Recordopkomst in Hongkong! Pro-democraten behalen in alle 18 de kiesdistricten de meerderheid!

Afgelopen nacht was een spectaculaire nacht voor de inwoners van Hongkong, een nacht die ze veel energie zal geven voor komende tijd. Een extreem hoge opkomst en een overduidelijke winst geven een krachtig signaal af richting Peking: Hongkong zit niet te wachten op de totalitaire arm van Peking! 

452 zetels zijn er te behalen bij de districtenverkiezingen, het pro-Chinese kamp stevent af op een enorm verlies en staat vooralsnog op 45 zetels. Pro-democratische kandidaten hebben tot nu toe 390 zetels naar binnen gesleept, en ongekend grote overwinning dus. Tevens ook een duidelijk signaal naar China. Het neokolonialisme van de Xi Jinpingianen, daar moeten de ‘vrije mensen’ van Hongkong niks van hebben. Die socialistische heilstaat van China is een grote farce voor de inwoners van Hongkong.

De regeringsleider van Hongkong zei dat ze de resultaten zal respecteren, waar bij de vorige verkiezingen het pro-Chinese kamp nog 75% van de stemmen won zijn deze verkiezingen uitgelopen op een deceptie.

We gaan met een open blik naar het volk luisteren. Ik hoop dat de vrede, veiligheid en orde blijft.’’

Een recordopkomst van maar liefst 71% zorgt ervoor dat de mensen in Hongkong een krachtig signaal afgeven, ook zullen zij zich nu gesterkt voelen in hun strijd tegen Peking. Afgelopen weekend was voor het eerst in tijden dat er geen demonstraties waren. De vraag is nu natuurlijk: en nu?

Het is niet zo dat Hongkong nu ineens wel van vrijheid kan genieten, we zijn benieuwd naar wat Peking gaat doen de komende tijd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Dit betreur ik zeer. Het is belangrijk om de eenheid in China te bewaren om de rust en vrede in stand te houden. Ongetwijfeld de volgende coup poging van de EU/VS

  1. Ego-non-solus

   Anne, nu niet doen of je opeens verstandig bent. Hier paste je favoriete “beeeeeeh”. Dat is namelijk het geluid dat de Chinese overheid naar die kiezers maakt. Jij uit domheid, zij uit overtuiging.

 2. Ego-non-solus

  Ach, verkiezingen. Een soort volksfeest dat eindigt bij het sluiten van de stembussen. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat er met een tellingenuitslag iets gedaan wordt? En al helemaal niet als dit uitslag fout is. In ons land kan D66 volledig aansluiten bij de Chinese machthebbers. De andere partijen links van PVV en FvD denken daar helaas ook nauwelijks anders over. Immers, zij zijn de elite!

 3. Jumping

  Kijk in Nederland zijn nooit eerlijke verkiezingen geweest, aangaande de onderdrukking en uitbuiting van Nederland door de EU.

  Graag een datum prikken.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
  Stop met de EU in deze vorm.
  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Sergeant Monty

   “Kijk in Nederland zijn nooit eerlijke verkiezingen geweest”

   Maar de winst van FvD klopt natuurlijk wel.

   1. Vlaswiek

    “Maar de winst van FvD klopt natuurlijk wel.”

    Jazeker, kijk maar naar de verkiezingsuitslag van 20 maart 2019.

    🙂

    1. Sergeant Monty

     Maar volgens Jumping zijn er in Nederland “nooit eerlijke verkiezingen geweest”.

     Zou Jumping dan ongelijk hebben?

 4. claus

  De Pro-democratische kandidaten willen waarschijnlijk zoiets als een parlementaire democratie á la Pays Bas!
  Zouden ze in die bestaande cultuur, er gelukkiger van worden?

 5. Trude Herr

  Maar China en Hong Kong liggen aan het andere eind van de wereld. Wat is onze invloed op Hong Kong, laat staan China. Ik denk niet dat er enige stimulans van uitgaat om ons komende beleid op de gebeurtenissen aldaar af te stemmen. Het is een gegeven, meer niet. Las zojuist dat het energie bedrijf Eneco is overgenomen door Mitsubishi, Japan.
  Over enige tijd bakken de Chinezen ons brood. Dat is de realiteit. Dan is ook Jensen de spreekbuis van de Chinese overheid. Ja doch?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.