns-taser-eu#/

 8. Shadow1100

  UTRECHT – Een 29-jarige politieagent uit Utrecht die in oktober 2016 met de wapenstok iemand sloeg, is veroordeeld tot een boete van 250 euro.
  Het Openbaar Ministerie vond dat de agent te snel en te fors geweld had gebruikt en eiste tegen de nu veroordeelde agent een boete van 750 euro.

  Woensdag werden twee agenten die in Rotterdam Mike Stok doodschoten door de rechter schuldig verklaard voor doodslag en poging tot doodslag. Toch besloot de rechter hen te ontslaan van rechtsvervolging omdat er sprake zou zijn geweest van zogenoemd ‘putatief noodweer’.

  Politieagenten worden aangepakt en beboet, terwijl jongeren, die openlijk lak aan de politie hebben, worden gevoed met een gevoel van ‘ze kunnen mij toch niks maken’ en blijven vervolgens intimideren.

  Zij moeten bij weer en wind, de openbare orde handhaven en alle shit ondergaan en accepteren. Zij mogen zelf echter geen enkel respect afdwingen en dit is zowel gevaarlijk als schandalig.
  Laat politici en rechters zelf eens met de straatagenten mee de straat op gaan tijdens de uitgaansavonden. Ik denk dat ze wel één of twee reserve schone onderbroeken moeten meenemen…….

  “Amnesty International wil dat de politie stopt met het experiment met een stroomstootwapen, ook bekend als een taser. De manier waarop de politie het wapen gebruikt, brengt onaanvaardbare gezondheidsrisico’s met zich mee, zegt de mensenrechtenorganisatie.”
  -Beste AI, de politie gebruikt dit wapen alleen tegen personen die de politieman/vrouw met een mes of een bijl een onaanvaardbaar gezondheidsrisico wil bezorgen –

  SLIEDRECHT – Twee mannen zijn aangehouden die zaterdagavond mogelijk betrokken waren bij een schietincident.
  DEVENTER – De politie heeft zondagochtend een 37-jarige man uit Deventer aangehouden voor de aanrijding op het terras aan de Keizerstraat/ Brink. Daarbij raakten vijf mensen gewond.
  ARNHEM – Op de snelweg A12 bij Arnhem zijn zaterdagmiddag drie automobilisten door de politie aan de kant gezet. Het trio maakte deel uit van een trouwstoet.
  HAARLEM – Twee agenten hebben dit weekend klappen gehad toen zij aan het werk waren. Een politieman in Haarlem kreeg afgelopen nacht een vuistslag in zijn gezicht, toen hij met een collega poolshoogte nam bij een horecazaak waar een man buiten was gezet.
  KERKRADE – Een auto met daarin meerdere jerrycans is vrijdagochtend een politiebureau in Kerkrade ingereden. Er is geprobeerd om de auto aan te steken. Er ontstond een klein brandje, maar dat kon snel worden geblust.
  MOERGESTEL – Ruim veertig minderjarigen hebben zaterdagnacht de politie belaagd in Moergestel. De politie moest wapenstokken en honden inzetten om het geweld van de groep te stoppen.
  Volgens de agenten gebruikte de groep ‘extreem geweld’ en gooiden ze met dranghekken naar de agenten.
  Ach, u leest de krant ook zelf……..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.