Tegenstanders van Zwarte Piet krijgen weer hun zin! Mogen van Haagse gemeenteraad demonstreren tijdens sinterklaasintocht

Geen categorienov 14 2019, 9:00
Aankomend weekend zet Sinterklaas weer voet op Hollandse bodem. Echter wordt er ook dit jaar weer flink gedemonstreerd door voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. De gemeenteraad in Den Haag heeft nu besloten dat een demonstratie van anti-Zwarte Piet-activisten door mag gaan.
Het waren natuurlijk de kornuiten van Kick Out Zwarte Piet die de lokale leiders om toestemming hebben gevraagd of hun demonstratie doorgang kon vinden. En u raadt het al: de gemeenteraad heeft tijdens een commissievergadering hiervoor toestemming gegeven.

“De grootste partij in de raad, Hart voor Den Haag/Groep de Mos, wilde een verbod op alle demonstraties tijdens de aankomst van Sinterklaas, maar waarnemend burgemeester Johan Remkes (VVD) ziet geen reden om het protest te verbieden.”

Een sinterklaasintocht zonder demonstraties. Wat een verademing had dit kunnen zijn, maar helaas. De Haagse gemeenteraad dacht daar blijkbaar anders over.
Zo ziet waarnemend burgemeester Johan Remkes geen reden om deze demonstratie te verbieden. What could possibly go wrong? Je hoeft helaas niet ver in het verleden te duiken om antwoord op die vraag te krijgen. Zo ging het afgelopen vrijdag mis toen een bijeenkomst van KOZP met geweld werd verstoord.
Den Haag kan zich dus weer opmaken voor een intocht waarbij ook tegenstanders van Zwarte Piet bij aanwezig zullen zijn. Hopelijk zal deze demonstratie, en alle demonstraties in heel Nederland, zonder geweld verlopen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten