BREEK 2: Staatssecretaris Mark Harbers treedt af, dient komende week ontslag in bij Koning Willem Alexander

Geen categoriemei 21 2019, 18:33
Naar aanleiding van geblunder met cijfers heeft Mark Harbers (VVD) zojuist laten weten af te treden als bewindspersoon in het kabinet Rutte 3. Hij was van 2017 tot zojuist staatssecretaris van het ministerie van Justitie en Veiligheid.
Harbers kwam afgelopen week onder vuur te liggen nadat er door hem werd geblunderd met cijfers over criminele asielzoekers. Ondanks dat Harbers stelt dat het niet zijn intentie was om de realiteit achter de cijfers te verhullen houdt hij na felle kritiek van diverse Tweede Kamerfracties de eer aan zichzelf.
Harbers zal komende week zijn ontslag aanbieden bij Zijne Majesteit Koning Willem Alexander. Een gevoelig moment voor zijn aftreden voor de VVD van Mark Rutte want morgen vindt de 'Clash of Titans' tussen de VVD en FVD plaats en reken er maar op dat Harbers vertrek onderwerp van gesprek zal zijn. Ook als dat niet het geval is lijkt de aanwezigheid van zijn falen in de mediaberichtgeving voldoende om impact te kunnen hebben op de verkiezingsuitslag van woensdag donderdag.
Dan mogen Nederlanders weer naar de stembus om de Nederlandse volksvertegenwoordigers te kiezen voor het Europees Parlement.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten