Serieus? Pro-Zwarte Pieten gekkie dreigt zichzelf op te blazen om traditie te redden

Geen categorienov 12 2019, 15:00
De Zwarten Pietendiscussie zorgt ervoor dat gemoederen hoog op lopen, een enkeling radicaliseert compleet. Zo ook een Hagenaar die op de sociale media een ware zelf ontploffing aankondigde om ons feest te beschermen. Van dit soort 'cultuurbewakers' moet het pro-Pietenkamp het natuurlijk niet hebben...
Het bericht op Facebook zorgde nog net niet voor complete massahysterie - althans als we MSM moeten geloven. Diverse mensen die het bericht zagen maakte zich zorgen en maakten gelukkig een melding ervan bij de politie. Want je maar nooit met zulke gekkies, sommige blazen zichzelf op voor een onzichtbare god op een wolk en andere willen dit doen voor Zwarte Piet.
De politie vond overigens geen explosieven in de woning van de man. Wellicht dat man een stoere keyboardwarrior was. De verdachte heeft aangegeven spijt te hebben van zijn actie en oproep, de man vertelde aan de politie dat zijn bericht een reactie was op iemand anders. Duidelijk gevalletje dit van stoerdoenerij op het internet dus.
Omdat de man dreigde met een aanslag is de politie in actie gekomen. Iedereen mag uiteraard zijn mening uiten, maar dreigen met geweld of met een aanslag is natuurlijk helemaal van de zotte. Terecht dat politie kordaat optrad.

Zolang geen strafbare grens wordt overschreden, mag iedereen zijn mening geven. De reactie van deze verdachte waarin gedreigd werd met een aanslag waarbij onschuldige slachtoffers konden vallen, overschreed die grens. Daarom is besloten om deze verdachte aan te houden.’

Want mensen laten we ons alsjeblieft normaal gedragen op het internet, elkaar bekritiseren is prima. Maar ga niet dreigen - of 'loos' dreigen - met geweld, dit is totaal niet constructief.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten