Oh nee, daar zijn ze weer! Extinction Rebellion belegert stadskantoor Utrecht

Geen categorienov 05 2019, 20:00
Onze snuivende klimaatwappies/'rebellen' van Extinction Rebellion waren vanochtend aanwezig in het stadskantoor van Utrecht voor een 'ludieke' actie. De actie werd gehouden om aandacht te vragen voor de verwijdering van een reclame banner van Shell, want tsja hoe kan de gemeente deze 'olie-fascisten' de ruimte bieden om reclame te maken in de stad.
Volgens mij vergaten de stoere rebellen van Extinction Rebellion dat Nederland een vrij land is en dat daarom Shell gewoon reclame mag maken. Toch wist de club er weer een mooie show van te maken, we moeten toegeven dat ze wel een oog hebben voor drama.
https://twitter.com/XRUtrecht/status/1191740421183090694?ref_src=twsrc%5Etfw
Vanochtend lagen er allemaal 'dode' demonstranten op de grond. Dit moet namelijk een krachtig signaal afgeven - althans als we redenatie van Extinction Rebellion moeten geloven. De strijders van het klimaat zeiden er het volgende over:

“Iedere dag worden duizenden Utrechters geconfronteerd met The great Travel Hack-banner van the Royal Dutch Shell, een reclamecampagne waarvoor de gemeente Utrecht toestemming heeft gegeven. Wij ondernamen deze actie omdat wij in het centrum van onze stad, waarin we wonen en waarvan we houden, niet willen dat een bedrijf als Shell een platform krijgt.”

De gemeente Utrecht riep enkele maanden geleden nog de klimaatnoodtoestand uit, dus dit kan uiteraard niet. Vandaar Extinction Rebellion de gemeente nu aanspreekt op haar 'hypocrisie'.

“Deze ‘groene’ reclame is misleidend, omdat het bedrijf achter de schermen gewoon doorgaat met het kapotmaken van zo veel leven. Maar deze actie gaat ook om het wakker schudden van onze gemeente: na het uitroepen van de klimaatcrisis is het nu tijd om de daad bij het woord te voegen. Ga aan de slag en doe wat nodig is.”

Laten we hopen dat de Partij van de Dieren in Utrecht weer zoiets voorstelt als verplichte vega hapjes voor raadsleden, want daarmee gaan we de wereld redden! Dan zijn de klimaat-rebellen ook weer tevreden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten