jan roos

Column Jan Roos: Malle hondenvrouwtjes van PvdD vernietigen onze verzorgingsstaat, en de andere partijen werken mee

Geen categorienov 15 2019, 13:00
Zelfs als je denkt dat het allemaal niet gekker kan in Den Haag, weten ze je toch altijd opnieuw te verrassen. De snelheidsverlaging van 130 naar 100 kilometer per uur, terwijl dat werkelijk niets oplevert in de zogenaamde strijd tegen stikstof, is het zoveelste absurdistische konijn uit Ruttes hoge hoed.
We hebben al heel heel wat absurdistische konijn uit de hoge hoed van Mark Rutte gehad. Zo moest de Eerste Kamer eraan te pas komen om de doldwaze biomassacentralesoap tot stilstand te brengen. Allang was het duidelijk dat er, in de strijd tegen CO2-uitstoot, CO2-slurpende bomen bij bosjes werden gekapt, om opgestookt te worden in energiecentrales die een schadelijkere uitstoot hebben dan de gesloten hypermoderne gascentrales. Deze vernietiging van natuur en milieu, die als maatregel tegen de vernietiging van natuur en milieu werd ingezet, kreeg zeker bijna twaalf miljard euro subsidie.
Boeren, die onze economie dragen door hun enorme export en voor ons dagelijks eten zorgen, moeten hun werkzaamheden staken. Bouwvakkers mogen geen huizen bouwen, terwijl we een enorm huizentekort hebben. En nu dus in slakkengang over de snelweg. Allemaal vanwege stikstofnormen die ze in geen ander land hanteren. Het is om gek van te worden. Want waarom zou je in vredesnaam op puur administratieve gronden je eigen economie kapotmaken?
Dat de malle hondenvrouwtjes van de Partij voor de Dieren dit willen, oké. Die denken dat het hele leven een soort hobby is. Dat de Greenpeace-lobbyisten van GroenLinks dit willen, prima. Ze dromen nou eenmaal over een watermeloenenwereld: en groene schil met een dieprode kern. Maar dat vrijwel alle andere partijen, die daar toch echt zitten voor het volk van ons land, meewerken aan het vernietigen van onze verzorgingsstaat, onze rijkdom en onze toekomst, is gekmakend. Simpel om het feit dat ik het niet begrijp.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten