Kijk dan! Raadslid uit Almere kirt van plezier nadat PvdA uit college gezet wordt: "Takbir, Allahu Akbar!"

Geen categorienov 15 2019, 12:00
Een islamitische ex-PvdA'er is zo blij dat het college van burgemeester en wethouders in zijn stad is gevallen, dat hij spontaan allerlei Arabische leuzen gaat roepen.
EJXQCA9XsAYkf9o
Vervuld van vreugde maakte het onafhankelijke Almeerse raadslid Hassan Buyatui van zijn religieuze hart geen moordkuil, toen het college uit de grootste stad van Flevoland viel. Zelf was hij al eerder uit coalitiepartij PvdA gestapt, en blij dat deze onderneming nu ten einde is. Op Twitter gaf Buyatui zoveel uiting aan zijn blijdschap, dat hij er zelfs in het Arabisch van ging kwetteren. Hij riep op tot de "takbir", wat zoveel betekent als "Allah Akbar" scanderen. En dat deed hij dan ook.
Lang heeft de wereld echter niet kunnen genieten van de mohammedaanse uiting van vrolijkheid, want Buyatui verwijderde de tweet weer. Misschien toch beseft dat het niet zo gepast is om de wil van een god aan te halen als het gewoon over menselijk politiek gekonkelfoezel gaat? Ik weet het niet hoor.
De lokale PVV wist het in ieder geval wél. Toon van Dijk, fractievoorzitter van die partij, veroordeelde de actie van zijn collega met grote stelligheid:

"Islamitisch raadslid #Almere verwijdert schandalige tweet. Maar we hebben de foto nog. Hij stond ook al gezellig op de foto met haatprediker Haitham Al-Haddad."

Zelf houdt Buyatui het nu bij een meer seculiere manier van feestvieren: "Ben dankbaar dat ik het zinkende coalitieschip op tijd heb kunnen verlaten door ervoor te kiezen om mijn werk in de raad zelfstandig voort te zetten. Niet meer; niet minder!" En daar moeten we het dan maar mee doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten