‘Een gewone zondagmiddag in Amsterdam: kreten van “Joden, kindermoordenaars” op de Dam!’

In Amsterdam is de kerstsfeer van vrede op aarde niet heel lang blijven hangen. De kerstkalkoenen waren nog niet verorberd, of op de Dam stonden antisemitische idioten alweer jodenhaat te scanderen. Michael Jacobs was erbij, en legde het vast op de gevoelige plaat. En vertelt over hoe het was.

“Joden… kindermoordenaars!” Een ‘gewone’ zondagmiddag, gisteren (29 december 2019) op de Dam. Ik stond daar met de vlag van Israël tegenover leden en aanhangers van de antisemitische BDS-beweging, een organisatie die het bestaansrecht van Israël – het enige land met een Joodse meerderheid ter wereld – aanvecht en oproept, dat land te gronde te richten. De eufemistische leuze ‘Palestina vrij’ betekent voor de goede verstaander: ‘Weg met de Joden’.

Eén persoon die mij schopte is door de politie in hechtenis genomen. Het bestuur van Amsterdam vindt het traditiegetrouw moeilijk om actieve verspreiders van antisemitische haat en actieve plegers van antisemitische discriminatie op het spoor te komen en strafrechtelijk te vervolgen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte Amsterdam zowel administratief als in de uitvoering ijverig mee aan de praktische voorbereiding van de moord op ruim 60.000 van zijn Joodse ingezetenen.

Het moment van inkeer is – zo blijkt ook uit dit filmpje – nog niet echt aangebroken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Kim Verlouw

  Grootkanker!

  1. Meriadoc Brandebok

   Ik heb nooit begrepen waarom mensen deze krachtterm gebruiken. Dat bontkraagjes en kinderen van 14 geen benul hebben, daar kan ik nog enigszins inkomen, maar volwassenen zouden toch op de hoogte moeten zijn van de bijzonderheden van deze desastreuze ziekte.

   1. weer opnieuw

    dus de lamtrut van een brandende bok vindt het geenzins een probleem dat een bontkraagje dit woord in 1 zin meeermaals gebruikt ?

    uw linkse selectieve verontwaardiging is wederom ongekend

    1. Meriadoc Brandebok

     @weer opnieuw

     Jawel, zakkenwasser. Van de bontkraagjes is het even erg.

     1. weer opnieuw

      kijk dan wat jezelf voor onzin schrijft brandende bok , kennelijk het vuur te na aan de schenen

   2. Kim Verlouw

    “Volwassenen zouden toch op de hoogte moeten zijn van de bijzonderheden van deze desastreuze ziekte”.

    Inderdaad!

    Wanneer gaan de ogen open…

   3. Original NL

    Quote.fantasietje:
    …Dat bontkraagjes en kinderen van 14 geen benul hebben………..
    Dat was me met greta ook opgevallen…maar linksaffers volgen haar desalniettemin als lemmingen.

 2. Agios

  Amsterdam, hoofdstad van het kwaad…

  1. Jumping

   @Agios.

   Mijn stukje is niet geplaatst.

   Ik noemde Amsterdam de stad van de h..ren de d.pe en de J.den haat.

  2. Jannes46

   020-Gaza!

 3. Bockbeer

  Amsterdam stinkt.

 4. Jack Flash

  Niet bepaald ouderwetse Amsterdamse gezelligheid op dat filmpje.
  Ik kom er nooit meer.

  1. weer opnieuw

   moet je die gasten is aanspreken op hun verwerpelijke gedrag !

   Dat het linkse B&W dit tolereert geeft aan dat ze niet optreden en geen probleem zien in de verspreidde jodenhaat. De nieuwe nazi’s zijn gearriveerd maar dat wisten we al uit het klimaat debat en de milieu discussies.

   Hoe kunnen mensen in hemelsnaam gl stemmen ? knettergek

  2. omniscius

   Inderdaad, ik kom er het liefst nooit meer.
   Vies en vuil, verworden tot een Arabisch getto. Normale Nederlanders kom je er nauwelijks nog tegen, maar dan zijn het ook nog eens D66- of GL-stemmers.
   Ik kan mij Amsterdam nog herinneren uit mijn jeugd wanneer ik op bezoek ging bij mijn oom en tante die daar woonden. Een mooie vrolijke stad waar het goed toeven was. De stad van het kleine kattenkwaad, belletje trek. De mooie parken, ruime straten, musea, restaurants en gezellige bruine kroegen. Maar bovenal vriendelijke mensen. Met de tram naar Artis, je hoefde niet bang te zijn dat je geld gerold werd.
   Zucht, dat alles is niet meer en komt nooit meer terug.

 5. weer opnieuw

  ‘Wanneer verbiedt die hork van gl deze bijeenkomsten nu eens ?
  Moet er nou eerst een massa vechtpartij uitbreken voordat die idioot ingrijpt ?

  De openbare rust en veiligheid is in het geding. Als je die mafklappers aanspreekt begint het duw en trekwerk al.

 6. ikweetwatikwil

  We weten waar het kwaad weg komt . Dus niet bij Israël. Het zijn de antisemitische , inderdaad, idioten . Laten die gasten terug gaan van waar ze weg gekomen zijn. Maar Amsterdam hé. Daar hebben ze niets geleerd. De Joden horen hier al eeuwen en daar blijven de antisemieten van af.

 7. C.A.Barstow

  Aangestuurd door vervloekt links!

  Stem FvD/PVV

 8. Job Jansen

  Wat doen al deze geitenneukers toch in dit land…. Iedere autochtoon die zegt dat een multicultuur een verrijking is voor Nederland is volledig ontoerekeningsvatbaar. Het westen is volledig ontspoort.

  1. weer opnieuw

   Ik was net even in de Akerpoort in Osdorp maar wat je daar ziet is ongelofelijk. De nikab is een veel gedragen kledingstuk. Als autochtoon voel je je totaal verloren want Nederlands hoor je niet om je heen. Het sterft er wel van de Mercedessen , Audi’s en M3 BMW’S.

   Wie het me uit kan leggen heel graag want ik zou ook wel een nieuwe Mercedes 400 CLS willen hebben. Wat doe ik fout in dit leven in mijn geboorteland ? Het eerste de beste mokkeltje met een kopvod rijdt in zo een bak. Ben niet jaloers voor de criticasters maar leer graag om dezelfde levensstijl aan te meten

 9. merlot

  Het westen heeft gekozen vóór de islam en DUS tegen de joden.

  Dat is een pragmatische keuze geweest. Er zijn nu eenmaal veel meer moslims dan joden en bovendien hadden islamitische landen de beschikking over onmetelijke olie-voorraden.

  De consequentie daarvan is dat onder andere de VN is verworden tot een ronduit antisemitisch orgaan dat naar de pijpen van de islam danst en dat de islamitische schurkenstaten kunnen doen waar ze zin in hebben. Aan mensenrechten vegen ze hun reet af en het westen zwijgt erover.

  Deze serviele houding is ook terug te voeren op het feminiene denken dat het westen in haar greep heeft gekregen: conflictbeheersing door appeasement.

  De islam is vanaf haar ontstaan een openlijke vijand van het westen geweest. Het westen heeft die strijd in de late middeleeuwen gewapenderhand gewonnen in Europa nadat de kruistochten waren geeindigd in een islamitische triomf. Daarna zakte de islamitische wereld steeds verder terug in achterlijkheid en apathie terwijl het westen ging bouwen aan een beschaving die zijn weerga niet kende.

  En nu, na eeuwen van relatieve rust, is het islamitische monster weer ontwaakt. In plaats van het monster rigoreus de pas af te snijden is gekozen voor appeasement.

  Appeasement werkt niet als de agressor zich niet tevreden stelt met een compromis. Het werkte niet bij Hitler en het zal niet werken bij de islam. Integendeel: het speelt de agressor alleen maar in de kaart.

  Dat is wat we nu overal zien gebeuren. De islam wordt sterker en sterker en de joden zijn de eersten die worden geofferd op het altaar van de zogenaamde conflictbeheersing.

 10. Beukman

  Ik heb geen uitingen van antisemitisme waargenomen in dit filmpje. Wél uitingen van haat jegens Israel. Met die haat kun je het eens of oneens zijn, begrijpelijk is ze wel.

  Oja, en dan was er nog een moslim die nardrukkelijk om Michaels recht verdedigde om daar te staan en te filmen.

  Jacobs is een beruchte provocateur, coquetteur en overlastveroorzaker in Amsterdam. Je kan hem nog het beste vergelijken met een Feijenoord-supporter die zich waagt in de Ajax-arena in vak F, “Feijenoord!!!” brult, en zich daarbij beroept op zijn recht op een vrije meningsuiting. Hoe meer stennis Jacobs veroorzaakt, hoe beter zijn dag is. In een zinvolle dialoog is hij niet geïnteresseerd. De man kost de politie en dus de burger klauwen vol met geld. Burgemeester Halsema schreef onlangs:

  De politie heeft mij het afgelopen jaar met regelmaat geïnformeerd dat uw activiteiten op met name de Dam bij herhaling leiden tot overlast, spanningen, ophef, confrontaties, wanordelijkheden, geweld, strafbare feiten en overtredingen. Het is onacceptabel dat met grote regelmaat slechts een handjevol mensen een relatief groot gedeelte van de Dam gebruikt voor één thema, als deze activiteiten regelmatig leiden tot wanordelijkheden en strafbare feiten. Dit raakt uiteindelijk ook de grondrechten van anderen’.

  Inmiddels wordt er op de Dam een rode lijn getrokken waar Jacobs niet overheen mag. Zijn recht op een vrije meningsuiting is hem niet afgepakt, hij moet zich alleen een beetje koest houden.

  1. weer opnieuw

   QUOTE Beukman 1 minuut ago Beantwoorden
   Ik heb geen uitingen van antisemitisme waargenomen in dit filmpje. Wél uitingen van haat jegens Israel. END

   Wordt jij per minuut dommer bekmannetje ?

   1. Beukman

    Het valt mij op dat jij zelden verder komt dan degenen waar jij het niet mee eens bent uitschelden voor domoor, @weer opnieuw. Wat is jouw probleem? Voel je je daar goed bij? Waarom kom je eigenlijk hier: om anderen uit te schelden?

    1. Bockbeer

     أمك لديها شارب

    2. weer opnieuw

     om jouw domme onzinnige linkse gewauwel te voorzien van commentaar bekmannetje .

     ga lekker op joop uithuilen adept

  2. ikweetwatikwil

   Halsema? Wat is Halsema. Wij noemen zo iemand Kontkruiper.

   Dus Beukema , meneer Jacobs moet zijn mond houden , hij is de overlast gever. Niet die antisemieten die daar haast elke zondag staan , die mogen hun zegje zeggen.
   U Beukema, kan ik aanraden om uw oogklepjes af te doen.

   Meneer Jacobs, blijf vechten voor uw zaak.

   1. Beukman

    @ikweet beweert:
    Dus Beukema , meneer Jacobs moet zijn mond houden , hij is de overlast gever.

    Ik wil niet zo ver gaan dat hij zijn mond moet houden; hij heeft het recht om zijn mening te uiten, zoals een Feijenoord-supporter in Vak F dat ook heeft. Burgemeester Halsema heeft terecht die afweging gemaakt.

    Jacobs brengt echter de openbare orde in gevaar. Daarnaast kosten zijn acties, die voornamelijk bedoeld zijn om zijn eigen ego te strelen, de burger een smak belastinggeld.
    Zie je dit niet? Doe dan je oogklepjes eens af, @ik.

    1. weer opnieuw

     bekmannetje , je antisemitische houding en je vrindjes op de dam moeten een spreekverbod krijgen sukkel. Sinds wanneer is de dam het vak van de antisemieten idioot?

     Jacobs ageert tegen verkondigde leugens over het handelen van joden. Als die islamitische onruststokeres niet zo een achterlijke boodscghap zouden verkondigen had Jacobs daar ook niets te zoeken. Het is een gemeentebestuur onwaardig dit te laten gebeuren

     Dus inderdaad Doe dan je oogklepjes eens af, @bekmannetje

     1. Vit

      Beukman probeert wanhopig zijn stad te verdedigen maar dat lukt hem niet zo best, dat Arabische gejammer van moskeeën vind hij ook heel normaal.

     2. Beukman

      @Vit
      Ik heb meer last van het lawaai van dronkelappen en toeristen dan van “Arabisch gejammer”.
      Drink jij, @Vit?

     3. Beukman

      @weer opnieuw
      Wil je echt met mij discussiëren hierover? Kap dan eens met dat achterlijke geschled van je, en probeer het opnieuw. Dit schreef ik:

      Ik wil niet zo ver gaan dat hij zijn mond moet houden; hij heeft het recht om zijn mening te uiten, zoals een Feijenoord-supporter in Vak F dat ook heeft. Burgemeester Halsema heeft terecht die afweging gemaakt.
      Jacobs brengt echter de openbare orde in gevaar. Daarnaast kosten zijn acties, die voornamelijk bedoeld zijn om zijn eigen ego te strelen, de burger een smak belastinggeld.
      Zie je dit niet? Doe dan je oogklepjes eens af, @ik.

     4. weer opnieuw

      Discussie is uitgesloten met zo een arrogante clown als jij bekmannetje.

      nogmaals , als die islamitische mafklappers er niet staan staat jacobs er ook niet. Als beide groepen er niet staan is er niets aan de hand en blijft de Dam de Dam. Een vreedzame openbare ruimte met levende standbeelden en wat muzikanten.

      oppakken dis fascistische islamieten. dus doe je oogklepjes af

    2. van Urk

     @Beukman,Waarom brengt Jacobs de openbare orde in gevaar? Waarom zijn dat in uw ogen eigenlijk niet die protesterende Palestijnen die een jood niet tolereren op een Amsterdamse plein waar eigenlijk iedereen mag staan en doen wat ie wil? Ik weet wel zeker, als er een gelijksoortige demonstratie is van pro-Israeliers de pro-Palestijnen daar ook met hun nieuwsgierige neuzen die kant op gaan om de boel te verzieken.

     1. Beukman

      @Urk
      Die Palestijnen tolereren wel degelijk een jood; het is de vlag van Israel waardoor ze zich laten provoceren, maakt niet uit wie daar mee staat.

      Natuurlijk zou het verstandig zijn als ze zich niet lieten provoceren. Überhaupt zou het het beste zijn als wie dan ook zich niet liet provoceren.
      De meesten doen dat dan ook niet. Vandaar mijn vergelijking met de Feijenoord-supporter: de meeste F-siders zullen er hun schouders over ophalen, een enkeling echter niet, en daarom zal deze Feijenoorder al bij de ingang worden tegengehouden. Niet omdat hij daar niet zou mogen zijn, maar omdat het vragen is om problemen.

      Om de paar maanden schrijft Jacobs een jankstukkie op DDS begeleid door een filmpie waarop we kunnen zien wat die gemene mensen nu weer hebben gezegd. Al die stukkies zijn volstrekt inwisselbaar. Ze dienen geen enkel doel, zoals ook zijn Dam-acties geen doel dienen. De man is een zwelbast. Hij groeit van aandacht zoals een plantje groeit van mest.

    3. merlot

     “zijn acties, die voornamelijk bedoeld zijn om zijn eigen ego te strelen”

     Zelfbenoemd psycholoog Beukman kent de “ware motieven” van Jacobs.

     Wat een afgang weer.

     De serviele Beukman volgt in alles de overheid en dus ook de keuze vóór de islam en moslims en dat is dan jammer voor de joden.

     1. Beukman

      Ik ken inderdaad Jacobs beweegredenen, @merlot.
      Het zal mij en iedereen verder een rotzorg zijn of Jacobs wel of niet een jood is. Als je niet snapt dat het daar helemaal niet om gaat, dooft voor jou hier het licht.

     2. merlot

      “Ik ken inderdaad Jacobs beweegredenen”

      Wat zonder onderbouwing wordt geponeerd kan zonder onderbouwing worden verworpen.

      En verder: ik noem je geen antisemiet, maar je bent overduidelijk wél op de hand van antisemieten.

      Daarin dwaal je net zo hard als de linkse kudde die de ene historische vergissing op de andere stapelt.

  3. van Urk

   “Je kan hem nog het beste vergelijken met een Feyenoord-supporter die zich waagt in de Ajax arena” Volgens links zou een multiculturele samenleving juist op zo,n manier moeten gaan werken volgens het Nederlands begrip: tolerantie. U weet wel: Nederlandse Palestijnen en Nederlandse Israeliers gebroederlijk onder mekaar zonder haat vanwege wat er plaatsvindt duizenden kilometers verderop. Veel mensen snappen totaal niks van het begrip cultuur of identiteit. Dat is hetzelfde als deze mensen tegen een Ajaxied durven te zeggen dat de Arena vol zit en hem door te laten verwijzen naar de halfvolle Kuip omdat daar ook een voetbalwedstrijd wordt gespeeld.

  4. merlot

   “In een zinvolle dialoog is hij niet geïnteresseerd.”

   Jij wel dan, Beukman?

  5. Seneca

   @beuk
   ik heb het eerder geconstateerd. je zegt dat je geen anti-semiet zou zijn maar je reacties wijzen in een andere richting. het doet mij denken aan de tekstschrijver van Joseph Goebbels. die tekstschrijver was ook geen anti-semiet maar zijn pennenvruchten toonden toch iets anders… wie de schoen past, trekke hem aan.

   1. Beukman

    Joseph was een mietje vergeleken met mij, beste @Seneca. De man is gewogen en te licht bevonden om het Rijk van het Kwaad te mogen betreden. Wil je hem niet meer in een adem met mij noemen?

    1. Seneca

     @beuk
     wellicht is het aan je aandacht ontsnapt, maar ik vergelijk je niet met Joseph Goebbels. ik trek de vergelijking met diens tekstschrijver…

     1. Beukman

      Je hebt gelijk, excuses, beste @Seneca. Josephs tekstschrijver kan niet in de schaduw staan van de mijne.

  6. FORTALEZA

   Natuurlijk ben ik het eens op dit punt! Het land is Palestina en NIET Israël! De staat Israël werd in 1948 gesticht na bijna 2000 jaar Joodse diaspora en 55 jaar van zionistische actie. https://nl.wikipedia.org/wiki/Palestina_(staat)

 11. Roughwood

  Het Palestijnse volk heeft nooit bestaan, maar is gecreëerd. De Palestijnse staat heeft nooit bestaan, maar is gecreëerd. Wie zijn huiswerk heeft gedaan, weet dat Gaza en de Westbank van respectievelijk Egypte en Jordanië waren. Althans de laatste landeigenaren voordat Israel deze gebieden veroverde tijdens de oorlog met de gezamenlijke Arabische landen in 1967. Dus hoezo bezette Palestijnse gebieden? De werkelijke kindermoordenaars zijn de criminele en corrupte machthebbers in Gaza en de Westelijke Jordaanoever die A) de Jodenhaat in stand houden middels indoctrinatie van kinderen en B) met hun wapentuig en commandoposten tussen de burgers en onder andere in scholen en ziekenhuizen gaan zitten. Maar moord en brand schreeuwen wanneer Israël dan reageert als het wordt aangevallen. Dus kortom: gewoon weer een onvervalst, misselijkmakend en ordinair staaltje selectieve (extreem) linkse BDS verontwaardiging!

 12. AS210854

  Ongelooflijk nog geen woord Nederlands gehoord door de demonstranten. En Femke doet zoals gewoonlijk niks hieraan.

 13. DutchOutlaw

  Nederland slaap zacht! Slaap vooral door en sluit u ogen voor datgene waar wij al hééééél lang voor worden gewaarschuwd door o.a. Geert Wilders en door de allerbeste Premier die we helaas nooit hebben gehad Dhr. Pim Fortuyn. Alles wat Geert Wilders en Fortuyn voorspelden komt helaas allemaal uit.
  Willen we Nederland terugveroveren van dit soort uitschot,dan moet je toch echt gaan stemmen op de PVV en/of FVD. Anders gebeurt er politiek gezien dus helemaal NIKS,NIKS,NIKS,NIKS…..maar dan óók hélemáál NIKS!!!!!!!!!!
  Het zittende partijkartel blijft zo dus gewoon doorslapen,en wij zitten met al dat Moslim-tuig.

  Ik sluit alweer af met de legendarische woorden van Pim Fortuyn: “Ik wens iedereen die denkt dat het wel zal meevallen met de agressie van de Islam veel sterkte. Zalig zijn de onnozelen van geest”.

  1. merlot

   “Ik sluit alweer af met de legendarische woorden van Pim Fortuyn: “Ik wens iedereen die denkt dat het wel zal meevallen met de agressie van de Islam veel sterkte. Zalig zijn de onnozelen van geest”.

   De onnozelen van geest zijn nog steeds in de meerderheid en ze trekken de rest mee de afgrond in.

 14. Kleurloze Politiek

  Waaaow hoor een handje vol demonstranten
  En daarover een hele ophitsing

  Free Palestina heeft toch niets te maken met jodenhaat ze vragen hier om de vrijheid van Gaza bewoners die binnen de schandalige openlucht gevangenis wonen en niet om de dood van joden..
  Dus objectiviteit is hier weer zo als gewoonlijks ver te zoeken.
  Ik bedoel als jij om de vrijheid van de Tibetaanse leider roept ben jij toch ook geen Chinese hater..

  1. merlot

   Tot zover de bijdrage van de huismoslim die niet eens weet dat Mohammed een krijgsheer was.

   Mwoewahahaha.

   1. Tony Faas

    Allah, zijn keukenhulpje Mohammed en diens volgelingen dragen niets, maar dan ook helemaal niets bij aan mijn land.

    Islam is nooit en nergens vrijblijvend, het gaat langzaam maar steeds sneller, het gaat met stapjes en straks kunnen we niet meer terug.

  2. Jv

   Aldus onze “kleurloze politieke” jodenhater!

 15. Jv

  Walchelijk! En dit notabene bijna op dezelfde plek waar onze jaarlijkse landelijke herdenking van de oorlogsslachtoffers gehouden wordt.
  Hoe hypocriet van die communistische burgermeester met haar aanhang die dan deze viering bijwonen!
  Wat mij betreft wordt in dit smerige linkse communisten bolwerk alleen nog de Ramadan gehouden voor dat moslimtuig en onze nationale dodenherdenking in een andere stad of dorp die wel begaan zijn met hetgeen er in de 2e WO gebeurd is.
  Wij Nederlanders moeten ons diep schamen om dit te accepteren.
  Helaas blijkt dat we beter zijn in het tomeloze knuffelen van dat linkse schorem van Palestijnen die alleen maar oorlog dood en verderf zaaien!
  Flikker dat tuig het land uit. Dit is ons land dat genoeg geleden heeft in de oorlog en wij niet zotten te wachten op die rotzooi en haat van dit oorlogzuchtige volk!

  1. Jv

   Zotten is zitten

 16. Gerlos

  War is die ultra linkse gemeenteraad en Femke Halsema om eens op te treden tegen deze niksnutten uit Palestina, koffers pakken en zo snel mogelijk vertrekken uit ons eens zo’n mooie Nederland, jullie import niksnutten verzieken de boel alleen maar en voegen niets toe.

 17. Jack Flash

  Als Amsterdam zo doorgaat komt het vanzelf goed.
  Het wordt een zandbak.

 18. Response

  En Femke zag dat het goed was.

 19. Jannes46

  Vroeger veegden de mariniers de Dam schoon, maar waar zijn ze eigenlijk, nu we ze weer nodig hebben?

 20. Tony Faas

  We kunnen niet zeggen dat we het niet wisten!

  Thierry Baudet:

  “Wat mij betreft, is de wet gelijk voor iedereen, dat is het uitgangspunt van ons hele programma. Ik zie zo ongeveer de meest tolerante en inclusieve samenleving uit de wereldgeschiedenis. En die dreigt ten onder te gaan aan haar eigen naïviteit, doordat wij een cultuur hier binnenlaten die absoluut niet van zins is ook maar een fractie van die tolerantie en ruimdenkendheid aan ons terug te geven. Dat breidt zich als een olievlek uit, van de moskeeën en scholen tot de publieke ruimte, waar het echt structureel onveiliger is geworden voor vrouwen, homo’s en iedereen. Onze feestdagen, onze taal, onze geschiedenis: alles moet steeds meer wijken voor iets dat daar haaks op staat.”

  Trouw, dinsdag 31 december 2019

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.