Geen ontkennen meer aan! Amsterdamse binnenstad geteisterd door rovende asielzoekers

Geen categorienov 15 2019, 15:00
Burgemeester Halsema zit weer met de handen in het haar. De oorzaak? Asielzoekers. En niet zomaar asielzoekers maar rovende criminelen van buitenaf, die in ambtenaren taal doen aan 'mobiel banditisme'.
'Significante bijdrage'
Dat Amsterdam een asielzoekersprobleem heeft, zal niemand verbazen. Dat Amsterdam nóg een asielzoekersprobleem heeft door asielzoekers van buitenaf, is dan wel weer interessant! Want dit jaar alleen al zijn er 750 aanhoudingen verricht door het 'doelgroepenteam' (zakkenrollersteam). Het betrof hier in de meeste gevallen asielzoekers (uit veilige landen!!) die na hun zakkenrollerij en straatroof weer richting Ter Apel wilden gaan.

"De politie bevestigt, door ervaringen in de praktijk, dat verdachten vooral afkomstig zijn uit ’veilige landen’. Dat zijn ervaringen, geen cijfers."

Raadsleden van VVD, Forum voor Democratie en CDA wilden weten of Halsema al met 'Ter Apel' had gesproken. Dat was nog niet het geval maar daar is ze wel toe bereid. Dat zal eens tijd worden ook, want Halsema gaf zelf al aan dat asielzoekers uit veilige landen ook al in 2015 en 2016 voor ruim 60 procent van de incidenten verantwoordelijk zijn.
Ondanks dat het probleem nu dus eindelijk gewoon wordt erkend en iedereen eigenlijk jarenlang uit z'n neus heeft lopen vreten, lijkt de strategie vooral 'nog meer uit onze neus vreten' te zijn, kijk maar:

"Politiecommissaris Frank Paauw gaat bovendien met het Openbaar Ministerie in gesprek om, zoals door Forum voor Democratie is aangedragen, een nieuwe manier van registratie te verkennen. Middels een ’projectcode’ wordt dan aangegeven of er sprake is van een verdachte afkomstig uit asielzoekerscentra. Of een dergelijke registratie ook ingevoerd wordt, is onzeker aangezien het landelijke OM akkoord moet gaan."

Heel leuk dat er een speciale code wordt gegeven aan rovende asielzoekers, maar hoe gaat dat ervoor zorgen dat ze niet meer roven? Want vooralsnog lijkt het er vooral op dat ze binnen no-time weer op straat staan en gewoon verder gaan roven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten