Geert Wilders (PVV) zet Benthe Beckers (VVD) in nekklem: "u bent lid van een maffiabende"

Geen categoriemei 21 2019, 17:55
De vlam slaat nu volledig in de pan want de discussie over de foutjes van Mark Harbers (VVD) inzake criminele asielzoekers ontluikt zich in een bredere asiel-discussie in de Tweede Kamer. Geert Wilders onderbrak Kamerlid Bente Beckers (VVD), die een poging waagde om haar staatssecretaris te verdedigen. Ze faalde jammerlijk en Wilders opende het offensief op alle fronten: "u bent lid van een maffiabende!"
Behalve Wilders waren ook andere partijen ontstemd over de chaotische wijze waardoor Mark Harbers (VVD) Tweede Kamer heeft "geïnformeerd". Maar vanwege de zelfreflectie van Harbers kreeg hij ook positieve feedback. Onder meer vanuit de hoek van de Partij voor de Dieren. Volgens Femke Merel van Kooten-Arissen (PvdD) 'spreekt het voor Harbers dat hij voorafgaand aan het debat liet weten dat het mogelijk zijn laatste debat zou zijn'.
Dat is natuurlijk waar, maar weegt het op tegen het foutief categoriseren van de gegevens? Zeker gezien de context van de gegevens en de eerdere fouten van Harbers? Goed. Harbers stapt wellicht op. En dan? Juichen is echt niet gepast gezien de ernst van de situatie. Ja, Harbers heeft fouten gemaakt. Ja, de woede vanwege de ellende die het huidige migratie- en asielbeleid aanricht is terecht. Maar wie moet hem opvolgen bij vertrek?
Theo Hiddema (FVD) sprak zelfs over 'het voorliegen van het volk' en 'het verhullen van de feiten' en DENK-opperbeer Selçuk Öztürk sloot treffend af met de woorden 'de zelfbenoemde crimefighters van de VVD hebben een puinhoop gemaakt van het ministerie van Justitie en Veiligheid'. Dit debat lijkt sterk op de definitieve exit van staatssecretaris Harbers uit te lopen.
Het bredere debat over migratiebeleid werd geopend door Henk Krol (50Plus) die in zijn betoog nogmaals benadrukte dat de huidige situatie niet houdbaar is en dat het tijd wordt dat het proces voor migratie op de schop gaat. Hoe dit debat zich verder zal ontwikkelen is natuurlijk nog onzeker, maar het bewustzijn waar Thierry Baudet (FVD) op hamert lijkt langzaam te landen in Nederland.
Staatssecretaris Mark Harbers stelt dat er géén doelbewuste poging was om de realiteit voor de Tweede Kamer en de bevolking te verhullen, maar dat het hierbij gaat om een honest mistake.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten