Geert Wilders (PVV) zet Benthe Beckers (VVD) in nekklem: "u bent lid van een maffiabende"

Geert Wilders (PVV) zet Benthe Beckers (VVD) in nekklem: "u bent lid van een maffiabende"

De vlam slaat nu volledig in de pan want de discussie over de foutjes van Mark Harbers (VVD) inzake criminele asielzoekers ontluikt zich in een bredere asiel-discussie in de Tweede Kamer. Geert Wilders onderbrak Kamerlid Bente Beckers (VVD), die een poging waagde om haar staatssecretaris te verdedigen. Ze faalde jammerlijk en Wilders opende het offensief op alle fronten: "u bent lid van een maffiabende!"

Behalve Wilders waren ook andere partijen ontstemd over de chaotische wijze waardoor Mark Harbers (VVD) Tweede Kamer heeft "geïnformeerd". Maar vanwege de zelfreflectie van Harbers kreeg hij ook positieve feedback. Onder meer vanuit de hoek van de Partij voor de Dieren. Volgens Femke Merel van Kooten-Arissen (PvdD) 'spreekt het voor Harbers dat hij voorafgaand aan het debat liet weten dat het mogelijk zijn laatste debat zou zijn'.

Dat is natuurlijk waar, maar weegt het op tegen het foutief categoriseren van de gegevens? Zeker gezien de context van de gegevens en de eerdere fouten van Harbers? Goed. Harbers stapt wellicht op. En dan? Juichen is echt niet gepast gezien de ernst van de situatie. Ja, Harbers heeft fouten gemaakt. Ja, de woede vanwege de ellende die het huidige migratie- en asielbeleid aanricht is terecht. Maar wie moet hem opvolgen bij vertrek?

Theo Hiddema (FVD) sprak zelfs over 'het voorliegen van het volk' en 'het verhullen van de feiten' en DENK-opperbeer Selçuk Öztürk sloot treffend af met de woorden 'de zelfbenoemde crimefighters van de VVD hebben een puinhoop gemaakt van het ministerie van Justitie en Veiligheid'. Dit debat lijkt sterk op de definitieve exit van staatssecretaris Harbers uit te lopen.

Het bredere debat over migratiebeleid werd geopend door Henk Krol (50Plus) die in zijn betoog nogmaals benadrukte dat de huidige situatie niet houdbaar is en dat het tijd wordt dat het proces voor migratie op de schop gaat. Hoe dit debat zich verder zal ontwikkelen is natuurlijk nog onzeker, maar het bewustzijn waar Thierry Baudet (FVD) op hamert lijkt langzaam te landen in Nederland.

Staatssecretaris Mark Harbers stelt dat er géén doelbewuste poging was om de realiteit voor de Tweede Kamer en de bevolking te verhullen, maar dat het hierbij gaat om een honest mistake.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties