Oh nee! Gerommel bij de politie: 'Vertrouwenscrisis belemmert inlichtingenwerk'

Geen categorienov 19 2019, 15:00
Er is sprake van een grote vertrouwenscrisis binnen de Landelijke Eenheid van onze politie. Het inlichtingenwerk wordt hierdoor ernstig belemmerd, de dienst houdt zich normaliter bezig met georganiseerde misdaad en terrorisme. Het is opmerkelijk dat dit nieuws zomaar naar buiten komt, wat speelt zich hier af?
Verschillende bronnen hebben de structurele problemen bevestigd. Het zou hier gaan om vriendjespolitiek, declaratie-schandalen en discriminatie. Dit is nu al het zoveelste mankement wat naar buiten komt over de politie dit jaar. Er zit veel rot in de politie, dat moge duidelijk zijn. Hoge functionarissen wanen zich onschendbaar en lijken blind voor concrete problemen binnen hun eigen korpsen.
Door het vertrouwensbreuk binnen de Landelijke Eenheid durven werknemers van dit korps niet eens meer naar werk. Verzuimcijfers zijn enorm, en er is sprake van een gigantische vertrouwensbreuk. Men vertrouwt elkaar niet, en dat bij een politie eenheid.
Toch belooft tijdelijk hoofd van de eenheid, Willem Woelders, dat er onderzoek zullen volgen naar de vele misstanden.

„Het ontbrak veelal aan concrete aanwijzingen om onderzoek in te stellen.” Om het „vertrouwen binnen de inlichtingendienst te herstellen” zal er volgens Woelders met een nieuwe teamchef „een verbeterprogramma” worden ontwikkeld’’.

De vraag is echter of dit het structurele probleem waar de politie mee te kampen heeft oplost. Het zal eerder een pleister op de wond zijn dan dat men de kwaal helemaal geneest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten