Video: Klaas Dijkhoff zakt weg in visieloos moeras tijdens VVD festival -ahum- partijcongres

Aangezien het er sterk op lijkt dat Klaas Dijkhoff (VVD) zonder tekstschrijvers geen idee heeft wat hij doet, kan hij van geluk spreken dat het eens zo statige VVD partijcongres is vervallen tot een ‘festival’. De naamswijziging is volledig in lijn met het gedrag van de partij en haar lichtgewicht Kamerleden. De fractievoorzitter sprak over de stikstofcrisis en verdedigde zijn partij tegen alle mogelijke kritieken.

Hoe het kan dat het niveau van de VVD steeds verder daalt en Dijkhoff niet verder komt dan een aantal vage algemeenheden tijdens zijn speech? Wellicht is het de leegloop qua leden waardoor de VVD uit een steeds kleinere vijver vist als het gaat om de selectie van volksvertegenwoordigers.

Afgezien van een aantal slechte grappen lijkt Dijkhoff nauwelijks visie te bezitten, maar verzandt hij tijdens zijn toespraak voor het VVD-congres in allerlei complexe onzindossiers zoals de stikstofcrisis. De VVD-fractievoorzitter vertelde bijvoorbeeld vol trots over de e-mails die hij van zijn VVD-leden had ontvangen. Zo zouden sommige VVD-leden het ‘niet erg vinden’ dat ze langzamer moeten rijden op de snelwegen. Het moest natuurlijk een ‘positieve dag’ worden voor de VVD.

Dijkhoff kwam in de grote lijnen ook niet verder dan het vaste riedeltje van de VVD: ‘ja we hebben niets te klagen’ en ‘ik heb begrip voor iedereen’ of ‘wat zijn we toch een briljant land’. Het was gewoon aandoenlijk schattig.

De VVD’er was verder apetrots op het feit dat de bijstandsuitkeringen binnenkort pas worden verstrekt in ruil voor een zogenaamde ‘tegenprestatie’, waardoor arbeiders straks mogen arbeiden en oneerlijk concurreren met mensen die werk doen voor markttarieven. Dat is volgens de VVD ‘eerlijk’. De VVD lijkt onder Dijkhoff steeds meer de partij te worden van het ‘naïef hedonisme’ en de ‘welwillende onwetendheid’ dan een partij van kwaliteit en intellect.

Erg jammer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. logisch denken2

  Niks zeggen tegen Klaas. Als je woorden Klaas niet aanstaan laat ie zo zijn chauffeur over je heen rijden.

  Achterbaks figuur

 2. Wesley Benbow

  “Zo zouden diverse VVD-leden het helemaal ‘niet erg vinden’ dat ze langzamer moeten rijden op de snelwegen. Tuurlijk, Dijkhoff! ”

  Ja, tuurlijk Teunis, er is geen enkele aanwijzing dat de achterban van de VVD in opstand komt tegen de 100 km.

  1. Bockbeer

   Die komen ook niet in opstand, die stappen stilzwijgend over naar FVD of de PVV.

   1. Kretoloog

    Chapeau Bockbeer ++++++

   2. Wesley Benbow

    Van die overstap is in de peilingen tot nu toe niets te merken, Bockbeer. Ik snap dat je het hoopt maar de irrationele hoop dat de Nederlandse kiezer zich het hoofd op hol zal laten brengen door rechts-populistische charlatans bestaat al sedert Sint Pim. Komt never nooit iets van terecht en dat is een zeer prettig feit.

   3. Blitzkrieg

    Bockbeer :
    De overstap weken
    h**ps://forumvoordemocratie.nl/overstappen

   4. Bijenzwerm

    @bockbeer peilingen zeggen helemaal niks en zeker niet van de hond en ipsos(gesponsord door soros), die er puur zijn om de gedachten en stemgedrag van de kiezers een bepaalde richting op te sturen.
    Verkiezingsuitslagen zeggen meer.

  2. logisch denken2

   de stront-vlek heeft zijn defecte glazen bol weer geraadpleegd. U weet wel die bol die zei dat Trump nooit president zou worden

   1. Blitzkrieg

    logisch denken2 : Ah, is het nog steeds diezelfde bol? In dat geval hoeven we ons geen zorgen te maken.

 3. Jumping

  Afbranden die leugenclub tot aan de wortels.

  Leugens en bedrog, zijn de daden van de VVD.

  Het Cordonsanitair is hun vinding.

  Kiezers bij het grofvuil deponeren, is ook hun vinding.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  RUTTUP EN NEXIT.

 4. Kretoloog

  Dijkhoff met zijn slechte grappen, zeg maar rustig platvloers. Hij vond het nodig om op het VVD-congres uit de school te klappen over de relatie tussen Tamara van Ark (staatssecretaris VVD) en Egbert Dijkgraaff (oud-kamerlid SGP). Met een smerige aanduiding van christenhond.

  Zelfs Paul de Leeuw, die het congres leidde en toch een zekere reputatie heeft als het om platte grappen gaat, stond met zijn oren te klapperen toen hij deze vunzigheid van de VVD-fractievoorzitter uit de Kamer hoorde.

 5. JFU

  De VVD zinkt langzaam weg in het zelf gecreëerde moeras..

  1. Jv

   En hopelijk komen ze er nooit meer uit.
   Tijd voor veranderingen, maar dan ten gunste van centrum rechts wat de VVD en CDA echt niet zijn.
   Dit zijn de volksvern..kers van de eerste orde.
   D’66 telt niet mee,dat is een pot met gier dat je zover mogelijk moet dumpen in zee!

 6. merlot

  Paul de Leeuw presentator VVD “festival”.

  Hahahaha.

  Wie gaat het volgend jaar presenteren? Freek de Jonge?

 7. rexm

  De VVD moet verantwoording afleggen aan de bevolking voor het wanbeleid van de laatste jaren en geen festivals houden.
  Mede ook dat stelletje prutsers in de coalitie.
  Tribunaal.???

 8. Sabreur

  Wat moet het toch heerlijk vertoeven zijn in de ivoren toren van de VVD. JE hoeft alleen maar in je dikke fauteuil te zitten met je ogen dicht en je vingers in je oren. En dan de hele dag:

  “LALALALALALA, gaaf land, LALALALALALA, economische vooruitgang, LALALALALALA, banen, banen, banen, LALALALALALALA, foei EU, waar mag ik tekenen? LALALALALA, iets met klimaat ofzo, LALALALALALALALA!”

  tot je ’s avonds door je chauffeur naar huis in een roomblanke wijk wordt gereden, genietend van je multiculturele goedheid omdat je Vietnamese Au-Pair lekker eten heeft gekocht bij die vriendelijke Turk in een andere stad. Dat het arme meisje daar ruim een uur voor heeft moeten fietsen omdat het OV uitgekleed was, maakt natuurlijk niet uit, want je ‘kids’ zitten toch op de private school, omdat het niveau van de openbare school zo ver gezakt is dat het lijkt op het partijprogramma van GL.

 9. Gerlos

  Teunis Dokter smaken verschillen in woord en gebaar.

 10. macsjang

  Die uitgerangeerde fantast en NL belazerende kwibus zou wat meer ballen mogen tonen en dat niet geïntegreerd tuig van Bij1 en KOZP gewoon moeten verbieden. En die ton-prater kan beter bij de lokale “Een drupke teveul op” carnavalsclub zijn kondjes doen. Wat een afgang. Bolknak en Wiegellied zien deze teloorgang tenenkrommend en met samengeknepen billen aan. Democratie hier te lande? Lachertje met die neuroten van GL en vooral D-zesjes erbij. Stel eens voor één keer de juiste prioriteiten, halve zolen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.