Schandalig! Asielcriminaliteit bewust weggemoffeld ‘omdat het vragen zou oproepen’

Het begint er steeds meer op de lijken dat de ambtenaren van Justitie niet meer helemaal bij de pinken zijn. Jaarlijks wordt er een overzicht over asielcriminaliteit gepubliceerd, zo ook dit voorjaar. Ambtenaren hebben zware asielcriminaliteit, zoals geweld en verkrachting, weggewerkt in de categorie overig. En dit alles ‘omdat het vragen zou oproepen’.

Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig. Dankzij deze flater kon toenmalig staatssecretaris Harbers zijn plekje op het pluche gedag zeggen.

Een aantal ambtenaren wilden graag openheid van zaken geven, maar besloten om dit niet te doen omdat het ‘vragen zou oproepen’. Waarschijnlijk hele kritische, bezorgde en oprechte vragen. Maar hé, welkom in Nederland anno 2019. Hier worden zware delicten liever weggemoffeld in de categorie overig. Alles op de grote hoop. Geen discussie meer mogelijk.

“Zedenzaken of geweldsincidenten worden weggeschreven onder ’overig’. En zijn daardoor niet terug te vinden in het het stuk. Er zou voor deze opzet zijn gekozen omdat het een ’gewoonte’ was, stelde Harbers destijds.”

Het is dus blijkbaar een gewoonte om de waarheid onder het tapijt te schuiven. Gelukkig zijn er in deze kwestie toch wat ambtenaren te betrappen op een vleugje logische weldenkendheid, zo valt te lezen in de Telegraaf:

“Zaken als moord of zeden hoeven maar 1 keer voor te komen om als ernstig gezien te worden en met 1000 overig, laat je in het midden hoe vaak dat gebeurd is. Kunnen we niet dezelfde categorieën als vorige jaren gebruiken om te voorkomen dat we het verwijt krijgen dat we dit soort incidenten niet opnemen?”

Toch is er uiteindelijk voor gekozen om dit soort zware delicten op een hoop te gooien onder het ‘kopje’ overig. En dat terwijl er herhaaldelijk is gewaarschuwd om dit niet te doen. Zijn de hoge heren er weer lekker makkelijk vanaf. Wegmoffelen en geen lastige vragen, maar de bevolking is echter wel in de maling genomen. Misschien dat deze ambtenaren zich dat eens bij een volgende keer kunnen realiseren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Jumping

  Inderdaad dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. DidiMadloba

   Flinker zelf op, zeurpiet!

   1. Rechtsaf

    Aldus onze Denk sympathisant mididildo, die vindt dat Nederlanders maar op moeten rotten uit hun eigen land…

    1. tonna

     @rechtsaf:
     De door jou benoemde dildo, is een “gekleurde”,dat verklaart veel!

  2. Kees

   Helemaal met Jumping eens!

  3. Ron

   Helemaal eens met Jumping.
   Het ergste is nog dat het mensen niet eens verbaast dit bericht.
   Maar wel vinden ze in Den Haag de haat die groeit tegen buitenlanders onverklaarbaar.
   Ik vind dat niet zo gek.

 2. monach

  De linkse staatstelevissie NPO zal hierover zwijgen

  1. Kretoloog

   Het bericht staat wel in de linkse Volkskrant.

 3. Agios

  Als er vragen zijn, dat zijn er faecalien aan de knikker. Als er iets weggemoffeld moet worden, dan zit er iets kwaadaardig achter. Zo gaat het ook in Scandinavie, Duitsland, Frankrijk, enz. Gaat het om een ‘secret order’ uit Brüssel of heeft tanta Angela weer iets stouts ondernomen? Feit is dat steeds minder mensen nog geloven in de dictatorial staten in West-Europa. Het wachten is op de grote klap. Gek, dat Mezza er vandaag niet als de kippen bij was…

  1. Joshuak

   Die luilak slaapt nog.. Uitkering trekkers liggen allemaal nog op hun nest..

   En je weet zijn reactie toch wel.. Extreem racistische en islamaphobish artikel en weet ik veel..

   1. EU kok

    U bent in 2 jaar tijd een buitengewoon goed ingeburgerde Chileen.
    Mijn complimenten.

  2. Rechtsaf

   Ja Nedermoslima mezzaadje gaat dit verdedigen wees daar maar niet bang voor

  3. Mieremet

   Was ie wel agios, maar als DiDi Madloba, 1 van zijn vele aliassen.

 4. 3wiem

  In dit soort zaken is het altijd zo dat de ambtenaren die de echte boosdoeners zijn, vrijuit gaan. Ze blijven op hun post, geen ontslag of wat dan ook. En dat weet men in ambtelijk Nederland maar al te goed. Kan de minister zeggen “ik ben verkeerd voorgelicht door mijn ambtenaren”. Geen aanwijsbare ‘dader’ en geen consequenties voor de boosdoener. Een mechanisme dat mi veel wordt gebruikt door ambtenaren om hun bewindspersoon uit de wind te houden (wat hier dan een keer niet is gelukt). Ik vind dat je in dit soort gevallen de ambtenaar moet ontslaan die zijn leidinggevende onjuist heeft geïnformeerd, in plaats van de leidinggevende/minister. Alleen op die manier doorbreek je deze rare keten.

  1. Rechtsaf

   Long story short, dit noemt men in normaal Nederlands LIEGEN..

 5. trutje

  Toen Rutte voor het eerst aantrad beloofde hij dat er een frisse wind door Nederland zou waaien. Nou het heeft er nog nooit zo zwaar bewolkt uitgezien op allerlei gebieden. Het ergste is we laten het allemaal gebeuren. Weet ook niet waarom ze zo tegen de autochtone bevolking zijn waarom worden deze schoften zo beschermd en een Nederlander wordt in de kou gezet. Dit is gewoon vreselijk. Ik woon al een tijdje in het buitenland maar ben lid geworden van de FvD zodat ik ooit terug kan komen. Rutte en de hele kliek moeten opzouten.

  1. Mycase

   Welkom bij de club, ik en met mij nog een aantal hebben dezelfde stap gezet. Nederland is op dit moment niet een echt leefbaar land .Jammer voor de echte inwoners, maar het is niet anders .

  2. Marija

   @trutje
   Lees via Google “De EU ontmaskerd?” En uw ogen zullen worden geopend.

   1. nml

    Resolutie 1743 Raad van Europa!
    Hier in het kort zwart op wit:
    1743-1: Radicalisering en terrorisme zijn het gevolg van uitsluiting, stigmatisering en discriminatie van moslims.
    1743-2: Islamofobie is het gevolg van een verkeerd begrip van de islam. Nationale regeringen pakken islamofobie onvoldoende aan, wat rechts in de kaart speelt.
    1743-3: De islam hoort bij Europa, deelt haar culturele wortels, heeft veel bijgedragen aan de beschaving en erkent de universele rechten van de mens en de vrijheid van meningsuiting.
    1743-9: Moslims moeten een speciale status krijgen en beschermd worden. Zij moeten daarvoor juridisch worden ondersteund om islamofobie te bestrijden.
    1743-11: De islam is een religie van vrede.
    1743-12: Haat zaaiende politieke partijen versterken de angst voor moslims door de islam te verbinden met geweld, waarmee een simplistische en negatieve voorstelling van zaken wordt gegeven. Deze politieke partijen moeten bestreden worden.
    1743-13: Anti-islam partijen willen de vrijheid van godsdienst voor moslims inperken, wat onaanvaardbaar is. Zo heeft Zwitserland een minarettenverbod ingevoerd wat ongedaan gemaakt moet worden.
    1743-14: Islamofobie moet uitgeroeid worden.
    1743-16: Boerka’s mogen niet verboden worden.
    1743-20: Stereotypen, misverstanden en angst m.b.t. de islam zijn typische symptomen van een wijdverbreid gebrek aan kennis van de islam onder niet-moslims, wat mensen vatbaar maakt voor islamofobie.
    1743-21: Het onderwijs moet daarom meer én structurele aandacht geven aan de islam en de gemeenschappelijke waarden die hij deelt met het judaïsme en het christendom. Universiteiten en hogescholen moeten islamitische studies aanbieden die onderschrijven dat de islam onze democratische waarden, mensenrechten en wetten respecteert.
    1743-24: De EU moet meer samenwerken met islamitische organisaties uit moslimlanden om islamologie te bestrijden en de islam te promoten.
    Deze punten komen rechtstreeks uit resolutie 1743.

 6. Rechtsaf

  Maar dit weet elk gezond normaal en weldenkend mens natuurlijk al jaren, en als je het er over hebt discrimineer je of ben je gelijk een racist, (boze blanke man bladiebladiedbla)

 7. DidiMadloba

  Dit gaat over asielzoekers, en iedereen weet dat daar velen bij zijn die geen asiel krijgen.

  Dat onder de avonturiers die tegen beter weten in asiel aanvragen het nodige slechte volk zit kun je verwachten.

  1. Rechtsaf

   Dus! eruit met die gasten…

  2. Kretoloog

   Wat is dit voor een kulcommentaar, Dombo? Heb jij de strekking van het artikel wel begrepen? Het gaat erom dat het verrotte departement van Justitie bewust de misdaadcijfers van asielzoekers buiten de statistieken houdt. Het wordt tijd voor een hele grote schoonmaak daar. Te beginnen om de hoogste ambtenaar, de PvdAer Siebe Riedstra, er uit te schoppen.

 8. tonna

  ‘omdat het vragen zou oproepen’
  Men bedoeld wellicht “woede zou oproepen”,bij een tevéél van deze berichten zou wel eens burgerlijke ongehoorzaamheid de kop kunnen opsteken,bij rechtse groeperingen!

 9. Timber

  Een verandering van het systeem is nodig. Wanneer er een nieuw kabinet is, moet ook alle top ambtenaren vervangen worden. Hierdoor krijgt men meer grip om de doelen van het nieuwe kabinet te behalen. Dit gebeurt ook in sommige buitenlandse landen.

  1. tonna

   @timber:
   +++++++
   Juist!

 10. Mezzadra

  Oud nieuws.

  1. Blitzkrieg

   Mezzadra : Er staat 7 november onder het artikel, dat is echt vandaag. Wat je bedoelt te zeggen dat dezelfde fout keer op keer op keer op keer op keer herhaalt wordt. De enige conclusie die je veilig kunt trekken is dat de cijfers aangaande asielcriminaliteit het daglicht niet kunnen verdragen en daarom weggemoffelt moeten worden.

   1. Mezzadra

    Op deze kwestie is al een Staatssecretaris afgetreden en inhoudelijk is het verhaal al meerdere meerdere malen ontkracht.

    Een opgewarmd kliekje.

    1. Blitzkrieg

     Mezzadra : Je praat in tegenstellingen. Een staatssecretaris treed niet af als iets ontkracht is.

     1. Mezzadra

      Het aftreden was inhoudelijk ook niet nodig geweest. Meer dan ambtelijke misverstanden betrof het niet.
      De lading die er ook hier nu weer aan wordt gegeven slaat nergens op.

     2. Mezzadra

      Voor mensen die nog geïnteresseerd zijn in de feiten:

      ht*ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/deze-cijfers-hebben-mark-harbers-uiteindelijk-de-kop-gekost~b36a6aba/

     3. Heinrich

      blitzkrieg/
      Mezzadra denkt onophoudelijk een URL verwijzing te moeten plaatsen, alsof een ander niet bij machte zou zijn, wikipedia te raadplegen!
      Het is een arrogantie zonder bestaansgrond!

     4. Veteraan

      @ Blitzkrieg
      Goed beredeneerd en ik waardeer je scherpe Mezzadrama kritiek.
      En tegelijkertijd blijft hij in leven door te reageren en voer je een discussie met een Trol die niet boeiend is en deze site vervuild.
      Maar ik snap je irritatie, Mezje is autistisch en een zwaar GGZ gevalletje die al jaren geleden euthanasie had moeten krijgen.

    2. Rechtsaf

     Het is een feit dat het nog steeds weggemoffeld word

  2. nml

   yep , heel oud nieuws echter de situatie is onveranderd – sterker nog zwaar verslechterd – beroerd. Aanrandingen , verkrachtingen , poging tot moord , geweldpleging en nog maar te zwijgen over diefstallen en berovingen.

   Gelukkig vindt de tar-rel het ook oud nieuws en omdat er dus niet veranderd kan u 1 mogelijkheid gebruiken.

   Stem sociaal , stem PVV

  3. Rechtsaf

   “Oud nieuws.”

   Nee hoor mezzaadje dit is actueel nieuws, maar zoals gezegd, jij bent hier het levende bewijs van, wordt het weggemoffeld…
   Mezzadratje is de nieuwe Nedermoslim wegmoffel ped*fiel…

  4. ZiggyStardust

   Alle kabinetten Rutte hangen van doofpotten aan elkaar, maar Demmink fan en pxdefilie verheerlijker Mezzadra maakt het blijkbaar niets uit. 14/7 zit hij op DDS, te glibberen en te zuigen, en de rest van de dag vult hij in met het bezoeken van ‘kindersites’. Doos tissues gaat er per dag door heen bij hem.

 11. Veteraan

  Asiel criminaliteit of de gewone foute allochtonen criminaliteit van de laatste 40 jaar bij 2/3 van hun soort [en toenemend].
  Dezelfde shit maar dan even uit een ander land. Blijven moslims die dit doen.
  Natuurlijk zijn er ook niet moslims [veel kleinere groep trouwens] die crimineel zijn.
  Mijn voorstel is om die apart op te hangen.

 12. Joop Klepzeikert

  Het linkstuig bij de roverheid zal er alles aan blijven doen om het dom linkse volk te laten denken dat die crimigranten ‘heel lieve vreedzame zielige mensjes zijn’.
  Een groot deel van het volk stinkt daar nog in ook, ondanks dat al lang bewezen is dat 60% al in het eerste jaar de fout in gaat en de rest binnen 5 jaar.

 13. RvdBe

  Is volgens akkoord van Marakesh: negatieve berichtgeving over immigranten onder het tapijt vegen.

 14. rujoleki

  Als ik dit zo lees dan wens ik al die Nederlanders die op het kabinet hebben gestemd een rotleven. Hopelijk komt uw dochter thuis met een islamvriend. Hopelijk gaat uw vrouw vreemd met een allochtoon. Dat wens ik de huichelaars en wegkijkers in Nederland toe.

 15. Michael M

  Geen nieuw nieuws. Deze ellende speelt al jaren en links vindt dit geweldig.

 16. Michael M

  Verdiep in Nostradamus dan begrijpt u waarom dit cyclus doorgaat zonder eind. Links zorgt voor de ondergang maar dat geldt ook voor hen omdat ze erin mee worden gezogen.

 17. Bes Tolen

  Bij de belangrijke rijksdienst waar ik vroeger heb gewerkt, kreeg je je eigen cijfers nooit te zien. De jaaroverzichten stikten van de fouten. Zo ontdekte ik toevallig omdat het hoofd van dienst mijn cijfers over het voorgaand jaar opvroeg terwijl ik was meegelopen en mee keek, dat mijn vier belangrijkste zaken niet op het overzicht stonden terwijl ik al op dat jaar beoordeeld was. Zaken waar ik stevig de puntjes op de i had gezet waar dat voor betrokkenen erg hard nodig was. Daarom had ik er heel veel energie ingestoken. Het was echt zwaar werk geweest. (Ik kon er goed tegen). Maar het hoofd van dienst wilde mij wel gelijk geven, al heel wat in zo’n dienst, maar niet de lijst alsnog veranderen en zo ook niet de beoordeling. Kijk zoiets vind ik niet in de haak. Jaren later vond ik zulke en de vele andere foute zaken wel meer dan genoeg geweest. Het is allemaal al lang geleden. Mijn eigen langdurige adviespraktijk is nu ook voorbij. De ervaring bij de rijksdienst heeft mij zeker fors geholpen voor dit latere werk. Maar dat ik de rijksdienst als eerlijk zie, nee dat bepaald niet. Het is wel gek als je ervaart dat juist ongeschikten daar in de hoogste posities terecht komen. In Nederland weet de politiek niets en is een ware ramp voor het land. Er gaat onnoemelijk veel fout. Nou ja, Nederland is toch al opgegeven door de politiek. Tenminste daar handelen ze wel naar en laten ze vooral heel veel achterwege. Het is nu wel een verrot land geworden.

  1. Blitzkrieg

   Bes Tolen : Toffe reactie, het is inderdaad erg dat Nederland zo verrot is geworden.

 18. Joost mag het weten

  Door dit soort zaken weg te moffelen schieten ze zich alleen maar in de voet. Het komt toch uit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.