GroenLinks-senator Karimi hekelt 'mannelijke benoemingen' voor topfuncties bij Invest-NL

Geen categorienov 12 2019, 15:50
Senator Farah Karimi (GroenLinks) besprak zojuist in de Eerste Kamer haar punten van zorg wat betreft de oprichting van de investeringsmaatschappij Invest-NL. Invest-NL zal een onafhankelijke rechtspersoon zijn en wordt namens de Staat der Nederlanden opgericht door de minister van Financiën, Wopke Hoekstra. GroenLinks-senator Farah karimi hekelt echter de 'mannelijke benoemingen'. Volgens Karimi moet Invest-NL een 'toonbeeld van diversiteit' worden.
Senator Karimi is ondertussen zo'n 29 jaar een Europees burger. In het jaar 1990 verhuisde ze van Iran naar Duitsland. Daar in Iran was mevrouw Karimi aangesloten bij een rebellenorganisatie, de zogenaamde 'mujahideen' of 'strijders', die in conflict waren met de Iraanse leider Ayatollah Khomeini. Maar die strijd was niet zo succesvol. Karimi en haar rebellen waren geen partij voor de 'mannen aan de top' in Teheran.
Later raakte Karimi betrokken bij seksschandalen bij Oxam Novib en probeerde deze te verbloemen. Nu Karimi voor GroenLinks in de Senaat zetelt richt ze zich tijdens haar maidenspeech tot de regering met het verzoek te denken om de diversiteit. volgens de GroenLinks-senator worden er 'teveel mannen' aangesteld bij Invest-NL. En dat is een probleem volgens deze rebelse dame.
Karimi is volgen eigen zeggen bang voor "te weinig diversiteit" en stelt dat de 'mannelijke benoemingen' bij Invest-NL indruisen tegen haar ideaal van 'diversiteit'. Gelukkig blijft het echter bij woorden. Karimi heeft de ideologische oorlog middels wapens ondertussen afgezworen en voert nu 'psychologisch oorlog' tegen de zaken die tegen haar idealen indruisen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten