Oh nee, daar zijn ze weer! Extinction Rebellion belegert stadskantoor Utrecht

Onze snuivende klimaatwappies/’rebellen’ van Extinction Rebellion waren vanochtend aanwezig in het stadskantoor van Utrecht voor een ‘ludieke’ actie. De actie werd gehouden om aandacht te vragen voor de verwijdering van een reclame banner van Shell, want tsja hoe kan de gemeente deze ‘olie-fascisten’ de ruimte bieden om reclame te maken in de stad. 

Volgens mij vergaten de stoere rebellen van Extinction Rebellion dat Nederland een vrij land is en dat daarom Shell gewoon reclame mag maken. Toch wist de club er weer een mooie show van te maken, we moeten toegeven dat ze wel een oog hebben voor drama.

Vanochtend lagen er allemaal ‘dode’ demonstranten op de grond. Dit moet namelijk een krachtig signaal afgeven – althans als we redenatie van Extinction Rebellion moeten geloven. De strijders van het klimaat zeiden er het volgende over:

“Iedere dag worden duizenden Utrechters geconfronteerd met The great Travel Hack-banner van the Royal Dutch Shell, een reclamecampagne waarvoor de gemeente Utrecht toestemming heeft gegeven. Wij ondernamen deze actie omdat wij in het centrum van onze stad, waarin we wonen en waarvan we houden, niet willen dat een bedrijf als Shell een platform krijgt.”

De gemeente Utrecht riep enkele maanden geleden nog de klimaatnoodtoestand uit, dus dit kan uiteraard niet. Vandaar Extinction Rebellion de gemeente nu aanspreekt op haar ‘hypocrisie’.

“Deze ‘groene’ reclame is misleidend, omdat het bedrijf achter de schermen gewoon doorgaat met het kapotmaken van zo veel leven. Maar deze actie gaat ook om het wakker schudden van onze gemeente: na het uitroepen van de klimaatcrisis is het nu tijd om de daad bij het woord te voegen. Ga aan de slag en doe wat nodig is.”

Laten we hopen dat de Partij van de Dieren in Utrecht weer zoiets voorstelt als verplichte vega hapjes voor raadsleden, want daarmee gaan we de wereld redden! Dan zijn de klimaat-rebellen ook weer tevreden.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. nml

  je zou toch zo je pand uitknuppelen

 2. Joop Klepzeikert

  Zouden die debielen hier eens in Azië moeten komen doen. Kan ik er een keer heel hard om lachen. Vooral als ze dan opgepakt en opgesloten worden. Hier worden dat soort totaal debiele acties niet getolereerd en dus wel heel erg had bestraft.

 3. tailgunner

  Deze demonstratie word u gratis aangeboden door:
  George Soros!

 4. tailgunner

  Ik heb nog wel wat lijm voor ze over. Kunnen ze zich weer vastplakken. Useful idiots zijn het voor het klimaatfascisme.

 5. Gerlos

  Besproeien met vloeistof van Shell en dan een lucifers erbij ……

  1. Mezzadra

   De verlangen om andersdenkenden te vermoorden blijft toch schokkend.

   Een bijdrage van een ziek persoon.

   1. Ron

    Ik ben bij dat jij inziet dat je dan ziek bent.
    Herinner jij je nog je eigen uitspraken over Pim Fortuin en Theo van Gogh?

    Of is dat anders omdat ze jou mening niet volgen?

 6. slayer

  goh hoefden de pipo,s niet te werken vandaag? big f#cking surprise

  1. Pedrito

   Nee ze kunnen niet werken dankzij het totaal verrotte onderwijsysteem en het chronisch gebrek aan werkzame hersencellen.

 7. Lex

  Er zijn twee actie groepen die steeds meer en meer Nederlanders haten.

  1 Het Tuig van Kick-out zwartepiet en die imbecielen achterlijke mongolen van Extinction Rebellion die volgens mij echt zijn doorgedraaid en nodig professionele geestelijke hulp nodig hebben. Kwam tot dit oordeel toen ik laatst video fragmenten op Jenssen zag.

  Wat Kick-out zwartepiet betreft die idioten met koloniale onderbuikgevoelens, oppakken Nederlandse paspoort afpakken en enkele reis Suriname, dat kunnen ze daar de zwartepiet gaan uithangen.

  Zwartepiet bestond al veel langer dan de slavernij in Suriname zelfs in de sommige kolonies werd het sinterklaasfeest gevierd samen met de slaven las ik laatst.

  1. Ron

   En wat dacht je van het “gewone” linkse volk?

 8. claus

  “Extinction Rebellion wilt niet dat een bedrijf als Shell een platform krijgt”
  Nee,maar Utrecht moet wel een platform bieden voor beroepsdemonstranten, aangevuld met domme studentjes!

 9. JFU

  Elke demonstratie van die extreem linkse fascisten direct weg knuppelen en e.v.t uitkeringen e.d inhouden met een fikse boete .

  1. Mezzadra

   Misschien een meer haalbare oplossing, JFU, dat we ze een onzichtbaarheidsserum toedienen. Dat zijn ze onzichtbaar en hebben we er geen last meer van.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.