Triest: Joods gezin krijgt thuis videobewaking vanwege antisemitische terreur door dorpsgenoten

Geen categorienov 12 2019, 20:15
Blijkbaar gebeuren in Nederland de meest steeds zaken. Zo wordt een joods gezin geterroriseerd door buurtgenoten in Hippolytushoef. NOS Teletekst spreekt eufemistisch van 'pestgedrag', maar de incidenten blijven zich opstapelen en er is een duidelijk patroon.Volgens buurtbewoners van de joodse familie ontplofte zelfs een vuurwerkbom bij het huis. Dat is geen pestgedrag, maar terreur.
De anonieme joodse familie woont ondertussen al twintig jaar in het dorp Hippolytushoef en werd in die tijd geregeld lastiggevallen door dorpsgenoten. De familie wordt volgens eigen zeggen 'nageroepen, uitgescholden en geïntimideerd', maar de politie kan niets met de zaak. Het is nu eenmaal erg lastig om intimidatie vast te stellen en te bewijzen. Pestgedrag bevindt zich zogezegd 'in het grijze gebied van de rechtstaat' waar bewijsvoering vaak onmogelijk is.
De onlangs ontplofte vuurwerkbom was voor de politie echter aanleiding om het incident als een 'poging van zware mishandeling' in de registers van de politie te oormerken. Om te voorkomen dat het gezin in de toekomst wederom te maken krijgt met antisemitische terreur, heeft de politie een videocamerabewakingssysteem bij de woning geplaatst.
Mochten de pestkoppen in de toekomst weer willen toeslaan dan zullen deze lafhartige 'pestkoppen' op de beelden worden vastgelegd. Maar ongetwijfeld dat zij de nieuwsberichten ook lezen en met bivakmutsen het huis zullen benaderen. In 2016 werd nog iemand aangehouden op verdenking van stalking en intimidatie waarna het enige tijd rustig was bij de familie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten