Brexitpeiling: Labour pakt deze week wéér zeteltjes, verschil met Conservatieven slechts 6%

Geen categoriedec 07 2019, 20:00
Vorige week verscheen een peiling in het Verenigd Koninkrijk waaruit bleek dat de Labour-partij aan een eindsprint is begonnen om de Brexitverkiezingen van 12 december te winnen. En vandaag blijkt uit nieuwe peilingen dezelfde trend. Labour pakt zelfs 4% tegenover vorige week. Het lijkt erop dat mensen die afgelopen jaren niet stemden, nu opdagen voor Labour.
Op de bovenstaande peiling zien we dezelfde trend als vorige week, toen schreven we al over de opmars van Labour in de Britse politiek. Ook deze week lijkt de opmars van Labour door te zetten en pakt de partij van Jeremy Corbyn zelfs vier procent in één week.
Het grote strijdpunt tijdens de verkiezingen volgende week is natuurlijk de Brexit. Boris Johnson wil deze koste wat het kost realiseren, maar Labour wilt dit juist niet. Het lijkt erop dat de bevolking van het Verenigd Koninkrijk over deze lijn is gepolariseerd. Dat de conservatieven nog steeds de grootste zijn is niet verrassend, maar waarom Labour plotseling zo snel stijgt in de peilingen is niet helemaal duidelijk. Het kan een fout zijn van de peilers, maar het kan ook zijn dat mensen die normaal gesproken niet stemmen nu wél stemmen en dan vaker voor Labour kiezen dan voor de Conservatieven.
Het verschil tussen Labour en de Conservatieven neemt op dit moment af. Met nog één week te gaan worden de Brexitverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk enorm spannend. Immers is het verschil nog maar 6% en lijken de conservatieven niet zo sterk als voorheen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten