Vervelend doen voor het klimaat: Greenpeace roept op Schiphol te bestoken met sms'jes

Geen categorienov 17 2019, 20:00
Klimaatdemonstraties en kinderachtig gedrag lijken steeds vaker hand in hand te gaan. En dus kan Greenpeace natuurlijk niet achter blijven! Het hele idee: Schiphol bestoken met sms'jes waarin de vraag wordt gesteld wanneer ze met een klimaatplan komen. Leuk man.
Greenpeace deed weer eens een gooi naar relevantie met een ludieke actie. Door Schiphol te laten bestoken met duizenden sms'jes, wordt er aandacht gevraagd (zoals altijd) voor 'de uitzonderingspositie van Schiphol in het klimaatbeleid'. Door middel van de meest luie klimaatactie tot nu toe probeerden zij Schiphol met een klimaatplan op de proppen te laten komen. En natuurlijk wordt dit geouwehoer en de overlast die het veroorzaakt door de woordvoerder van Greenpeace gewoon weggewuifd met 'ja maar het klimaat is belangrijker':

“Misschien heeft Schiphol last van de telefoontjes, maar dat valt in het niet bij de milieuoverlast die de luchthaven veroorzaakt.”

Wat ze nou precies verwachten dat Schiphol met deze textbomb gaat doen, is nog onduidelijk. Verder dan 'vliegtuigen zijn vervuilend' kwam de verantwoording voor de actie eigenlijk niet. En op wat zonnepanelen op de daken en langs de landingsbanen na zou ik totaal niet weten wat Schiphol nog meer zou kunnen doen. De verwarming op kantoor 's nachts lager zetten? Of heeft Schiphol één of ander R&D-departement waar ze een vliegtuig à la Fireflash aan het ontwikkelen zijn? Al met al een nutteloze schreeuw om aandacht vanuit Greenpeace. Alweer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten