Beelden! Derk Jan Eppink (FVD) staat open voor eurosceptische oppositie "samen met de SP"

Geen categoriemei 21 2019, 16:55
Derk Jan Eppinks (FVD) ziet samenwerking met de SP op Europees niveau wel zitten zo blijkt uit een recent interview met UP! Network NL. De meest recente samenwerking tussen links en rechts was tijdens kabinet Rutte 2, toen de PvdA en VVD samen het pluche bestreken, niet al te best maar dat was in Den Haag. In Brussel geldt een geheel andere dynamiek:
Het lijkt wellicht verrassend maar Derk Jan Eppink vindt het niet al té verbazingwekkend. Volgens Eppink is de SP namelijk óók eurosceptisch, maar dan ter linkerzijde van het spectrum zoals FVD dat ter rechterzijde is. "Samenwerking tussen Forum en SP?" vroeg de interviewer verbaasd, "Ja, we willen een brede coalitie opzetten die in de oppositie zit en dat kan óók met de SP".
Heel vreemd is het natuurlijk niet. Veel gekker zou het zijn als FVD zou samenwerken met GroenLinks dat zeer eurofiel is en het bestuurlijke apparaat van Brussel inzet om machtspolitieke spelletjes te spelen. Zoals Judith Sargentini (GroenLinks) heeft laten zien bekwaam te kunnen doen door Hongarije en Polen tot persona non grata te verklaren in de Unie. Iets waar Eppink geenszins achter staat gezien zijn uitingen in de pers.
Natuurlijk zullen er wel verschillen zijn tussen de visie van FVD en SP op economisch gebied. FVD zal daar liberaler in staan als de SP en ook niet zo snel voor hogere belastingen pleiten, maar als het gaat om nationale soevereiniteit en nationale belangen dan lijken de twee partijen elkaar wél te kunnen vinden. En er bestaat ook nog zoiets als nationaal-economische belangen, dus dat komt zowel FVD als SP goed uit. Maar of de twee partijen het ook in Den Haag zo goed zouden kunnen vinden is nog maar afwachten. Ach, de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn nog ver weg.
Verder zien we op de beelden hoe de interviewer van Up! poolshoogte neemt op het partijkantoor van Forum voor Democratie in Amsterdam en daar in gesprek gaat met Michiel Hoogeveen. Hij is een bezige bij en naast Statenlid van de Provincie Zuid-Holland eveneens kandidaat Europarlementariër.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten