Nederland klaar voor de strijd, oom agent krijgt taser nu standaard in uitrusting

Nederland klaar voor de strijd, oom agent krijgt taser nu standaard in uitrusting

Het kabinet lijkt zich schrap te zetten voor een flinke portie geweld. Eerder vandaag werd al bekend dat persoonsbeveiliging en de AIVD elk 10 miljoen erbij krijgen. En nu trekt het kabinet ook nog eens 30 miljoen euro uit voor de bewapening van 17.000 agenten met tasers.

Misschien ligt het aan mij, maar dit kabinet is behoorlijk met geld aan het strooien richting 'veiligheid'. En in tegenstelling tot het soort veiligheid waar het vooral om schijn gaat (denk aan campagnes, lantaarnpalen bij donkere steegjes en gesubsidieerde praatgroepjes), gaat het dit keer om actiegerichte vormen van het creëren van veiligheid. 50 Miljoen euro naar beveiligers, de AIVD en tasers: allemaal dingen waar de gemiddelde burger (hopelijk) niet mee te maken krijgt en dus ook het effect niet van zal gaan zien. En dat in een periode waar de verkiezingsretoriek zo langzamerhand wel opgang begint te komen. Op z'n minst opmerkelijk!

En in het geval van de invoering van de taser als standaarduitrusting al helemaal. Die discussie is toch echt al wel jaren aan de gang. Niemand die z'n naam wilde verbinden aan het invoeren van het niet-dodelijke wapen dat toch zo nu en dan wat doden veroorzaakt. Dat risico neemt dit kabinet nu ineens 'gewoon' op de koop toe. En hoewel de daadwerkelijke invoering ervan pas over een jaar of vijf écht voltooid is, kan ik mij niet voorstellen dat dit besluit is genomen omdat de discussie ineens beslecht is. Al helemaal niet in combinatie met het eerdere nieuws rondom persoonsbeveiliging en de AIVD.

Ik kan er naast zitten en hoop ook dat het zo is, maar het leest tussen de regels door echt alsof Nederland zich schrap zet voor terugkerende Syriëgangers en escalerend drugsgeweld. Als dat zo is vraag ik me af of het bij de taser blijft, ondanks dat ik persoonlijk een groot voorstander van het wapen ben.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties