Video! Tolerantie klinkt van de daken - Gebedsoproep Blauwe Moskee dit keer wél succes

Video! Tolerantie klinkt van de daken - Gebedsoproep Blauwe Moskee dit keer wél succes

Vreugde en enthousiasme in Amsterdam Nieuw-West vandaag. De gebedsoproep van de Blauwe Moskee jengelde ditmaal vrolijk en keihard door de straten. Amsterdam is weer een stukje toleranter geworden nu de Blauwe Moskee reserve-audiokabels achter de hand heeft.

Knipsel

Vorige week zou eigenlijk de eerste keer moeten zijn dat de islamitische gebedsoproep in Nederland te horen zou zijn. Een doorgeknipte audiokabel gooide toen roet in het eten, tot grote droefenis bij Amsterdamse moslims van de Blauwe Moskee. Daar hebben de Blauwe Moslims van geleerd. Met een hele zak vol reserve-audiokabels en de speakers op stand max, moest het er vandaag toch echt van komen. En loeien dat het ding doet! Op de video is het luid en duidelijk te horen.

En nou niet gaan lopen mekkeren over geluidsoverlast, want dit is exact de vrijheid die onze grondwet en liberale waarden toestaan. Zo'n gebedsoproep is wel hopeloos achterhaald, want dat kan ook gewoon met een wekker of een WhatsApp-groep. Toch zal dat argument zal geen stand houden want kerkklokken dienen praktisch dezelfde functie, namelijk als culturele uiting. En dat is ook precies wat 'de rest van Nederland' hier zo storend aan vindt: de sociaal-culturele afdruk die onder het mom van religieuze uiting op de omgeving wordt geprent. En ook nog eens alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Nou, dolle boel hoor!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties