Bizar! Amazon had Auschwitz-kerstversiering in webwinkel staan

Je kan het je haast niet voorstellen dat een webwinkel het in zijn hoofd haalt om Auschwitz-kerstversiering te verkopen, toch is het gebeurd. En niet bij de minste online webwinkel, Amazon moet zich nu gaan verantwoorden hoe ze dit nu weer voor elkaar hebben gekregen. Want hoe verzint iemand het om dit te ontwerpen, en hoe kan je dit in eerste instantie op je webwinkel plaatsen?

In de webshop van Amazon waren meerdere Auschwitz spullen te koop. Geen gedenkspullen maar kerstversiering, muismatten en een flessenopener. De diverse afbeeldingen op de artikelen logen er ook niet om. Op één opdruk was een trein te zien waar nazi’s mensen deporteerden, op andere opdrukken was het kamp met prikkeldraad zichtbaar. Men kon deze opdrukken als kerstversiering voor in de kerstboom kopen.

Hoe men het in het hoofd kon halen om dit ooit goed te keuren voor de verkoop is al te bizar voor woorden te noemen. Nota bene het Poolse Auschwitzmuseum kwam erachter dat deze troep werd verkocht op Amazon.

Via sociale media deed het museum een oproep om de verkoop te staken. Amazon gaf daar uiteindelijk gehoor in en heeft de artikelen inmiddels van de site gehaald.

De screening van producten die Amazon van andere verkopers aanbiedt, moet veel beter worden. Want dit kan en mag uiteraard niet gebeuren bij zo’n professioneel bedrijf.

Toevoeging: Bol.com schijnt ook zulke ‘woonartikelen’ te verkopen, het moet niet gekker worden…

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Sergeant Monty

  “Hoe men het in het hoofd kon halen om dit ooit goed te keuren voor de verkoop”

  Nog zorgelijker is dat er vraag is naar deze rommel dat er werkelijk ‘mensen’ zijn die dit kopen.

  Zouden er in ons land ook zieke geesten zijn die dit bestellen?

  1. Ben Venuti

   Natuurlijk zijn die zieke geesten er, reken er maar op dat moslims in deze goede klant zijn bij Amazon.

   1. Sergeant Monty

    “Geen gedenkspullen maar kerstversiering”

    Volgens mij vieren moslims geen kerst.
    Maar ik kan het natuurlijk mis hebben.

  2. Ruth

   Sergeant Monty,
   Ik durf te wedden dat hier in Nederland genoeg gekken zijn die zoiets zouden bestellen, al is het alleen maar om te treiteren.

   1. Wesley Benbow

    Ja, extreem-rechts raakt weer in de mode en ook in Nederland lopen er genoeg neo-nazi’s rond die hier belangstelling voor hebben.

 2. Watcher

  Amerikanen, echte kapitalisten..

 3. Roughwood

  Verbijsterend en misselijkmakend!

  1. Rosasolis

   @Roughwood en Watcher. Ik ben met jullie eens. Ik vraag me af, wie heeft deze rotzooi van Amazon gekocht…en naar wie ging het verder na toe? Hopelijk niet naar die extreem-rechts populistisch groepen in Amerika of Duitsland. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand in Nederland zoiets zou kopen.

 4. Anticmaster

  Waarschijnlijk hebben moslims dit thuis hangen tijdens de kerstdagen aangezien zij als volgers van de Islam groot voorstander waren en zijn van Hitler en zo’n kamp als Auschwitz. Net als de NPO moest amazon dus iets hebben wat ze tijdens de kerstdagen konden verkopen aan moslims, dat er zoiets überhaupt verkocht wordt is uiteraard walgelijk en een schande voor de nabestaanden van de slachtoffers.

 5. Rosasolis

  Ik heb deze bericht eerder vandaag op de radio gehoord. Deze Auschwitz ornamenten bestond al een aantal weken op Amazon te koop. Eindelijk is het de regering van Poland gelukt om ze via de justitie van Amerika en ook International te verbieden.
  Ze werden in China gemaakt, en door Amazon verder verkocht. Hoewel je kan nu bijna alles op internet kopen, wie wil deze wrede rotzooi kopen en als cadeau aan iemand geven? En wat mankeert met Amazon om deze rotzooi te importeren, alleen om geld te winnen door het te verkopen. Zijn ze zo wanhopig voor meer klanten? Hopelijk heeft dit afgrijselijke “grap” averechts gewerkt, en dat Amazon veel klanten zullen verliezen.

 6. Wesley Benbow

  Extreem rechts is in Europa sterk in opkomst. Er is dus markt voor nazi-prullaria.

  1. Anticmaster

   ja naziprullaria die wordt gekocht door moslims aangezien zij groot voorstander zijn van Hitler en het uitroeien van joden en aandoenlijke kan je mij ook alweer vertellen wie moslims altijd de hand boven het hoofd houdt? O ja dat was links jouw favoriete groep deugers die niks anders doen dan hun eigen cultuur verstieren voor moslims. Dus donder maar snel op met het vingers wijzen naar mensen want je hebt overduidelijk geen enkel idee wat er in de wereld gebeurt en schreeuwt alleen maar extreemrechts zonder ook maar enig benul te hebben waar je het over hebt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.