Kabinet trekt portemonnee, politie kan het niet meer aan: 20 miljoen voor extra beveiliging en AIVD

Geen categorienov 15 2019, 16:00
Speciale beveiligingsdienst DKDB, de eenheid die getuigen en personen zoals Geert Wilders beschermd, krijgt 10 miljoen euro extra van het kabinet. Ook de AIVD krijgt eenzelfde bedrag. Redenen hiervoor zijn de te grote druk bij de politie en natuurlijk dat Nederland een narcostaat geworden is.
Narcostaat
Een landelijke politie-eenheid die ervoor zorgt dat de spoeling in buitengebieden wel héél dun wordt en de onderwereld die tegenwoordig gewoon op klaarlichte dag huishoudt, zijn slechts twee van de vele factoren die ertoe hebben geleid dat het kabinet nu in beveiliging investeert. Doordat het om dezelfde eenheid gaat die zowel getuigen als bedreigde personen (zoals Wilders) beschermd, samen met het feit dat de AIVD óók wordt genoemd, lijkt het om een belangrijke conclusie te gaan die het kabinet hiertoe heeft bewogen. Laten we het rijtje maar even opnoemen: Mocromaffia, dode advocaat, drugshandel, terugkerende jihadisten en radicaliserende moslims. Kortom: onveiligheid.
Dweilen met de kraan open
Het idee is dat het geld capaciteit vrijmaakt bij de politie en de AIVD, maar ik vraag me af of dit echt zoden aan de dijk zal gaan zetten. Bij zo'n beetje alle berichten over voorgenoemde thema's lijkt het er eerder op dat er 100 miljoen voor nodig is om een beetje tegenwicht te bieden tegen die chaos, dan een luttele 10 miljoen voor wat extra beveiligers en wat nieuwe apparatuur waar het nu om gaat. Alle beetjes helpen natuurlijk, maar dit is bij lange na niet genoeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten