Stikstofcrisis: Boeren laten hun spierballen zien aan kabinet, kondigen nieuwe acties bij snelwegen aan

Geen categorienov 24 2019, 14:00
Het boerenprotest is nog lang niet voorbij. Morgen vindt er op het ministerie van Landbouw en Visserij overleg plaats tussen ambtenaren en boeren. Om het kabinet te laten zien dat de boeren nog steeds 'actiebereid' zijn, laat de Farmers Defence Force weten dat zij morgen acties organiseren bij de Nederlandse snelwegen, via RTV Noord.
Morgen worden de stikstofplannen die de boeren zelf hebben ingediend met het kabinet besproken. Zo zijn diverse boeren bereid minder mest te strooien en het voer van de dieren aan te passen, maar vinden ze sommige maatregelen van het kabinet te ver voeren. De Farmers Defence Force kondig daarom voor morgen acties aan bij de Nederlandse snelwegen. Het doel van hun protest? De spierballen laten zien, aldus de voorman van de FDF:

"Ze moeten weten dat het moraal hoog is en de moeite voor ons FDF'ers klein! Show them the muscles"

Zo sprak FDF-voorman Mark van den Oever tegenover RTV Noord.
Met de acties van morgen willen de boeren laten zien dat ze -als het nodig is- zo weer naar het Malieveld rijden om te demonstreren tegen het kabinet, maar natuurlijk ook om hun vertegenwoordigers in Den Haag een steuntje in de rug te geven. Die moeten ook weten dat hun collega's achter ze staan en een actie als deze is daar natuurlijk zeer geschikt voor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten