Nooit geschoten… – Marokko zegt geen bezoeksaanvraag van staatssecretaris Broekers-Knol te hebben ontvangen

Waar gisteren nog leek alsof staatssecretaris Broekers-Knol (Asiel) geen gesprek met de Marokkaanse regering kon krijgen, blijkt nu (volgens Marokko) dat ze überhaupt nooit een aanvraag voor bezoek heeft gedaan. Het lijkt er dus meer op dat ze vooraf al bij de pakken neer is gaan zitten!

Het centrale probleem is glashelder: Marokko stuurt z’n gajes deze kant uit maar is een ‘veilig land’. De Marokkanen die hier in de azc’s zitten zouden dus terug moeten maar om één of andere reden komt dat stukje beleid toch niet helemaal van de grond. Helemaal niet, zeg maar. Nederland is daardoor totaal in de war want ‘mensenrechten’ en ‘internationale afspraken’. Hoe krijgen we Marokko dus zo ver om het beleid dat hun goed uitkomt en ons keihard naait, te stoppen?

Daar komt staatssecretaris Ankie Broekers-Knol in the picture. Die kwam op het briljante idee om eens met die Marokkanen te gaan praten. ‘Hoe gaat dat in z’n werk?’ vroeg ze aan het ministerie. ‘Dat lukt toch niet’, zeiden ze daar. ‘Oh nou dan laat maar, ik heb m’n best gedaan’, zei Broekers-Knol. En dát kwam in het nieuws als ‘Marokko wil niet met Nederland praten over asielmigranten’. De Marokkaanse regering leest nu dergelijke berichten en trekt aan de bel, want zo is het dus duidelijk niet gegaan volgens hen.

Waarschijnlijk gaan die Marokkanen ook inderdaad niet sleutelen aan dit beleid, áls er al een gesprek komt. Dat daar kritiek op komt is dan ook meer dan terecht, maar dan moet je het wél eerst ook proberen! Laat haar die aanvraag mooi doen, kijk of er kan worden gebabbeld en wijs daarna pas met het vingertje. Dit zet zo namelijk totaal geen zoden aan de dijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Agios

  De regering ten voeten uit: lafhartige slapheid. Mocht de fout toch bij de Marokkanen liggen, dan blijf ik erbij dat het in Den Haag lafhartige slappelingen zijn.

 2. Jack Flash

  Knol of Marokko.
  Een van de twee liegt.

 3. Bijenzwerm

  Nederland en mensenrechten, zodat deze marrokaantjes hier in de watten gelegd kunnen worden.
  Maar wie praat er over de rechten van de originele Nederlandse burgers?
  Bij a niemand praat over de kopschoppers de zakkenrollers (voornamelijk) Amsterdam) de zogenaamde hangjongeren in Overvecht kanaleneiland de baarsjes schilderswijk fijenoord.
  Door de media word je dan weggezet als racistische tokkie etc.
  Maar wij het normale vanorigine Nederlandsche volk worden verplicht om al deze (gewelds) delicten te moeten ondergaan en sterker nog de politie raad je tegenwoordig af om aangifte te doen om tal van redenen.
  Het is gewoon erg vreemd dat er nog steeds gewone echte Nederlanders zijn die dit niet alleen tolereren, maar zelfs ook nog promoten 8n de zin van vluchtelingen welkom, terwijl iedereen weet en ZELFS het CBS geeft aan dat 95% geen echte vluchteling is geweest de afgelopen jaren die binnenkwamen in Nederland.

 4. Original NL

  Ja zeggen en nee doen…het lijkt wel politiek!
  Stem dr weg!!

  1. Rosasolis

   @Original NL. Geen mens kan het alleen doen, om zo’n gigantische taak op te lossen, Hopelijk komt er een delegatie naar Marokko om te laten zien dat Nederland geen ex – IS criminelen willen opnemen! Veel van deze wezens hebben dubbele paspoorten. Dus Marokko kan ze wel opnemen omdat dat zij volgens de wet van Marokko, nog steeds
   Marokkanen zijn. Daarom kan Nederland eisen dat: als zij nog steeds officiel Marokkanen zijn, dan moet hun “mede-thuis land Marokko ” hun opvangen! Wij willen ze niet terug. Laat een Nederlandse delegatie naar Marokko eisen dat zij ons beleid accepteren: of dat wij sancties op landbouw producten leggen. Voorlopig koop ik geen vers producten meer uit Marokko. Nogmaals geef onze staats-secretaris niet de schuld. Vergeet niet dat er in de koran staat dat je mag liegen als je beter ervan
   kan worden. Daarom moet Nederland veel sterker opkomen tegen het beleid van Marokko. Met sterke vertegenwoordigers van onze coalitie.

 5. Mar155

  Ik zeg : MINDER Marokkanen. Dus terug naar je eigen veilige land, genoeg vakantie gehad hier…..deze gelukzoekers hoeven we niet. Wie BETAALT – die BEPAALT. Tenminste …zo was het vroeger. Maar nu ? Onze regering denkt er soms anders over, helaas.

 6. Bockbeer

  In Marokko schamen ze zich heel erg voor hun ontspoorde landgenoten. Ze weten ook dat ze hier in Nederland vertroeteld worden door links. Marokko vind het prima zo. En gelijk hebben ze!

  1. Cycle25

   Klopt, links zit diep geworteld in de criminaliteit, en daarmee staat links garant voor ’t kwaad.

 7. Watcher

  Scherp in de gaten houden.

  Het land van Angela Merkel dreigt landen die niet meewerken aan het terugnemen van hun onderdanen nu met het stoppen van ontwikkelingshulp. Met name Marokko en Algerije moeten zich zorgen maken, aldus Akhbar Al Yaoum vandaag. Deze groep migranten zijn met groepen Syrische vluchtelingen naar Duitsland afgereisd en doen zich in sommige gevallen voor als Syriër.

  Vice-kanselier Sigmar Gabriel stelt dat Marokko en Algerije economische hulp uit Duitsland ontvangen, maar op hun beurt weigeren mee te werken in deze kwestie. ‘Dat is onaanvaardbaar’, zegt Gabriel. De Duitse regering is nu bezig om wetgeving in het leven te roepen die deze Marokkanen kan uitzetten, of in ieder geval in detentiecentra te kunnen plaatsen tot uitzetting mogelijk is.

  1. ZiggyStardust

   Beetje laat wel, of niet? Er zijn partijen die deze problemen al jaren lang onder de aandacht proberen te brengen, en vervolgens als gek weg gezet worden.

 8. Pijnstiller

  De minister had geen tijd. De geiten moesten gedekt worden

 9. Baron von Munchhausen

  En met het tekenen van Marrakesh-pact mag de hele wereld binnenkomen. Totdat we failliet zijn. Zoeken ze een ander land op!
  Alle pluimage wat binnenkomt/valt, komt,…….hoe raad u het,….voor het geld. Niets meer en niets minder. De Nederlander mag langer werken en steeds hogere lasten krijgen!
  Was toen (Rutte II) de nooit iets voor elkaar krijgende Minister Asscher naar Marokko, om de gigantische geldstromen, naar Marokko, in te dammen? Resultaat 0,0 !!!
  Marokkanen in Marokko zijn gelijk aan Marokkanen in Nederland: crimineel! Ook de ISIS moordenaressen!
  Wat een land.
  Groen-Links en pro-Moslim heerst op alle Ministeries!

  1. Watcher

   Baron von Münchhausen vertelde sterke verhalen om aandacht te krijgen. De geestesziekte waarbij iemand zichzelf verwondt om aandacht te krijgen, is naar hem vernoemd.

   1. Wesley Benbow

    Het ligt iets genuanceerder, maar dat het een psychische stoornis is klopt wel.

    ht*ps://nl.wikipedia.org/wiki/Syndroom_van_Münchhausen_by_proxy

 10. Egy

  Als ze liegt jaag haar weg.

 11. Politiek Profeet

  Broekers knol, weer een VVD fossiel met de hersenen van een garnaal.
  Net als pinokkio geen ruggengraat, lijkt alsof die vvd,ers allen geboren worden zonder ruggengraat.

  1. ZiggyStardust

   Ze was al aan het eind van haar politieke carrière, ze heeft niets te verliezen. Ze gaan voor haar functie echt geen toekomstig talent opofferen, want dat er klappen gaan vallen weten ze bij de VVD donders goed. Rutte glibbert overal tussendoor tot nog toe, maar er is nog nooit zoveel collateral damage geweest als onder zijn bewind.

 12. Jumping

  Prachtig toch, het Ruttekartel ten voeten uit.

  Leugens en bedrog, zijn standaard bij deze Rutteclan.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Rosasolis

   @Jumping. Wat alweer? Heeft u niets anders te doen dan achter uw laptop te zitten om dagelijks uw vervelend bericht steeds te herhalen? Ga een leuke baan vinden of ga deel nemen aan een cursus om uw dagelijkse leven op te vullen.

 13. Rosasolis

  Waarschijnlijk liegt Marokko en niet onze staatssecretaris A.Broekers-Knol. In de Koran staat het dat je mag liegen voor een “belangrijke” zaak als je dat wil. Hopelijk zal onze regering een delegatie naar Marokko sturen onder leiding van Mevr. B. Knol. Dan kunnen ze de leugens van de kant van Marokko bewijzen.

 14. Wim Vreeswijk

  Deze 72-jarige bejaarde staatssecretaris moet zich niet zo snel laten afserveren ! Ga lekker thuis met je kleinkinderen spelen, zou ik zeggen.

 15. Bes Tolen

  Illegalen horen in de gevangenis. Ze kunnen daar in blijven tot ze welkom zijn in eigen land van herkomst. De oplossingen moeten eenvoudig, daadkrachtig en resultaatgericht.
  Eis van elk land een kloppende bevolkingsregistratie met nodige voorwaarden. De Nederlandse kan ook nog veel beter. Eisen in te dienen voor realisatie bij VN-organisatie en andere wereldorganisaties.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.