Antisemitisme flink toegenomen in Zweden: stijging van ten minste 53% tegenover 2016

Antisemitisme flink toegenomen in Zweden: stijging van ten minste 53% tegenover 2016

De joodse gemeenschappen in Zweden krijgen het steeds zwaarder, zo blijkt uit gegevens die het CIDI met ons deelt. Tegenover 2016 gaat het zelfs om een stijging van ten minste 53% van haatmisdrijven tegenover joodse mensen. In 2016 werden nog 182 zaken geregistreerd tegen 280 haatmisdrijven in 2018. Een zorgwekkende toename.

Behalve de joodse gemeenschappen komen haatmisdrijven steeds vaker voor in Zweden. In het geval van antisemitische gedragingen gaat het voornamelijk om het 'aanzetten tot haat jegens een andere groep', waarbij we erop moeten vertrouwen dat de Zweden een fatsoenlijk interpretatiekader hanteren om de taalkundige uitingen -waaraan de misdrijven zijn gerelateerd- consistent te kunnen categoriseren.

Met name de toename in het aanzetten tot haat jegens andere groepen zit flink in de lift. Volgens het rapport van de Swedish National Council for Crime Prevention werden in 2013 'slechts' 621 haatboodschappen geïdentificeerd en is het aantal daarna sterk gestegen.

In 2018 is het aantal geregistreerde haatboodschappen toegenomen tot wel 1.164 geregistreerde voorvallen. Wat de Zweedse overheid gaat doen om het aantal haatmisdrijven te doen afnemen is vooralsnog onbekend. Waarschijnlijk blijft het bij 'pappen en nathouden'. In ieder geval tonen de cijfers aan dat het links-constructivisme aangaande de grote voordelen van de 'multiculturele samenleving' niet tot bloei zijn gekomen.

Althans volgens deze cijfers.

Lees meer over:
Zweden Antisemitisme jodenhaat

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer