Column Ozair Hamid: Ongehoord Nederland is gedoemd te mislukken

Een ruige start is een understatement voor de start die Ongehoord Neder-land (ON) nu ondergaat. In theorie is een conservatieve omroep zeer inte-ressant voor Nederland en de NPO, maar in de praktijk laat het weer zien hoeveel moeite rechts heeft met onder andere organisatorische zaken. Van een individu op Radio 1 laten propageren dat holocaustontkenners recht hebben op een podium tot een alt-right figuur (lees: Joost Niemöller) de omroep laten starten. Is dit gedoemd te mislukken? En als het mislukt, moet rechts Nederland dat dan als een verlies beschouwen?

“Bij zwarten is er meer werkeloosheid, meer criminaliteit, minder gezinsstruc-tuur, minder armoede. En er zijn nu wel gelijke rechten. Zijn zwarten dan toch anders van karakter, en gaat dit dus verder dan de huidskleur?”
“Criminelen zijn crimineel omdat ze een laag IQ hebben. En zwarten hebben ge-middeld een laag IQ. Ze hebben trouwens wel meer testosteron dan blanken, en zéker meer dan Aziaten. Vandaar dat verkrachtingen onder zwarten ook vaker voorkomen.”

Dit zijn zomaar 2 uitspraken van Nederlands meest bekende alt-right figuur, Joost Niemöller. En juist deze man, een rassentheorieaanhanger, willen wij rechts Nederland laten vertegenwoordigen op de publieke omroep. Het is zeer betreurenswaardig, want veruit het grootste deel van de Nederlanders aan de rechterkant van het politieke spectrum gelooft niet in rechtsextre-misme en volksnationalisme, maar in een kleine, efficiënte overheid die de Nederlandse cultuur moet waarborgen middels een eerlijk en effectief Australisch immigratiesysteem.

Ik verwacht daarom dus ook dat partijen die dit initiatief willen steunen uit-eindelijk alleen maar verliezen incasseren. Zeker gezien de zeer onhandige uitspraken van Van der Heyden betreffende de mogelijkheid om Holocaust-ontkenners een podium te geven.

Ook helpt het gegeven dat de omroep een amateuristisch formulier heeft op-gesteld om lidmaatschap te bevestigen niet. Het Commissariaat van de Me-dia zal deze wijze van lidmaatschap bevestiging dan ook ongetwijfeld linea recta de prullenbak ingooien. Het project is nu al, 2 weken na oprichting, ge-doemd te mislukken.

Zelf betreur ik de hoogstwaarschijnlijke mislukking van de omroep niet. Het biedt slechts een podium voor dubieuze types die de holocaust in twijfel trekken en die de bepaalde bevolkingsgroepen keer op keer, ongeacht de si-tuatie en het tijdstip, bepaalde zaken verwijten. Als we dan überhaupt een publieke omroep nodig hebben, stel ik voor om het budget van WNL min-stens te vervijfvoudigen om zo een goede weerspiegeling van de Nederlandse samenleving proberen te realiseren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Henk-Jansen

  Het is wel apart dat dit rechtse clubjes vol zitten met dit soort racisten en xenofoben. Of zou dat toch komen omdat ze per definitie al een verderfelijk gedachtegoed hebben?

  1. Shadow1100

   …of zou het kunnen zijn dat ze zich niet laten indoctrineren door de linkse minderheid in Nederland en de echte waarheid doorzien…..?

   1. Veteraan

    @ Shadow1100
    Je reageert op een Trol en houdt hem hiermee in leven.
    Doe eens mee met negeren, steeds meer mensen hier doen het al en als er iets is wat een Trol niet fijn vind is dat er niet meer op hem gereageerd wordt.
    Trouwens leuke motor de Shadow1100

   2. Henk-Jansen

    Zo ziet dat kleine groepje rechtse idioten dat. De rest van Nederland, de overgrote meerderheid van de Nederlandse samenleving ,ziet dat toch anders.

  2. Top

   Kan jij het beste weten. Vraag eens aan je opa’s wat ze deden, toen ze moesten kiezen!

 2. Bockbeer

  WNL slaat nergens op.. Dan nog liever een podcast, YouTube kanaal etc. Meeste mensen hebben hun tv toch al het huis uit gedaan.

 3. Wesley Benbow

  “Nederlands meest bekende alt-right figuur, Joost Niemöller. En juist deze man, een rassentheorieaanhanger, willen wij rechts Nederland laten vertegenwoordigen op de publieke omroep.”

  Het betreft ook geen initiatief tot een rechtse maar een initiatief tot een extreem-rechtse omroep.
  De brede steun op dit blog bewijst dat.

  1. Bockbeer

   Het betreft ook geen initiatief tot een rechtse maar een initiatief tot een extreem-rechtse omroep.

   Jij vind FVD ook al extreem rechts. Leer eerst eens het verschil tussen rechts, en extreem rechts. Dat lijkt me heel zinvol.

   1. Mycase

    Je voert weer de grootste trol hier hou daar eindelijk eens mee op je kunt het.

   2. Veteraan

    Zo saai en vervuilend dat reageren op Trollen.
    Die Trol heeft je zo hard nodig

   3. Wesley Benbow

    Ik denk inderdaad dat het FvD zich op sommige momenten uitgesproken extreem-rechts profileerde.

    Ik gaf de bronnen al eerder.

 4. EU kok

  Er is een groot verschil tussen gewoon rechts en DDS-reageerders-rechts, beter bekend als (rea)guurrechts.
  Al denken veel reageerders hier, door het oprekken van hun definitie van rechts, gewoon rechts te zijn.
  In hun uitspraken klinkt helaas vaak het Nationaal Socialisme door, zoals bij de boeren-blokkeer-acties.

  1. Pauline Kummer

   In het toewensen van verschrikkelijke ziektes is DDSrechts onovertroffen. Vloeken en schelden staat gelijk aan ademen.

  2. Top

   Jabbaatje! Slijm, glibber!

 5. Rechtsaf

  Varken wesley bewijst wat?

  1. Maurits Dekker

   Varken wesley bewijst wat?

   Dat hij een fascistisch varken is!

   1. Rechtsaf

    Dat is een understatement?

 6. Kretoloog

  Wat deze Hamid vindt, boeit me werkelijk voor geen meter. Kan DDS voortaan van zijn geneuzel gevrijwaard blijven? Mijn dank is groot!

  1. EU kok

   Ondanks dat ik uw mening vaak oninteressant vind, gun ik u alle ruimte hier om deze te kunnen ventileren.

 7. Veteraan

  Bij zwarten is er meer werkeloosheid, meer criminaliteit, minder gezinsstructuur, minder armoede. En er zijn nu wel gelijke rechten. Zijn zwarten dan toch anders van karakter, en gaat dit dus verder dan de huidskleur?”
  “Criminelen zijn crimineel omdat ze een laag IQ hebben. En zwarten hebben gemiddeld een laag IQ. Ze hebben trouwens wel meer testosteron dan blanken, en zéker meer dan Aziaten. Vandaar dat verkrachtingen onder zwarten ook vaker voorkomen.”

  Wat is er mis met deze uitspraken ?
  Of mag de waarheid soms niet gezegd worden door Hamid ?
  ON is rechts en hard nodig in dit verziekte land.
  En zwarten kan je ook vervangen door moslims, zelfde problematiek.
  Natuurlijk zijn er onder beide partijen goede mensen maar het gaat over het tuig wat enorm vertegenwoordigd is bij hun.
  Dus ik ben het helemaal eens met beide stellingen.

  1. Wesley Benbow

   Veteraan vindt dat er niets mis is met deze vieze racistische uitspraken. Ik vrees dat heel veel reaguurders hier dat met hem eens zullen zijn.

   Dát is de verloedering van DDS waar ik op wees en waarvan ik hoop dat van der Galien erop gaat modereren. Dit is ook een slechte zaak voor DDS.

   1. Dropje

    Gisteren had ie het nog over “de eindoplossing voor de Marokkanenvraag”
    Ik bedoel maar…

   2. AS210854

    WB, VAN JOUW MAG DEZE WAARHEIDSVINDING NIET GEZEGD WORDEN? Wie is nu de grootste racist ?????? Jij dus. Blaaskaak.

    1. Vlaswiek

     @AS210854: Iedere reacties aan zijn adres is volkomen zin- en nutteloos.

  2. Rechtsaf

   Veteraan slaat de spijker op z’n kop en je ziet gelijk zijn bewijs van gelijk..

  3. EU kok

   Wat zijn uw gedachtegangen over de constatering dat PVVers vaak een laag IQ en D66ers vaak een hoog IQ hebben?

   1. Wesley Benbow

    Die correlatie is wel goed aan te tonen: PVV-ers zijn gemiddeld beduidend lager opgeleid dan stemmers op D66. Dat is heeft echter niets met racisme te maken.

   2. Dropje

    Ja, hier is maar 1 conclusie mogelijk: er bevinden zich veel verkrachters onder de PVV aanhang

   3. Bockbeer

    Hoog IQ, een gezond verstand, en algemene ontwikkeling, zijn totaal verschillende aspecten betreffende iemands zijn of haar intelligentie.

    1. EU kok

     En dan te bedenken dat er PVVers zijn waarbij alle door u genoemde zaken ontbreken. Een trieste zaak .

  4. Ben Venuti

   Dat is gewoon een feitelijke constatering Veteraan en daar is dus in het geheel niets mis mee, en wat die linkse luchtfietsers daarvan vinden moet je gewoon maling hebben, dat soort is toch te minderwaardig om aandacht aan te besteden!

  5. Ted Vreden

   Dat links met racisme op jouw betoog reageert geeft al aan dat je gelijk hebt.

 8. Jan Heyn

  Ligt het aan mij of gaat DDS nu echt haaks linksaf? Ben hier een aantal jaren niet meer geweest, maar dacht dat dit toen toch echt een rechts realistisch blog was. Lees helaas steeds meer links geneuzel.
  Dit bericht zal vast ook niet geplaatst worden, net als mijn voorgaande berichten, maar daar zit ik niet zo mee. Vind het alleen maar zonde dat één van de weinige realistische blogs zo achteruit is gegaan.

  1. Lex

   DDS heeft soms JOOP trekjes, Soms negatieve artikelen over de PVV en FVD. Het hangd ook van de kolommist af die het schrijft.

   Wat me wel opvalt dat er steeds meer linkse rakkers op DDS zitten en linkse trollen, die de boel alleen maar zitten te verzieken waarvan je, je afvraag wat ze hier te zoeken hebben, of ze niet beter naar JOOP kunnen gaan de website van de Vara.

 9. Politiek Profeet

  Deze hamid heeft geen idee waar die het over heeft.
  Kan wat mij betreft gewoon terug naar zijn eigen roots ergens in verweggistan.

  1. Wesley Benbow

   Men deinst er op DDS inmiddels niet meer voor terug zelfs de redacteuren racistisch te bejegenen.

   1. Ben Venuti

    Ozair Hamid schrijft een stukje waar Wesley Bimbo een dik bobbeltje van in zijn sloggy krijgt en meent dat anderen hem racistisch bejegenen, je hebt Ozair niet anders gedaan als de grond in trappen in het nabije verleden vieze trol!

    1. merlot

     ” je hebt Ozair niet anders gedaan als de grond in trappen in het nabije verleden vieze trol!”

     Inderdaad. De trol is de vleesgeworden hypocrisie.

 10. Dropje

  “Criminelen zijn crimineel omdat ze een laag IQ hebben. En zwarten hebben ge-middeld een laag IQ. Ze hebben trouwens wel meer testosteron dan blanken, en zéker meer dan Aziaten. Vandaar dat verkrachtingen onder zwarten ook vaker voorkomen.”

  De usual suspectst zijn het hier roerend mee eens hoor
  Ik snap ook wel dat Thierry en Geert stonden te juichen toen deze omroep werd aangekondigd
  Linksom of rechtsom is juist dit soort praat DE reden dat op deze heren gestemd wordt

 11. Branke

  Ozair moet zijn schoolgeld maar eens gaan terughalen.

  1. Top

   Liever niet, want hij heeft nooit betaald! Het is altijd voor hem betaald. Dat is het verschil.

 12. Lex

  Och och och och

  De walgelijk leugenachtig en corrupte linkse NPO en zijn medewerkers kunnen het gewoon niet verkroppen dat er een invloed gaat komen aan decennia linkse leugens, walgelijke framing en gemanipuleer van het nieuws.

  Belangrijke thema’s die de gemoederen al jaren bezig houden waar totaal geen eerlijke en onafhankelijke aandacht aan word gegeven zoals die belachelijke milieu waanzin, discussie over zwartepiet, immigratie enzovoort.

  Ze kunnen het gewoon niet verkroppen dat aan deze monopolistische wangedrag, framing, manipulatie ter discussie word gesteld.

  Ongehoord Nederland kan dan ook op behoorlijke tegenwerking gaan rekenen van de linkse door en door verrotte linkse NPO waar ze deel van uit willen gaan maken.

  Ik denk dat ze een breekijzer als Arie Slop nodig zullen hebben om toegang te krijgen tot de NPO. Eenmaal een zendvergunning dan kunnen dit nooit meer tegenhouden.

  Trouwens Ongehoord Nederland heeft inmiddels 46297 leden in dit tempo verwacht zondag 47000 leden of meer.

  Met heel veel interesse wacht ik deze ontwikkeling af en kijk ik uit naar de eerste uitzending van ON..

  1. Original NL

   Ben je al lid Lex??

   1. Lex

    Ik ben lid vanaf het prille begin behoor tot de eerste 100

 13. Rammstein

  Hier een deel uit het betreffende interview met Joost Niemöller.

  “De columnist, die in september vorig jaar zijn congé kreeg bij een NCRV radioprogramma vanwege vermeende racistische uitspraken, doet in Nieuwe Revu vergaande uitspraken over het verband tussen etniciteit en criminaliteit. “Er schijnt een relatie te zijn tussen huidkleur en agressie. Je ziet het bijvoorbeeld bij dieren: een donkere leeuw is agressiever dan een lichtgekleurde. Bij mensen schijnt dat ook op te gaan. Omdat dat op een andere manier in het genenplaatje aan elkaar gelinkt is.”

  Ben je al met de dood bedreigd?

  ‘Nee, niet.’

  Het is lekker provocerend wat je zegt, maar niet bewezen.

  ‘Ik baseer me op wetenschappelijke studies waaruit blijkt dat zwarten een minder hoog IQ hebben dan blanken.’

  Over die IQ-testen zeggen critici dat die deels cultureel bepaald zijn.

  ‘Ja, sommige vragen zouden onbegrijpelijk zijn en vanuit witte achtergrond zijn opgesteld, maar veel ook niet hoor. Dat moet je zeggen wat je in een figuurtje ziet.’

  Je wilt maar zeggen: take it as a man en handel er naar.

  ‘Ja, mensen moeten hun plaats kennen. We zijn niet allemaal gelijk. Dat is wel het heersende discours, om het maar even chique te zeggen. Het is niet waar dat blanken hetzelfde zijn met een kleurtje, of dat enige verschil tussen man en vrouw tussen de benen zit.’

  Hoe moeten we het oplossen?

  Sarcastisch: ‘Ja, zal maar zwart zijn, bah…Kijk, ik ben blank, ik moet ook maar slikken dat Joden en Aziaten slimmer zijn dan blanken. Ik ben sceptisch en vaak sarcastisch, maar wat ik zeg baseer ik op wetenschappelijke publicaties. Dat zegt niet dat ik campagne ga voeren of dat ik zeg dat negers niet deugen. Ik zit niet in een politiek kamp.’

  Dat je voor racist wordt uitgemaakt, doet je niks?

  ‘So be it, laat ze maar. Ik denk dat we in het debat over nurture and nature, de kracht van de eigen wil enorm overschatten en het genetische aspect te weinig waarde toekennen. Dat hoeft niet erg te zijn. IQ is het vermogen om te kunnen abstraheren. Dat is niet per se beter. Ik vind het heel slecht dat er zo weinig waarde wordt gehecht aan het klassieke vakmanschap. Op de vakscholen worden mensen opgeleid alsof ze naar de universiteit moeten. Maar krijgen we daarmee het beste uit mensen? We halen Polen die komen om de kraan te repareren. Dat is toch belachelijk!’

  Dit riekt naar neo-kolonialisme; de zwarte man aan het handwerk.

  ’Nou, de slavernij was niet zo’n goed idee. Ik ben er niet voor dat als iemand zijn kop opsteekt die eraf te hakken. Maar we moeten af van de illusie dat je leven mislukt is als je niet tot de hoogbegaafde top van de samenleving behoort. Mensen verschillen, en dat heeft in hoge mate te maken met etniciteit. Dat is een taboe, maar er heerst een soort dwang om daar niet over te praten. Dat alles gelijk moet zijn…puur communisme is dat!’

 14. merlot

  “Zelf betreur ik de hoogstwaarschijnlijke mislukking van de omroep niet. Het biedt slechts een podium voor dubieuze types die de holocaust in twijfel trekken […].”

  Hier slaat onze atheneum-leerling de plank mis. Het snelle vertrek van Van der Heyden is juist illustratief voor het feit dat ON niet met holocaust-ontkenning in verband wil worden gebracht.

  De opmerkingen van Niemöller zijn (als hij dat letterlijk zo heeft gezegd) deels verwerpelijk, maar anderzijds is het politiek correcte dogma dat rassen niet bestaan en dat er geen door evolutie ontstane verschillen in aanleg zijn dusdanig stupide en aantoonbaar onwaar, dat het goed is dat iemand er eens een keer tegenin gaat. Maar dan moet je wel lef hebben, want iedereen weet dat je kop in Nederland op het hakblok gaat als je dat durft te zeggen. Niemöller heeft dat lef.

 15. Marija

  Al zeg ik het zelf, ik ben vrij hoog opgeleid en had 25 jaar een positie op directie niveau, maar ik stem wel PVV, nood gedwongen weliswaar, maar dit is de enige partij die voor ons “de simpele zielen” van belang is en steeds meer wordt.
  Jammer genoeg zal de “verdunning” een negatief effect hebben.

  1. Wesley Benbow

   Als de nood hoog oploopt maakt een kat rare sprongen. Ik kan me zelfs voorstellen dat je zo klem zit dat je vanuit narigheid op de PVV gaat stemmen.

   Je moet dan wel enorm in de shit zitten.

  2. Ab Infinitum

   Het is jammer dat de PVV niet een elitepartij is geworden. Zij is gekaapt door populisten en het propaganda kanaal van racisten. De politiek hangt er een beetje bij.

   1. Wesley Benbow

    De PVV hangt er inderdaad een beetje bij. Ze doen voor spek en bonen mee aan de politiek.

    Gelukkig maar.

   2. Kretoloog

    Gelukkig niet Ad, we hebben al genoeg elitaire partijen. Eerst en vooral GroenLinks en D’66. Maar ook wel VVD, PvdA, CDA en CU. En dan zijn er nog een paar sektarische partijen, PvdD en Denk. Zodat de spoeling aardig dun wordt: PVV, SP, 50+, SGP en FvD. Al moeten ook Van der Staaij (neiging naar sektarisme) en Baudet (neiging naar elitarisme) uitkijken.

 16. Bolland

  Voor ze kans te hebben gegeven al afschrijven ? vreemd…

  Wordt lid 5,72 is gokje waard!

  1. Wesley Benbow

   Ik zie tot mijn genoegen dat de teller bij ons rond 45.000 blijft hangen.

   Misschien halen ze het net, maar dan wel met hangen en wurgen.

   Geen goed voorteken.

   1. Maurits Dekker

    Nee zielige trol, hij blijft niet hangen rond 45.000

    Ik zie tot mijn genoegen dat de teller al richting 47.000 gaat.
    Mensen, meld je aan bij ongehoordnederland.nl en WORDT LID.

    1. Wesley Benbow

     Het kruipt naar de 50.000, Maurits. het gaat echter heel moeizaam. Is je dat ook opgevallen?

    2. Fortiori

     En word lid ! Meld je aan schrijft u correct! Maar bij word gaat het mis.

    3. Vlaswiek

     @Maurits Dekker: Je voert de trol en zijn hulpje(s).

 17. Kees

  Feiten zijn feiten, en die zullen de tegenstanders eerst moeten weerleggen, en dat zal niet meevallen.

 18. Lay down your souls to the gods rock and roll

  “PVV-ers zijn beduidend lager opgeleid dan stemmers op D66” Gebaseerd op – zoals gewoonlijk- gebakken lucht. Geef eerlijk toe het aantal keren dat ik destijds heb gestemd is op 1 hand te tellen. Maar op de lijst waar je op staat als je het stembureau binnen komt staat alleen je naam en NIET!!!! je opleiding. Ook op de stemlijst geen naam en opleiding. En ook de gemeente waar ik woon heeft geen idee wat voor opleiding ik heb gehad. Maw weer bullshit van de bovenste plank. ON tot mislukken gedoemd??? ach!!!! weer de overbekende voorspelbare linkse clichés en linkse vooroordelen. Zeiden ze dat destijds ook over BNN??? BNN bestaat nog steeds maar is vast geklonken aan de VARA. Denk dat Bart de Graaf zich nog wel zal omdraaien in z’n graf..

 19. Jack Flash

  Het getuigt al van uitermate domheid door te stellen dat mensen van een bepaalde partij hoger opgeleid zijn dan van een andere.Echte intelligentie gaat voor mij altijd gepaard met een emphatisch gehalte op een gezond niveau.

 20. shidaian

  kijk en vanwege zulk soort artikelen met grote miskleunen in de kennis van zaken en goed in framing is het nodig dat ON een plek krijgt in de NPO. Schrijver dezes neemt gewoon maar even aan dat het noemen van een voorbeeld mbt vrijheid van meningsuiting ook de mening van de spreker is Getuigt niet van intelligentie Als Ozair dat onderscheid niet eens kan maken is het m.i. een grote flut leerling van het Atheneum en nog heel veel moet leren en vooral goed moet luisteren en lezen en dus niet lezen wat je wilt lezen of denkt te lezen of denkt te horen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.