Tegenstanders van Zwarte Piet krijgen weer hun zin! Mogen van Haagse gemeenteraad demonstreren tijdens sinterklaasintocht

snapshot
Foto: Kick Out Zwarte Piet demonstreert. Bron: Screenshot NOS.

Aankomend weekend zet Sinterklaas weer voet op Hollandse bodem. Echter wordt er ook dit jaar weer flink gedemonstreerd door voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. De gemeenteraad in Den Haag heeft nu besloten dat een demonstratie van anti-Zwarte Piet-activisten door mag gaan.

Het waren natuurlijk de kornuiten van Kick Out Zwarte Piet die de lokale leiders om toestemming hebben gevraagd of hun demonstratie doorgang kon vinden. En u raadt het al: de gemeenteraad heeft tijdens een commissievergadering hiervoor toestemming gegeven.

“De grootste partij in de raad, Hart voor Den Haag/Groep de Mos, wilde een verbod op alle demonstraties tijdens de aankomst van Sinterklaas, maar waarnemend burgemeester Johan Remkes (VVD) ziet geen reden om het protest te verbieden.”

Een sinterklaasintocht zonder demonstraties. Wat een verademing had dit kunnen zijn, maar helaas. De Haagse gemeenteraad dacht daar blijkbaar anders over.

Zo ziet waarnemend burgemeester Johan Remkes geen reden om deze demonstratie te verbieden. What could possibly go wrong? Je hoeft helaas niet ver in het verleden te duiken om antwoord op die vraag te krijgen. Zo ging het afgelopen vrijdag mis toen een bijeenkomst van KOZP met geweld werd verstoord.

Den Haag kan zich dus weer opmaken voor een intocht waarbij ook tegenstanders van Zwarte Piet bij aanwezig zullen zijn. Hopelijk zal deze demonstratie, en alle demonstraties in heel Nederland, zonder geweld verlopen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

90 reacties

 1.   

  Dit komt nooit meer goed is een harde confrontatie aan te bevelen.?

  1.   

   “een harde confrontatie aan te bevelen.?”

   Een harde confrontatie, met wie?
   Voorstanders van zwarte Piet zullen nooit geen geweld gebruiken.

   1.   

    “nooit geweld gebruiken”

   2.   

    Het wordt tijd dat we een eigen organisatie oprichten: KOSS (Kick Out Sylvana Simons(c.s.)). Met een eigen “beveiligingsploeg” inbegrepen!! Eens kijken hoe lang deze flauwekul nog duurt!!!

    1.   

     Geldt vrijheid van meningsuiting niet voor iedereen? Blijkbaar niet.

    2.   

     Ik vraag me af in hoeverre bandini zelf ook beseft dat deze bijdrage een puur fascistische mentaliteit ademt. Hij stelt hier feitelijk voor andersdenkenden met geweld de mond te snoeren.

     Hij is hier helaas niet de enige die dit prima lijkt te vinden.

 2.   

  “burgemeester Johan Remkes (VVD) ziet geen reden om het protest te verbieden”
  Aan de galg met Remkes, of nog beter, wanneer wordt die lul afgeschoten?
  En niet met één kogeltje, een heel salvo met een pistoolmitrailleur!
  De vuile nikkerlover!

  1.   

   Onze huisneonazi geeft zijn mening.

   1.   

    Ik hoop ook dat dat soort volk later ter verantwoording worden geroepen voor verkwanselen van onze cultuur en met onze bedoel ik de origenele bewoners. Ik snap Tman wel aangezien je altijd wordt weggezet als nazi en niet serieus wordt genomen vind je dat niet erg meer . ook leuk om dan ineens de linkse trollen te zien reageren weet je weer precies wie hier zijn om te zuigen.

    1.   

     Zitten je klompen lekker? Cultuurfanaat….

   2.   

    Meriadoc Brandebok : Er is inderdaad weinig meer over van dat ooit zo tolerante Nederland. Het moedwillig slopen van de Nederlandse cultuur zet begrijpelijkerwijs kwaad bloed, vooral doorgaan met het prediken van discriminatie en gelijkheids denken. Dit gaat gruwelijk fout aflopen, zo niet met Zwarte Piet dan wel met wat anders. Tel daarbij de massale immigratie die zwaar crimineel is, cultuur onderdrukkend en verzorgingsstaat uithollend en je hebt het perfecte recept voor vlam in de pan.

    Hou me ten goede, de woorden van Tman zijn absoluut niet de mijne. Ik snap echter wel waar ze vandaan komen, en dit zal alleen maar erger worden. Zolang je niet kijkt naar de achterliggende oorzaak zullen je woorden nooit meer worden als lege stigmatisatie die de polarisatie alleen maar verder zullen voeden.

    Deze demonstatie hadden verboden moeten worden.
    “In de praktijk komt het voor dat burgemeesters manifestaties verbieden ter voorkoming of bestrijding van wanordelijkheden. Dat betreft evenwel een vergaand en uitzonderlijk middel dat bijvoorbeeld speelt bij demonstaties van extremistische groeperingen met tegendemonstraties.”

    Uiteraard zal je dit nooit toegeven, zodra dit uit de klauwen loopt zal jij de eerste zijn om met je stigmatiserende vingertje te wijzen. Het is allemaal een politiek verdien model dat net zo stinkt als de woorden van Tman. Denk er eens over na zou ik zeggen.

    1.   

     @Blitzkrieg

     Sorry, maar dit vind ik echt lariekoek.

     Doosverwensingen zijn nooit begrijpelijk en als je dat “snapt” schiet je door in tolerantie. Natuurlijk hebben we liever niet dat mensen demonstreren, maar zolang de burgemeester hen een keurig vak toewijst, en de demonstranten daar blijven, hebben weinigen er echt last van.

     Doodsverwensingen uiten ten opzichte van een politicus gaat rechtstreeks tegen onze waarden in. Het is alsof men zegt dat het begrijpelijk is dat Wilders wordt bedreigd door bontkraagjes. Want Tman gedraagt zich hier als een bontkraagje.

     1.   

      “Doodverwensingen zijn nooit begrijpelijk en als je dat ‘snapt’ schiet je door in tolerantie”.

      Zou Brandebok, die – zoals hijzelf meermalen hier heeft aangegeven – gelovig is, beseffen dat ‘zijn’ Bijbel vol staat met doodsverwensingen? Of moeten we nu maar aannemen dat hij ook niets snapt van de Bijbel?

     2.   

      Meriadoc Brandebok : Iets kunnen snappen en goedkeuren zijn twee totaal verschillende dingen. Iets snappen heeft niks te maken met tolerantie. Iets snappen is een technische manier van denken waarbij je probeert te begrijpen hoe bepaalde (mogelijke) oorzaken tot een bepaald gevolg kunnen leiden. KOZP verdeeld de maatschappij, de demonstratie verstiert het genot voor vele kinderen en families. Alle mensen die er heen gaan hebben er op zin minst last van, bij grootschalige rellen heb je nog een veel groter probleem. Het feit dat KOZP koste wat het koste een podium moet krijgen probeer ik ook te kunnen snappen, tot nu toe is mijn conclusie dat onze tradities en cultuur verregaande europese federalisatie in de weg staan.

     3.   

      Meriadoc Brandebok : Ik hoop dat jij ook de wereld om je heen ook probeert te snappen, wil dat dan ook zeggen dat je alles wat er om je heen gebeurd ook goedkeurt? Inderdaad, ik dacht het niet!

     4.   

      @Blitzkrieg

      Oké, excuses dat ik het onderscheid niet maakte.

     5.   

      “KOZP verdeeld de maatschappij, de demonstratie verstiert het genot voor vele kinderen en families.”

      Volgens maak je het veel te groot, Blitzkrieg. In de meeste steden en dorpen is dit helemaal geen thema meer en de kinderen zijn net zo blij met de roetveeg-Piet.
      Er zijn volwassenen die over de hoofden van de kinderen een politiek-ideologische twist hebben maar weinig ouders en kinderen krijgen daar wat van mee.

    2.   

     Meriadoc Brandebok : Maakt niet uit.

  2.   

   Altijd fijn om een geweldloze en niet discriminerende reactie te lezen.
   DDS, maak deze reageerder erelid!

  3.   

   En de guur rechtse reaguurder Jumping neemt natuurlijk geen afstand van dit Tman reaguursel.

   1.   

    Neem jij verantwoording voor de achterlijkheid van je medetrollen?
    We zijn niet z’n ouders, baas, partner of vrienden en hoeven ons dus helemaal niet uit te laten over z’n opmerkingen goed dan wel fout.

    Jullie lafzakken beschouwen iedereen toch wel volgens jullie eigen bezopen logica, wie niet voor jullie is is tegen jullie toch?

    En gefeliciteerd jullie hebben voor de verandering eens een echte foute opmerking opgemerkt!
    Helaas gaan jullie geen bijval krijgen want de mede forum gangers hebben gezonde maling aan jullie eeuwige gejank, zelfs als het voor de verandering eens een keer van toepassing is…

  4.   

   Woohoo! Haha, rustig aan Tman! :)
   Neem even een kopje rustgevende thee…

  5.   

   Het is verdomme de waarheid, indien er handgemeen dreigt of is te verwachten tengevolge van een demonstratie, mag een burgemeester afzien van het demonstratierecht!
   Maar dat wilde die smeerlap blijkbaar niet, hij wilt een confrontatie, tengevolge waarvan de pro zwartepieten hopelijk een stempel “geweldadig” opgeplakt kan worden!
   Als DDS mijn reactie te heftig vindt, blok me maar, ik kan net zo goed als de huis-tar-rel mezzadra, een nieuw account aanmaken achter mijn VPN!

   1.   

    Je redenatie klopt volledig Tman.

   2.   

    Quote: ik kan net zo goed een nieuw account aanmaken achter mijn VPN!
    .
    Zoals iedereen weet reageert u hier al onder 2 namen.
    U maakt zich dus schuldig aan stereopenisme.

   3.   

    snap jou helemaal. dan maar niet politiek correct.

   4.   

    Hi Tman leuk stukje. Lach erom. Komop reageer kan ik nog meer lachen. :)

    1.   

     als je jezelf dood zou lachen zou ik graag nog een reactie zien van Tman.

     1.   

      Haha

  6.   

   Zie Huisreglement, artikel 1.

  7.   

   En wat is daar mis mee? Beter een lover dan een hater!

 3.   

  Alweer een organisatie die gebruik maakt van het recht op demonstreren.
  Weg met dat recht voor KOZP, boeren, bouwers en blokkeerNederlanders.

  1.   

   Onze gelijkheidsevangelist EU komt ook even een scheetje laten, alles over 1 kam en het liefst genderneutraal..geen identiteit meer hup overboord met Nederland

   1.   

    En de guur rechtse reaguurder Rechtsaf neemt natuurlijk geen afstand van dit Tman reaguursel.

    1.   

     Wanneer neem jij ooit afstand van alle onzin die links uitkraamt.

     En wat is de meerwaarde dat iemand afstand neemt van uitspraak van een ander?

     1.   

      Wanneer neem jij eens afstand van al dat rechts gekrijs?
      Mij overtuig je hier niet. Ik lach erom!

     2.   

      ht#ps://youtu.be/EkvctO4uUNo

      Had jij het over krijsen?

    2.   

     watcher dé gelijkheidsevangelist
     watcher dé nedermoslim
     watcher dé racist
     watcher dé antichrist
     watcher dé islamknuffelaar..

     Nee ik neem geen afstand, want gezond verstand!! regeert niet in Den-Haag

     1.   

      Rechtsaf is een achterlijke christen terrorist die met geweld zijn mening uitdraagt.
      Gelijk een moslimterrorist

     2.   

      Hij geeft eindelijk toe dat moslims terroristen zijn.
      Kijkertje opent langzaam de oogjes.

     3.   

      watcher dé leugenaar..uiteraard

     4.   

      @Ron

      Je ziet het zéér goed+++++

  2.   

   kok,
   Boeren, bouwers,produceren ons voedsel en zijn de pilaren waar onze economie op rust,ze werken voor Nederland, ze staan ergens voor!
   KOZP? Zwammers over een ver verleden, waar ze zelf nooit een greintje last van hebben gehad!
   Waar staan deze aso’s nu echt voor?
   Voor de Surinaamse zwartepieten?
   Voor Nederland?
   Het zijn gewone stomme nikkers die een kansje zien om zichzelf in de aandacht te brengen, onder het motto: “negatieve aandacht is ook aandacht”.

   1.   

    Quote:Boeren, bouwers,produceren ons voedsel en zijn de pilaren waar onze economie op rust
    Quote:Het zijn gewone stomme nikkers
    .
    Zalig zijn de simpelen van geest.

  3.   

   Er zijn hier dwazen die het grondrecht van demonstratie willen afschaffen.

   Hoe debiel kan men zijn?

   1.   

    Niet zo debiel als het referendum afschaffen.
    Want dat was het einde van democratie en daar valt demonstreren ook onder.

    1.   

     Helaas dombo, wat er niet was, kun je ook niet afschaffen.

     1.   

      Als jij niet weet wat grote mensen bedoelen, houd je dan stil en ga op de snelweg met de autootjes spelen.

     2.   

      Redactie kijk je hier mee

     3.   

      Quote: Als jij niet weet wat grote mensen bedoelen
      .
      Dan drukken zij zich onvolledig of onjuist uit.

     4.   

      Willen de grote mensen zich voor jou begrijpelijk willen uitdrukken dan is alles papier en alle bandbreedte van internet niet voldoende om dat op te schrijven.

   2.   

    wesp:
    Jurisprudentie:Sukkel!
    indien er handgemeen dreigt of is te verwachten tengevolge van een demonstratie, mag een burgemeester afzien van het demonstratierecht!

    1.   

     tman/
     Je stellingname mbt Remkes klopt voor 100%!
     Maar je kunt de tar-rel ‘s beter niet voederen, het is net stom vee, ze zijn afhankelijk van reacties!
     Laat ze hongerig sterven zonder aandacht en voedsel!

    2.   

     tman/
     Zie je nu wel, ze blijven zuigen!
     Ze lachen je uit, en vinden je reaguursels heerlijk.
     Niet reageren, dan verdwijnen ze vanzelf!

     1.   

      Ja natuurlijk begin ik nu na een aantal weken met uitlachen. Dat iemand zich zo kan laten gaan.
      Hè man take it easy leef en laat leven!

   3.   

    Er zijn hier inderdaad dwazen en daar ben jij de aanvoerder van.

 4.   

  Er zijn in Nederland heel veel mensen die dezelfde woede voelen als tman, je bent als gewone burger machteloos tegen die voortdurende, onbegrijpbare besluiten van onze overheid en aanhang, er rouleert blijkbaar een vreemde geheime dubbele agenda!
  Een groot deel van het Nederlandse volk zal dit niet meer lang pikken!

  1.   

   En die groep groeit die Tman zijn frustratie deelt.

  2.   

   Weet je dat ik heel goed begin te begrijpen wat onze opa’s en oma’s voelde in 40 45 en daarna tegen de Duitsers maar vooral tegen de NSB’ers.
   Ik ben opgegroeid in jaren 80 90 en kende geen haat ik kende geen afkeer tegen de destijds hier naar toe gekomen Chinezen.
   Daar had je geen last van en die zeurde niet.

 5.   

  ALARM: tar-rel alarm, tar-rel alarm, tar-rel alarm, tar-rel alarm!!!!

  1.   

   Kijk uit!!
   Achter elke boom in het enge bos staat er een.

  2.   

   Kijk Claus er komt er gelijk een om de hoek zeilen

 6.   

  De tegenstanders van zwarte Piet moet je ‘Negeren’.

  Werkt het beste.

  1.   

   Zet de voor en tegenstanders in een afgesloten stadion.
   Old school discussie oplossen.

   1.   

    ron,
    In de Arena:wapens,honkbalknuppels.
    Fractie Baudet vs fractie Jesse Klaver

    1.   

     Ik ben helaas bang dat dat wel de toekomst gaat worden.

     Burgeroorlog heet zoiets.

 7.   

  “Hopelijk zal deze demonstratie, en alle demonstraties in heel Nederland, zonder geweld verlopen!”

  Hopelijk niet. Het beste is dat de voorstanders van ZWARTE PIET dat KOPZ zooitje voor eens en altijd de mond snoert.
  Niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. Ze vragen er zelf om!

  1.   

   Ik verwacht dat u met fysiek geweld deze demonstratie tracht te voorkomen.
   Of blijft u heldhaftig achter uw toetsenbord?

   1.   

    Ik denk dat dat pijnlijk duidelijk gaat worden dit jaar hoeveel mensen niet achter hun toetsenbord blijven.

   2.   

    Eu kwak denkt de stoere bink uit te hangen, maar mensen als hij zijn de eerste die met een volgekakte boxer om hun moeder gaan roepen als de klappen gaan vallen.

    Dan is risicoloos zuigen vanachter z’n schermpje veeeel fijner!

 8.   

  Laat ze toch demonstreren. Als het maar ergens op een achteraf veldje is, liefst flink modderig en vol in de wind. Zolang de demonstranten zich maar niet mengen met de feestvierende kinderen, vind ik het allemaal best.

 9.   

  Kan die Ghanees niet terug naar dat achterlijke land van hem waar vrouwenbesnijdenis de nationale hobby is ipv hier de zaak komen verstieren.

 10.   

  Heel goed! Zolang ze niet horen moeten ze maar voelen. Racisme moet met de wortel worden aangepakt in Nederland en de enige manier om dit te bereiken is door dit soort demonstraties te houden. Bovendien valt dit onder vrijheid van meningsuiting

 11.   

  Sylvana Simons op NPO Radio 2: “Als Zwarte Piet niet verdwijnt uit Nederland, dan vertrek ik zelf”

  Zwarte Piet verdwijnt niet, opzouten dus.

  1.   

   Tja nu moet er echt wat gebeuren. Sylvana weg dat kan niet waar zijn.

  2.   

   6 december kan zij vast wel een lift naar Spanje krijgen van de goedheiligman.

 12.   

  Prima, ga maar lekker demonstreren in de randstad. Hopelijk kunnen de KOZP tokkies zichzelf dit keer wel in de hand houden. Wel netjes op de toegewezen plek blijven, hè!

 13.   

  Als die kickoutmensen weer gaan gillen waardoor kinderen overstuur raken, kunnen we misschien aangifte doen tegen die Remkes.
  Tenslotte laat hij ze toe. Er moet veel gefilmd worden hoe het eraan toe gaat.

 14.   

  Gelukkig voor die club hebben ze redelijk fatsoenlijke Nederlanders met hun kinderen voor zich. Geweld escaleert meestal niet dusdanig. In andere landen waren deze beroepsdemonstranten al na 30 seconden door het publiek of politie in willekeurige volgorde naar de spoedeisende hulp toe gemept.

  1.   

   KOZP demonstreert altijd vreedzaam en ze maken gebruik van een grondrecht dat hen toekomst. Het geweld en het vandalisme komt van de pro-Pieters.

   Veel meer valt er niet over te zeggen.

   1.   

    Ik wist niet dat pro pieten antifa was

   2.   

    De demonstratie tijdens de intocht in Gouda (2014) ging er anders heftig aan toe. Voornamelijk KOZP die het prima vond om kinderen te intimideren.

    Het is prima als je demonstreert; dat is zoals je al aangeeft je goed recht. Hopelijk kunnen de KOZP tokkies zich dit keer wel gedragen.

    1.   

     Het enige incident dat in 2014 plaatsvond was een individueel geval: Affriyie zou zich hebben verzet tegen arrestatie waarvan de rechter oordeelde dat er sprake was van disproportioneel politiegeweld. Het ging feitelijk nergens over.

     De heftigheid komt altijd van de pro-Piet tokkies.

     1.   

      Daar zijn de meningen over verdeeld, Wesley.

   3.   

    Blaaskaak! Bla,bla,bla! #Viezerik!

 15.   

  Wat was december vroeger een gezellige maand.Sinterklaas,Kerstmis,Nieuwjaar.
  Leuk man.
  Tegenwoordig ben ik blij als die hele strontperiode voorbij is na het afsluitdrama “oud en nieuw”.

  1.   

   “Tegenwoordig ben ik blij als die hele strontperiode voorbij is na het afsluitdrama “oud en nieuw”.”

   Dat is exact het doel van de linksfascisten. Wat leuk, gezellig en fijn is moet dood. Eigenlijk komt het uit dezelfde geest als de islam. Denk daar maar eens over na!

  2.   

   “Niet reageren, dan verdwijnen ze vanzelf!”

   Inderdaad, of ze moeten noodgedwongen van nick veranderen. De aandoenlijke komt steevast terug met drie nieuwe nicks. Gelukkig heb ik daar geen last van.

   :)

 16.   

  Blijkbaar zijn de anti-Zwarte Piet figuren het niet eens met onze cultuur, ze promoten de cultuur uit hun vaderland.
  Dus geen Sinterklaas of regio feesten zoals St Maarten, Carnaval, Meidenmarkt, Kermissen, enz in dit land.
  Kan men geen mogelijkheid scheppen om dit soort figuren kosteloos(van een kale kip kun je geen veren plukken)terug te sturen naar hun geliefde thuisland bv Ghana.
  Hoe komen dit soort figuren eigenlijk aan de kost, Is dat niet uit te zoeken?
  Ik kan me niet indenken dat wordt getolereerd in hun eigen thuisland, dat ik in bv Ghana ga staan protesteren tegen een plaatselijk kinderfeest.

 17.   

  Het is allemaal heel simpel. Nederland is/was een heel tolerant met vele vrijheden, het één keer per jaar vieren van het Sinterklaas met zwarte piet is hier een onderdeel van. Voor deze en vele andere vrijheden zijn oorlogen uitgevochten. Mocht je het Sinterklaas feest niet mooi vinden heb je het maar te tolereren, één keer per jaar een kinderfeestje is een kleine prijs voor zoveel vrijheden. Mensen die andere mensen dit plezier werkelijk niet gunnen en het Sinterklaas feest in de huidige vorm intolereerbaar vinden, moeten niet zeuren als ze zelf niet getolereerd worden.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!