Nederland wordt steeds gezonder, steeds meer mensen sporten en fitnessen met een personal trainer

Nederlanders worden zich steeds meer bewust van het belang van hun gezondheid. Dat gaat zelfs zo hard dat fitnessketen Basic Fit groeit als kool en klappers maakt op de Amsterdamse aandelenmarkt. Afgelopen maand lanceerde de minister van Volksgezondheid Paul Blokhuis, ook het ‘Nationale Preventieakkoord’. Dit akkoord is erop gericht werk te maken van ‘preventie’ in plaats van ‘genezing’. Voorkomen is uiteindelijk beter dan genezen natuurlijk. 

Een gezond leefpatroon met gevarieerde voeding, het nemen van rust en sport hoort bij de visie van Minister Blokhuis die met het Nationale Preventieakkoord een stap zet in de goede richting. Het convenant tussen de Rijksoverheid en haar partners is erop gericht om drie grote gezondheidsproblemen te tackelen, namelijk het roken van tabak, overgewicht door slechte voedingspatronen en problematisch alcoholgebruik.

Momenteel kampen nog veel Nederlanders met allerlei ‘luxekwaaltjes’ zoals hart- en vaatziekten door ernstig overgewicht, diabetes en ook andere kwalen die wellicht voorkomen hadden kunnen worden door een gezonde levensstijl en hulp van personal trainers. Zo is er al een groot marktaanbod van personal trainers die behalve fitness en sportoefenringen ook ingaan op mentale discipline.

Het Nationale Preventieakkoord van Blokhuis sluit daarbij aan en richt zich met name op de lange termijn met het doel dat iedereen ‘zo lang mogelijk gezond mee kan’. De ambities voor 2040 zijn flink te noemen:

“Een gezonder Nederland… …dát is wat we willen bereiken. Met actieve volwassenen, die fit hun pensioen in gaan. En met ouderen die veel gezonde levensjaren hebben en zo lang mogelijk meedoen in de samenleving. Dát is de ambitie van dit Nationaal Preventieakkoord. Zo zullen kinderen en jongeren in 2040 veel meer bewegen in een gezonde omgeving: thuis, op de kinderopvang, op school en bij de sportvereniging, waar ze natuurlijk allemaal met de fiets naar toe gaan.”

Een stevige ambitie dus van Minister Blokhuis, gaat dat wel lukken? Nu dan, het is zeker mogelijk dat de Rijksoverheid middels de inzet van sociaal constructivistische programma’s een bijdrage kan leveren aan de doelstellingen. In ieder geval zullen de zorgkosten mogelijk dalen en het levensgeluk toenemen, dat zijn zaken die uiteindelijk positief uitpakken voor alle Nederlanders.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Cycle25

  Verlengstukken van de verzekeraar, de eerste brieven van zorgaanbieders rollen binnen, je betaalt naar je levensstijl. Mensen die geen sport beoefenen mogen straks 2 a 3 x meer dokken, want…had je maar naar de sportschool…blabla.

 2. Politiek Profeet

  Al die gelukszoekers gratieszzzzz naar sportschool?
  Gratieszzzzz persoonlijk coach, en gratieszzzzz gezond eco voedsel?
  Daarna weer gratieszzzzz naar nhuis in gratieszzzzz auto….

  1. gargamel

   Dat is juist, ik ben van fit for free weggegaan ,omdat je niet kan in rust treinen. Het zit vol met asielzoekers, en die krijgen gratis pasje.

   1. Wesley Benbow

    Ik snap het ongemak, Gargamel, sporten kan alleen prettig onder blanken.

    Toch?

    1. Bas1974

     Vuile racist heb je nog geen strafblad voor haatzaaien en aanzetten tot geweld ? Geen nood jij loopt nog wel is tegen een 9mm aan

 3. Rechtsaf

  Nou in de praktijk zie ik dat allemaal niet hoor, en dat wat naar de sportschool komt is vaak na 2 weekjes alweer weg dit omdat de mentale motivatie ver te zoeken is

 4. Original NL

  Net op nieuwsuur, een oudere fanatieke sporter heeft meer verkalking aan zijn kransslagaders als zijn ” luiere” leeftijdsgenoten..onderzoek UMC….
  Dus je vooral goed uitsloven..als je later eerder een hartinfarct wilt.
  Het menselijk lichaam is niet zo eenvoudig…dat blijkt maar weer!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.