Den Haag nog steeds onrustig, al 19 tieners opgepakt!

Duindorp en Scheveningen in Den Haag blijven twee brandhaarden voor onruststokerij, letterlijk. Er zijn inmiddels al 19 tieners opgepakt voor openlijke geweldpleging, brandstichting, voorbereiding daartoe en bezit van illegaal vuurwerk. Het gaat om knaapjes van tussen de 11 en 19 jaar!

We zeiden het al eerder hier bij DDS, Fortuyn lijkt gelijk te krijgen. Duindorp en Scheveningen krijgen steeds meer kenmerken van een soort oorlogsgebied. En dat allemaal vanwege het verbod op die vreugdevuren, vanwege de vlammenzee die er vorig jaar door werd gecreëerd.

De lokale politiek (op Groep De Mos na) lijkt niet te begrijpen dat zij met hun verbod dit hebben aangewakkerd. Voor de inwoners (en met name de jeugd) van Duindorp en Scheveningen is het verbod klaarblijkelijk een klap in het gezicht. Want zij wilden (voor zover ik het heb gevolgd) met de gemeente en overheidsinstanties in gesprek om het dit jaar wél in goede banen te leiden. Doordat bij al die instanties de schrik er goed inzit en iedereen de hele tijd naar elkaar zat te wijzen toen de vraag moest worden beantwoord van wie er nu verantwoordelijk was, is nu besloten om gewoon een streep door het hele gebeuren te zetten.

Logisch dat burgers, die hun traditie niet verloren willen zien gaan, dan boos worden dat niemand verantwoordelijkheid durft te nemen uit angst voor wéér zo’n chaos. En betekent dat dan dat het maar terecht is dat knaapjes met liters benzine onder de arm op scooters de straten terroriseren? Nee, natuurlijk niet. Maar laten we nou ook niet doen alsof zulke streken zomaar uit de lucht zijn komen vallen. Ik keur het af maar begrijp het heel goed. Hopelijk komt de lokale politiek tot inkeer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Wesley Benbow

  Uiteraard zijn de opgepakte relschoppers allemaal allochtonen en dus moslims.

  🙂

  1. Cootje

   Er zijn wel eens allochtonen die geprobeerd hebben om daar te wonen

   1. Vlaswiek

    @Cootje: Je reageert op de zuiger zodat hij kan blijven zuigen. Negeren is de beste optie, negen van de tien doet dan inmiddels waardoor DDS leuker, gezelliger en aantrekkelijker wordt.

    1. Watcher

     Klets niet zo dom, door iedereen met een andere mening te negeren gaat de lol er wel van af.

     1. Wesley Benbow

      Er zijn hier mensen die ondraaglijke gevoelens bij cognitieve dissonantie ervaren. Wat dit soort mensen naar debatfora voert is een raadsel.

 2. weer opnieuw

  dit stopt niet , de arrogante regent remkes moet om de tafel zodat er een acceptabel vreugdevuur komt. De nitwit kan dit niet verbieden zoals elk wel denkend mens begrijpt. De centrale vuren zijn juist in het leven geroepen om de wijken relvrij te krijgen.

  Doordat de overheid niet handhaaft en het volledig laat escaleren denkt een leeghoofd als remkes dat hij een verbod wel gaat handhaven. Hij heeft de oorlog uitgeroepen maar besef komt bij linkse adepten altijd wat later. Dit gaat de arrogante regent niet winnen

 3. Cootje

  Van een Amsterdamse burgemeester met een HAVO opleiding had ik dit wel verwacht maar als een doorgewinterde Remkes ook al HAVO neigingen gaat krijgen dan is het slecht gesteld in het politieke landschap hij had zich niet laten informeren over deze buurten en gewoon de brandstapel op hoogte kunnen handhaven nu moet hij een leger peloton agenten de ouderejaars nacht insturen waar er al weinig van zijn terwijl hij te maken gaat krijgen met mobielen raddraaiers en moeten wij als burger op 1 januari zijn besluiten toetsen een prettige jaarwisseling en volgens mij heeft hij nog wel een paar zorg wijkjes

 4. Ted Vreden

  Ik stel voor om de vreugdevuren wel te gaan houden en dan aan te steken met de relschoppers.
  Vreugde voor ons allemaal.

  1. Wesley Benbow

   Vergis je niet, er bestaan mensen die vreugde scheppen in het verbranden van mensen op brandstapels.

   De Middeleeuwen zijn dichterbij dan je zou wensen.

 5. Gerlos

  Met dank aan de TOKKIES EN DE TOTAAL MISLUKTE INTERGRATIE van onze MULTI CULTI SAMENLEVING

 6. Sharktyricon

  Off-topic en ter relativering
  Wereldwijd zijn veruit de meeste seriemoordenaars blank, om precies te zijn, het gemiddelde profiel betreft een blanke man tussen de 25-40 jaar.

  1. weer opnieuw

   Off-topic en ter relativering
   In Europa zijn veruit de meeste seriemoordenaars noord afrikaans, om precies te zijn, het gemiddelde profiel betreft een noord afrikaanse man tussen de 25-40 jaar.

  2. Vlaswiek

   @Sharktyricon: Doe mij even een bronvermelding, ik ben gek op feiten!

   1. Sharktyricon

    h*tps://informatieblog.blogspot.com/2012/05/alles-over-seriemoordenaars.html?m=1
    1 van de talloze lijsten, inclusief namen van in Nederland, België en Europa bekende seriemoordenaars. Kun je zelf hun etnische achtergrond checken 😉

    1. Vlaswiek

     @Shark: Ik wil niet lullig doen maar ik lees slechts een opsomming zonder verdere bronvermelding. Ik ontken hiermee niet dat er veel blanke moordenaars zijn maar met zo’n lijst heb je nog niet het verschil verklaart.

     Wat je wel zou kunnen doen is aantonen dat er meer blanken dan gekleurden zijn, dan zou het verschil verklaarbaar zijn. Ik denk echter dat dit niet gaat lukken.

     1. Sharktyricon

      Welk verschil doel je op? Dat veel van de seriemoordenaars blank zijn?
      Op Wikipedia staat trouwens de bron vermelding er wel bij, waaronder de profilering die de fbi sinds de jaren 70 hanteert en die ook in Europa de standaard is si ds de jaren 80
      h*tps://nl.m.wikipedia.org/wiki/Seriemoordenaar

    2. weer opnieuw

     waar praat je nou over en wat wil je nou bewijzen. Zo brabbel je over de wereld , dan weer over Nederland dan weer over Europa. Vast dat het cbs cijfers heeft waarmee onomstotelijk blijkt dat islamitisch geweld en criminaliteit in Nederland een veelvoud is van hetzelfde geweld door autochtonen

     1. Job Jansen

      Opnieuw,

      Vertrouw niet teveel op het CBS. Ik heb dit al vaker gezegd, het CBS wordt betaald door de overheid. Ze pleiten wel onafhankelijk te zijn, maar hoe geloofwaardig is dat als je opdrachtgever de overheid is.
      Misschien dat de cijfers kunnen kloppen, maar er kan ook mee gesjoemeld worden ten gunste van… juist.

  3. musicmaniac

   Volgens mij gaat het hier toch echt om rellen, en niet om seriemoordenaars. Een vergelijking met een zeer bittere nasmaak, dus. Wel bij de les blijven. Duindorpers en Scheveningers zijn namelijk geen seriemoordenaars maar wel blank!!!

 7. Bolkestein

  Zo’n beetje dagelijks vinden er “steekincidenten” plaats waarbij jonge tieners andere mensen neersteken. Vorige week viel er bij zo’n roofmoord in Hoofddorp ook een dode. Maar kennelijk wordt daar niet tegenop getreden. Een Veronicaschip enteren en aan de ketting leggen of wat slapende hippies van de Dam meppen is natuurlijk ook veel meer zo’n soft target, net als de autochtonen. En geen gemeente met Marokkanen ontkomt aan de autobranden Jihad. Maar dat is dan weer geen soft target. Dus daar wordt dan weer niets tegen ondernomen. Misschien een of ander gesprekje met de Imam of met de consul van Marokko door een of andere laffe (CDA-)wegkijkburgemeester. Van die burgemeesters die zeggen dat ze er bovenop zitten en goed bezig zijn. Vraag dat eens aan de inwoners van Gorinchem, Culemborg, Zaltbommel, Helmond etc.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.