Ach kijk, zelfs de Volkskrant krijgt het benauwd van 20 miljoen inwoners door immigratie

Een Iers schip redt enkele bootmigranten. Bron: Irish Defence Forces / Wikimedia Commons.

Nederland zal in 2030 ruim 18 miljoen inwoners tellen als de immigratie zo door blijft gaan. Misschien toch niet helemáál wenselijk? Zélfs bij de Volkskrant stelt men nu de vraag: ‘moet de politiek ingrijpen?’

Het is en blijft de Volkskrant, dus wie zich aan het artikel waagt moet even door het mijnenveld van drogredenen en halve waarheden heen. Daar gaan we dan! In het jaar 2060 is de kans dik aanwezig dat, als beleid blijft zoals het is, we tussen de 18- en 21 miljoen inwoners zullen tellen. En ja, 41 procent van die migranten komt uit een ander Europees land, maar we hebben het nog steeds over pakweg 100.000 migranten per jaar uit Afrika. Het levert diverse grote problemen op die ik hier even kort zal behandelen.

Arbeidsmigratie
De SP en ChristenUnie zijn toch niet zo blij met het vrije verkeer van personen in de EU. Oost-Europeanen komen namelijk hierheen om te werken. Ze verdienen hier hetzelfde loon als Nederlanders (vooral in de glastuinbouw en dergelijke seizoensgebonden sectoren), leuk toch? Nee, want ondanks dat ze hier een flink deel moeten afstaan aan huur, is wat ze overhouden relatief véél meer waard dan het loon van de Nederlander.

‘De Nederlander is te lui’ is dus een kul argument, want die Nederlander zou de ene week 6 uurtjes en de andere week 28 uurtjes moeten werken op diverse locaties, terwijl het leven in Nederland toch een behoorlijk stabiel inkomen vereist. Voor de Roemeen is dat anders: die verhuist met z’n werk mee, spaart misschien 1200 euro per maand en kan in z’n eigen land leven als een koning, waar z’n 1200 euro naar verhouding misschien wel 3600 euro waard is! En D66 vindt dat allemaal prima, want die denken nog steeds dat ‘de Nederlander’ gewoon een luie flapdrol is.

De SP en ChristenUnie hebben trouwens ook totaal geen antwoord. Zij komen niet verder dan het ontmoedigen (via belastingmaatregelen) en het ‘afkopen’ van migranten door middel van scholing en investeringen in het land van herkomst.

Kabinet zet in op restrictief beleid
In de derde alinea van het Volkskrant-artikel praat men het kabinet na en doet men net alsof Nederland een restrictief beleid voert. Maar we hebben het hier over honderdduizenden immigranten per jaar. Dus wat nou ‘restrictief’? De wens van het kabinet kan inderdaad wel ‘opvang in de regio’ zijn, dat gebeurt simpelweg niet.

Praten over ander immigratiemodel
Saskia Bonjour, universitair hoofddocent politicologie aan de Universiteit van Amsterdam, herhaalt dezelfde onzin:

“Sinds de jaren zeventig hebben we een restrictief immigratiebeleid, waarvoor we als samenleving hebben gekozen. Op basis van morele waarden en economische motieven over arbeidsmigratie en gezinshereniging is dat beleid gevormd. Een Canadees immigratiebeleid is hier onhaalbaar. Canada kent weinig ‘spontane immigratie’. De geografische situatie is totaal niet te vergelijken met Nederland, het land is moeilijk bereikbaar over zee en heeft alleen een landgrens met Amerika.”

en voegt daaraan toe:

‘Er is geen direct verband tussen beleid en aantallen. Wetenschappers hebben het immigratiebeleid van linkse en rechtse partijen met elkaar vergeleken, in Nederland en 21 andere landen, en daaruit bleek dat het beleid dan nauwelijks verschilt. Het enige dat verschilt, is de retoriek. (…)’

Kern van het probleem
Waar iedereen met grote bogen omheen lijkt te fietsen is het feit dat alles erop wijst dat Nederland gewoonweg géén regie meer heeft over de eigen landsgrenzen. Immigratie overkomt ons blijkbaar en het énige wat zou kúnnen werken is ‘afspraken maken’ met landen en potentiële immigranten ‘afkopen’.

Neem nou bijvoorbeeld Marokkanen. Het is toch te gek voor woorden dat zij, komend uit een veilig land, hier ‘vastzitten’ omdat ze zijn uitgeprocedeerd? Door wetgeving, gedateerde verdragen en politieke onwil blijven zij hier vastzitten in een uitzichtloos bestaan. Maar je hebt de poppen aan het dansen als je ze op een boot zet en ze vlak voor de Marokkaanse kust dropt in een opblaasbootje. Want hoe háál je het in je hoofd om illegale asielzoekers je eigen grens over te knikkeren?!

Hetzelfde zie je bij Moldaviërs die hier kennelijk jaar in jaar uit met exponentiële groeiaantallen aan komen kloppen. Dat ging bij de IND ongeveer zo: ‘Ja het is een veilig land maar hoe weten we of er niet iemand tussenzit die wegens homoseksualiteit het land ontvlucht? Laten we er met een stel ambtenaren naar kijken en ondertussen een taskforce opzetten om te kijken hoe we dit probleem het hoofd kunnen bieden!’

En wat te denken van oorlogsvluchtelingen? Waarom gaan we er meteen vanuit dat het oké is om ze in Nederland te huisvesten én aan te sporen om te integreren (terwijl dat niet eens lukt)? Waarom bereiden we ze niet zoveel mogelijk voor op terugkeer en wederopbouw van hun eigen land?

Nee, nee, nee. Dat is állemaal te moeilijk dus moet er een actieplan komen waar we maatregelen uitstippelen, die er in feite voor gaan zorgen dat andere landen kunnen blijven dreigen met het overspoelen van ónze landgrenzen met hún klootjesvolk. Alsof we een betaalregeling opstellen voor de bullebak die dagelijks ons lunchgeld steelt. Kom nou toch…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Jumping

  Inderdaad prachtig gewoon blijven omvolken.

  Toch is er een fors probleem, want wie gaat er dan voor roetveeg Piet spelen.?

  En wie gaat er werken.?

  1. Blitzkrieg

   Jumping : Raad je dat pleuris uitbreekt als we zwart mensen gaan wit schminken, wedden?

   1. gargamel

    +++++++++++++++++++++++

 2. Westerling 1

  Inderdaad Wout, linkse Nederlanders zijn luie flapdrollen.

  1. Vervelling

   Rechts moet gewapent de straat op!!

   1. Rammstein

    Vervelling is een domme idioot: het is gewapenD grote sukkel.

    1. Tony Faas

     @Gilles de la Tourette: Beter een taalvergissing maken dan Wesley Code Quispel steunen.

    2. Tony Faas

     Sukkel

 3. Agios

  Wie weet er een goede dokter voor mij? Ik ben gek op het vrouwelijke geslacht (figuurlijk en letterlijk). Ik voel me 100%man. Ik gebruik geen make-up en ik heb geen pruik op! En nog wat onhebbelijkheden. Wie redt mij?

  1. Agios

   Excuus. Deze reactie hoort bij ‘gendergezwam’.

 4. Agios

  Zelfs de grootste gek heeft wel eens een helder moment…

 5. plakband

  Alle klimaathysterie en belastingen zijn bedoeld om buitenlanders hier prettig te kunnen laten wonen. Nederlanders hebben er geen moer aan.

 6. weer opnieuw

  u kunt nog op rem trappen ,

  — stop de islamisering
  — stop de klimafoben
  — stop de omvolking
  — stop de EU
  — stop het geld rondpompen

  stem sociaal , stem PVV

 7. Sergeant Monty

  “In het jaar 2060 is de kans dik aanwezig dat, als beleid blijft zoals het is, we tussen de 18- en 21 miljoen inwoners zullen tellen.”

  Maar 2021 komt er toch het kabinet Wilders 1 gevolgd door Wilders 2 en Baudet 1.

  Of is hier geen rekening mee gehouden?

  1. Vit

   Hijs goed Monty eerlijk waar, nee ik denk het niet links blijft hoopvol.

  2. weer opnieuw

   ons suggestieve soldaatje heeft WEER niets te doen en doet weer domme aannames

 8. Jv

  Hopelijk met de nieuwe verkiezingen een echt rechtse regering!
  Die kan orde op zaken stellen met als eerste daad een paar nieuwe wetten maken!
  1. Grenzen dicht
  2. Alle oorlogsvluchtelingen terug naar eigen land met geld om het eerste jaar te kunnen overleven.
  3. Alle gelukzoekers, illegalen, criminelen het land uit flikkeren, waar naar toe? Zet ze op een paar oude containerscheoen met voldoende brandstof, eten en drinken en laat ze zelf uitzoeken waar ze naar toe varen!
  4. Alle rechters vervangen die menen op de stoel te kunnen zitten van de regering!
  5. Democratie weer herstellen met een actief bindend referendum!
  6. Alle zgn Nederlanders ( Turken en Marokkanen) een van de twee paspoorten laten inleveren. De keuze moet bepalen of ze Nederlander willen zijn of hun moederland willen behouden. Indien keuze voor niet Nederlands paspoort, dan uitzetten naar land van gekozen paspoort.
  7. Alle uitkeringen, kinderbijslagen of andere sociale uitkeringen naar landen van herkomst direct stoppen en opheffen!
  8. Voor alle buitenlanders, ook die hier al decennia leven, maar nog geen woord Nederlands spreken, alsnog verplichten de taal te leren. Indien geen medewerking, uitzetten naar land van herkomst.
  9. Invoeren van gekozen burgermeesters, MP, MINISTERS EN KAMERLEDEN.
  10. Alle lopende wetten opnieuw staven of anders cancelen!
  11. Terugdraaien van klimaatwetten en opnieuw laten staven door een team van onafhankelijke wetenschappers zonder links gedachtengoed.
  12. NEXIT!

 9. Bockbeer

  De omvolking moet stoppen.

  1. Shadow1100

   Krijgen we volgend jaar weer 100.000 zwarte jonge hersenchirurgen en apothekers! Wat moeten we ermee?

 10. Jack Flash

  Vluchtelingen?
  Ja,dat zijn Nederlanders.

 11. JFU

  Gaat heel goed in ons land volgens ons ‘lachebekje’. Eerst miljoenen ‘vluchtelingen’ uit oorlogsgebieden zoals ze zelf zeggen. Gooien hun paspoorten in zee, en liegen er op los waar ze echt vandaan komen. En dan nu krijgen we de de nieuwe ‘klimaat-vluchtelingen’ op ons dak. Dat zijn er weer miljoenen die Europa en vooral ons land komen veroveren.
  Wordt steeds gezelliger hier….!

 12. Arbeider65

  Ik zag gisteren nog een item over een Syrisch gezin, dat woonde in Londen UK, dat terug ging naar Aleppo. Hij en Zij waren zeer hoog opgeleid. Zo kan het ook. Maar ja, hand op houden in NL is nog altijd beter toch? NEE. Terug met die mensen. Ga je eigen land opbouwen.

 13. Heras

  Wat het mensje van het artikel even vergeet is dat de meeste jonge mannen nauwelijks opgeleid of zijn. Veel vrouwen kunnen niet eens lezen. Hoe wil je dan een economie draaiende houden.

 14. Boeddha

  Er zijn altijd idioten die zich verslapen en te laat zijn.

  De Volkskrant is hier een bijzonder goed voorbeeld van.
  Zouden ze ooit toegeven dat Rechts toch gelijk had?

 15. IJ. Kel

  NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW

  Ik wens U deelgenoot te maken van het feit, dat ik oprecht een fan van dit medium ben, mede omdat de onnavolgbare humor van reagerende eencelligen dagelijks tot een uniek niveau en ongekende hoogten wordt opgestuwd.
  De drang om van dit alles deel uit te gaan maken werd onweerstaanbaar en uiteindelijk kon ik de verleiding niet langer weerstaan.

  Nadere informatie.
  Ik heb geen opleiding genoten, dus mijn inbreng is gespeend van elk intellect.
  Derhalve vermag U ook van mij geen toegevoegde waarde veronderstellen, zodat ik naadloos binnen de reeds door Uw gestelde grenzen aan discussies zal kunnen deelnemen.
  Kortom, niet gehinderd door enige kennis danwel beperkt door enig inzicht zal ik ongezouten mijn mening ventileren.

  Mijn Nederlands is best wel matug en soms zelfs slegt en ik maak geregelt tiepfauten.

  Ik ben nadrukkelijk geschoold in verregaande onbeschoftheid en mijn voorraad scheldwoorden en asociale kwalificaties van derden is onuitputtelijk. Het mooiste is natuurlijk dat als ik niet in staat blijk om inhoudelijk commentaar te leveren, ik gewoon:
  “Beeeeeeeeeh” of “Ik moet poepen” kan toevoegen, naar het voorbeeld van ene Anne SS, die zoals vorenstaande letters doen vermoeden, hoogstwaarschijnlijk van Duitse origine is.

  Dit simplisme is ook mij op het lijf geschreven. Geniaal !

  Kortom, deze redactionele gierput manifesteert zich als een warm bad en ik ga mij hier “in extremes” thuisvoelen.

  1. Veteraan

   Welkom @ IJ.kel
   Heette je in een vorig leven misschien Lugar ?
   Wel iemand die de waarheid sprak en de autistische Trollen wist te raken.
   Hopelijk red je zijn niveau en ik ben benieuwd naar je bijdragen.

  2. Rosasolis

   IJ. Kel. Heerlijk, we hebben je door. Ik heb genoten van je bewust slechte taal misbruik! Wat een heerlijke grap voor vandaag! Dat hebben onze vele DDS leden hard nodig! Gaarne krijgen we een nieuwe DDS lid van hoge beroep die samen met ons wil opkomen voor het vrije denken. Welkom bij DDS, en namens onze abonnees! En ga door!

 16. Veteraan

  Goed stuk Wout.
  De waarheid mag gezegd worden.

 17. Wim Vreeswijk

  De Nederlandse bevolkingspolitiek, evenals als van onze west-europese buurlanden, is een regelrechte ramp aan het worden en dan hoef ik alleen maar te verwijzen naar een onderzoek van het RIVM waarin geconcludeerd wordt dat de gemiddelde sterfleeftijd van de Randstadbewoner 5 jaar lager is vanwege de toenemende onleefbaarheid door luchtvervuiling, geluidsoverlast en verkeersoverlast dan degenen die buiten de Randstad wonen. Deze regering moet zich hiervoor doodschamen !

 18. Mart

  Praatje hierboven is leuk bedacht,en ook Wout wil niet vertellen dat dit hele ”omvolkings gedoe”,al jaren geleden is bedacht door Koudehoven en consorten,nu Globalisten genoemd en geleid in Brussel door jullie NIET gekozen figuren.Laat je landje maar lekker volduwen met asociaal tuig,en blijf maar volhouden dat dit zo hoort.Voor de rest ”zoek het maar uit”,ik lees het iedere morgen wel ff op mijn zonovergoten patio.Voor schrale troost; Hier in Brasil teelt de misdaad ook hevig…..maar het is nog ”eigen volk” wat de beest uit hangt,met zo nu en dan een figuur uit nabije ”socialistische landen”.En van dat gemekker over ”onvoldoende dekkingsgraden” van mijn pensioentjes word ik ook spuugzat.Dat gezijk duurd ook al vele jaren,Ik ga nu ff met de gratis autobus,mijn gratis pilletjes halen,ik mag ook altijd gebruik maken van de stoelen met geele leuningen speciaal voor ouderen.Groet Mart.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.