shutterstock 1213907542

Duitse omroep schrapt klimaatliedje kinderkoor na ophef

Geen categoriedec 28 2019, 19:05
Een televisieomroep in Duitsland heeft een satirisch klimaatliedje offline gehaald nadat daar grote ophef over was ontstaan. Een kinderkoor zong het nummer 'Meine Oma ist ne alte Umweltsau'(Mijn Oma is een Oude Milieuzeug), wat leidde tot woedende reacties bij onze Oosterburen.
De Germaanse 'Kinderen voor Kinderen' zongen onder meer hoe een oma rondreed op een brandstofslurpende dieselmotor en zich als een hongerige beer te goed zou doen aan goedkoop consumptievlees.
Een citaat uit het gewraakte liedje geeft enige duiding: "Mijn oma rijdt met haar SUV naar de dokter. Ze overrijdt daarbij twee ouderen met rollators."
Aan het eind van het filmpje is een uitspraak te horen van klimaatactivist Greta Thunberg, die ‘jullie komen hier niet mee weg’ zegt.'
[caption id="attachment_242294" align="alignnone" width="960"]Oma's Gegen Rechts Berlin Greta Thunberg met een oudere dame[/caption]
De West-Duitse omroep kreeg veel kritiek op het nummer. Minister-president Armin Laschet (CDU) van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen trok dan ook meteen fel van leer. Hij noemde het nummer respectloos tegenover ouden en gaf aan het onacceptabel te vinden dat ouderen worden weggezet tegenover kinderen.
Zender WDR 2 zegt te betreuren dat een deel van het publiek de video als kwetsend heeft ervaren. Het zou de bedoeling zijn geweest het generatieconflict over klimaatverandering satirisch te benaderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten