Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een nieuwe koelkast?

Dat een koelkast onmisbaar is in je keuken mag duidelijk zijn. Maar wist je dat de juiste koelkast ook je comfort kan vergroten en de energierekening kan verlagen? Er zijn maar genoeg redenen om tot de aanschaf van een nieuwe koelkast over te gaan; maar waar moet je eigenlijk op letten? We hebben de belangrijkste aspecten voor je op een rijtje gezet zodat je straks makkelijker een keuze kunt maken!

 1. Kopen bij een betrouwbare aanbieder

Hoewel er maar genoeg aanbieders van koelkasten zijn betekent dit niet altijd dat je de juiste kwaliteit koelkast in huis haalt. Koop dus altijd bij een betrouwbare aanbieder. Het kopen bij een specialist hoeft niet eens duur te zijn: specialisten zoals Budgetplan bieden geweldige koelkasten aan van hoge kwaliteit, voor een lagere prijs. Op deze manier weet je zeker dat je een koelkast in huis haalt die jaren meegaat, aan alle wensen en behoeften voldoet, en daarnaast geen gat in je financiën brengt!

 1. Wel of geen inbouw?

Een inbouw koelkast kan vaak mooi weggewerkt worden in een (al dan niet nieuwe) keuken, maar komt ook met een ander prijskaartje dan een losstaande koelkast. Dit maakt een inbouw koelkast over het algemeen alleen een slimme keuze wanneer de hele keuken aan vernieuwing toe is. Ben je daarentegen alleen op zoek naar een nieuwe koelkast, dan kun je vaak beter voor een losstaande koelkast kiezen.

 1. Het model

De kans is groot dat je op zoek bent naar een kastmodel koelkast, maar daarnaast zijn er ook andere modellen beschikbaar. Een tafelmodel bijvoorbeeld, of een bar model. Het tafelmodel is maximaal 85 centimeter hoog en 60 centimeter diep, en kan in veel gevallen makkelijk onder het aanrechtblad geplaatst worden. Gezien deze koelkast klein is, is deze vaak niet geschikt voor de normale keuken, maar weer ideaal voor een gasthuis bijvoorbeeld. Het kastmodel is daarentegen de meest bekende en populaire keuze voor de keuken. Vooral voor gezinnen met meer dan twee personen heeft deze koelkast voldoende inhoud. Daarnaast kun je het kastmodel in verschillende hoogtes aanschaffen, en zijn er zowel combinaties met als zonder vriezer mogelijk.

 1. Aanschaf van koellades

Naast koelkasten zijn er tegenwoordig ook koellades aan te schaffen. Je kunt deze op een plekje in de kasten onder het aanrechtblad plaatsen, waardoor je bepaalde producten direct bij de hand hebt.

 1. Extra opties

Moet jouw koelkast snel kunnen koelen en vriezen? Dan zijn hier speciale modellen voor beschikbaar. Deze modellen hebben een snelkoel- of vries functie die ervoor zorgt dat producten in no-time naar de juiste temperatuur gebracht worden.

 1. De energieklasse

Een ander belangrijk aspect is de energieklasse van de koelkast. Hoe efficiënter een koelkast met de energie is, hoe lager de energierekening uiteindelijk zal zijn. Houd de energieklasse dus altijd in het oog bij het aanschaffen van een nieuwe koelkast!

 1. Het geluidsniveau

En als laatste is er nog het geluidsniveau. Hoewel iedere koelkast een motor heeft en dus geluid maakt, zijn er grote verschillen in de hoeveelheid geluid die een koelkast produceert. Kijk altijd even naar de hoeveelheid DB van een koelkast zodat je zeker weet dat je niet met teveel herrie in de keuken eindigt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Jumping

  Of de koelkast WIT is.

  1. Blitzkrieg

   Jumping : Of hij in de keuken past.

   1. Original NL

    Of hij werkt op 230V Blitzkrieg.

  2. Original NL

   Doe mij maar roestvrijstaal jumping.

  3. Raspoetin

   Witte sneeuw is racistisch.

 2. Sergeant Monty

  Een Terroristische aanslag in Den Haag en waar start DDS de dag mee?

 3. C.A.Barstow

  kijk alleen maar of er genoeg ruimte is om er naast de rest bier te koelen.
  Zo’n dubbeldeurs Amerikaanse retro koelkast lijkt mij wel wat,
  energielabel is daarbij onbelangrijk en voor mij van nul en generlei waarde.

  Stem FvD/PVV.

 4. Baron von Munchhausen

  Mocht u het niet weten:
  Vandaag congres FvD!!! Toekomstige Premier Hr, Baudet maakt zijn plannen bekend.
  Met als belangrijkste punt: wees trots op Nederland en laat de omvolking (links speerpunt) stoppen!
  Vanaf vandaag en dat een weeklang zal de NPO, Volkskrant en grachtengordel alles in het werk stellen om Baudet op schofterige wijze ( links-facistisch) aan te vallen. Reden? Bang dat hun, min of meer, linkse macht wordt afgebroken!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.