Video! Tolerantie klinkt van de daken - Gebedsoproep Blauwe Moskee dit keer wél succes

Geen categorienov 15 2019, 17:00
Vreugde en enthousiasme in Amsterdam Nieuw-West vandaag. De gebedsoproep van de Blauwe Moskee jengelde ditmaal vrolijk en keihard door de straten. Amsterdam is weer een stukje toleranter geworden nu de Blauwe Moskee reserve-audiokabels achter de hand heeft.
Knipsel
Vorige week zou eigenlijk de eerste keer moeten zijn dat de islamitische gebedsoproep in Nederland te horen zou zijn. Een doorgeknipte audiokabel gooide toen roet in het eten, tot grote droefenis bij Amsterdamse moslims van de Blauwe Moskee. Daar hebben de Blauwe Moslims van geleerd. Met een hele zak vol reserve-audiokabels en de speakers op stand max, moest het er vandaag toch echt van komen. En loeien dat het ding doet! Op de video is het luid en duidelijk te horen.
En nou niet gaan lopen mekkeren over geluidsoverlast, want dit is exact de vrijheid die onze grondwet en liberale waarden toestaan. Zo'n gebedsoproep is wel hopeloos achterhaald, want dat kan ook gewoon met een wekker of een WhatsApp-groep. Toch zal dat argument zal geen stand houden want kerkklokken dienen praktisch dezelfde functie, namelijk als culturele uiting. En dat is ook precies wat 'de rest van Nederland' hier zo storend aan vindt: de sociaal-culturele afdruk die onder het mom van religieuze uiting op de omgeving wordt geprent. En ook nog eens alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Nou, dolle boel hoor!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten