Daar zijn ze weer! Boeren en bouwers slaan handen ineen voor 'grootschalige' protestactie

Geen categoriedec 05 2019, 8:00
Nederland kan zich schrap zetten voor nog een grote protestactie. En dit keer zijn het niet alleen onze geliefde boeren die weer met hun trekkers de hort op gaan, ook bezorgde bouwers zijn van de partij. Volgens Jelco Breijer, voorzitter van stichting Bouw in Verzet, gaat het hier over een actie met duizenden mensen.
Bouw in Verzet en boerenactiegroep Farmers Defence Force hebben namelijk besloten om samen te werken om een grote protestactie op touw te zetten, waarvan een deel weer zal afreizen naar Den Haag. Als we het Algemeen Dagblad moeten geloven gaat het hier over een ‘grootschalige actie’ die z’n weerga niet kent. Sterker nog: politiek Den Haag zal 'op haar knieën' gaan na dit protest.

“In een bericht naar de eigen achterban heeft het stichtingsbestuur het over een actie waardoor politiek Den Haag ‘op haar knieën’ gaat en waardoor ‘Nederland zal schudden op haar grondvesten'. Een definitieve datum voor de actie is er nog niet. ,,Die wordt pas op het laatste moment bekendgemaakt’’, aldus Beijer. Wel kan hij zeggen dat de kerstdagen worden ontzien.”

De datum waarop dit festijn zal plaatsvinden is echter nog niet bekend. En ook naar de exacte locatie blijft het nog even gissen, want het is nog niet gezegd of het Malieveld weer de locatie voor deze protestactie zal zijn. De Telegraaf weet te melden dat het mogelijk gaat om blokkades van distributiecentra, supermarkten of tankstations.
Kortom: nog erg schimmig allemaal. Hopelijk zullen onze boeren en bouwers laten zien uit wat voor hout ze gesneden zijn en zal deze protestactie dan ook geweldloos verlopen. En vergeet ook niet dat prachtige protestlied door de speakers te laten klinken!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten