Geert Wilders over nieuwe documenten: ‘explosief’ – Toenmalig minister Ivo Opstelten greep hoogstpersoonlijk in bij Wilders-proces

RTL Nieuws heeft (nog) vertrouwelijke documenten van het Openbaar Ministerie ingezien, die ze hebben ingebracht in het hoger beroep in de strafzaak tegen Wilders. Daaruit zou blijken dat toenmalig minister Ivo Opstelten zich hoogstpersoonlijk bemoeide met de persberichten van het OM. Opstelten was dus zelfs bezig met de communicatie over het proces! Geert Wilders is wederom, en geef hem eens ongelijk, not amused!

De nieuwe bewijsstukken laten interne e-mails zien over persberichten van het OM. In oktober 2014 wilden ze namelijk al bekendmaken dat Wilders zou gaan worden vervolgd voor zijn ‘minder-Marokkanen’-uitspraak. Maar in hetzelfde bericht wilden zij óók aangeven dat PvdA-leiders Diederik Samsom en Hans Spekman níét zouden worden vervolgd voor hun uitspraken rond 2011. U weet wel, Samsom die zei dat ‘Marokkanen een etnisch monopolie op dit soort overlast’ zouden hebben en Spekman met z’n pedagogische advies:

“En van celstraf krijgen ze alleen maar meer status in hun groep. Je moet ze zien te raken dat ze hun status juist verliezen. De Marokkanen die niet willen deugen, moet je vernederen, voor de ogen van hun eigen mensen.”

Opstelten zag het dus niet zo zitten dat er één bericht de deur uit zou gaan waar doodleuk wordt verteld ‘Wilders wel, die andere twee niet’. Maar ook zaaksofficier van justitie Wouter Bos (nee niet die PvdA’er) blijkt zich actief met dit persbericht te hebben bemoeid, terwijl het OM dat altijd heeft ontkend. Maar goed, er zijn ook aanwijzingen dat het OM mails en bestanden heeft laten verwijderen en op allerlei manieren de boel probeert te traineren, dus die zijn de geloofwaardigheid inmiddels wel een beetje kwijt.

Wilders lijkt meer en meer in zijn gelijk te komen te staan en zowel het OM als de topambtenaren (en eigenlijk ook de VVD) krijgen het steeds heter onder hun voeten. Wat moet dat fijn zijn voor die man!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Benny

  Wat hebben we toch een mooie democratie in Nederland. Sarcasme mode off

  1. Watcher

   Onze mooie democratie zorgt er ook voor dat deze stukken boven water komen, …

   1. Bosche draak

    Na jaren wanbeleid en geldverspilling ja, terwijl iedereen met ook maar een grammetje verstand je kon vertellen dat het een politiek circus is…

    1. Watcher

     Klopt.

    2. Pauline Kummer

     Lees het verhaal in de Volkskrant over het boek van Donald Tusk wat morgen uitkomt. Tusk: Onbeschaamd hoe politici liegen.

   2. Bockbeer

    6 jaar onder water gehouden expres.

  2. Rosasolis

   @Benny. Ik ben met je helemaal eens. Onze kleine land is nog steeds de leider in de EU van het begrip: vrijheid van denken, zonder discriminatie binnen onze westerse beschaving. Waar het fout gaat tegen onze bekende levenswijze komt de vele leden van onze CDA mannen en vrouwen in actie. CDA heeft helemaal niets tegen mensen van kleur, en ook steunen wij nog steeds slachtoffers van de oorlog, zodat zij van hun oude pensioen kan genieten.

 2. Wesley Benbow

  Dit gaat dus weer nergens over.

  1. Bas1974

   Het zelfde als jou, jij gaat ook nergens over, alleen de grootste fout met jou is gemaakt is dat je niet bent doorgeslikt.

  2. Ben Venuti

   Man man man, wat sta jij toch voor lul…

   ‘de kunst van het niet doorsnijden’

   even googlen…..

  3. weer opnieuw

   dit gaat over jouw leugens over jouw nepnieuws en jouw getrol smerige stront vlek. Te smerig om beet te pakken nu de waarheid boven komt. Het is een politiek proces bedoeld om jurisprudentie te schrijven. Verachtelijke linkse stront vlekken blijven ondanks de op stapelende bewijzen ontkennen en beschimpen. Stront vlekken zijn schadelijker dan de waffe-SS

 3. ZiggyStardust

  Kerst komt vroeg voor Geert dit jaar 🙂

  1. Scheve Tinus

   Kerst bestaat straks niet meer in Nederland, Ziggy.

   Het wordt “winterfeest”

   1. Isengrijn

    Scheve Tinus:

    “…Kerst bestaat straks niet meer in Nederland. Het wordt winterfeest…”

    Dat vind ik oprecht heugelijk nieuws. Terug naar de goede tijd. Geen viering van een nepverjaardag van iemand uit het Midden-Oosten, maar een Joelfeest! Heerlijk!

    1. Beukman

     In mijn beleving heeft vrijwel iedereen een hekel aan kerstmis en alles wat daarbij komt kijken: een fortuin uitgeven aan rommel, zich dagenlang volvreten, avonden achter elkaar moeten luisteren naar het gelul van familie. De sociale druk is echter te groot, er is geen ontkomen aan.
     De naam veranderen in Winterfeest is slechts symptoombestrijding.

     1. Rammstein

      Ga die dagen lekker op wintersport of naar een tropisch eiland Beukman, dan ben je van alles af. Maar waarschijnlijk betaalt je baantje op de sosjale akademie daar niet genoeg voor.

     2. ZiggyStardust

      Kerst is voor mij samenzijn met familie en vrienden. Dat zou eigenlijk het hele jaar moeten kunnen, maar alleen met kerst is bijna iedereen gelijktijdig vrij helaas. We zijn nu de kerstboom op aan het tuigen, vroeger dan ooit. Het sinterklaasfeest is inmiddels ontheiligd, snel door naar de kerst dan maar. Dit weekend besteden aan het uitdokteren van mooie kerstmenu’s, drie dagen gaan hier gevierd worden, lootjes trekken voor pakjes onder de boom. Ik heb er zin in. Nog een week werken en dan gaat de zaak dicht tot begin januari.

     3. weer opnieuw

      jouw beleving is wederom de beleving van een zonderling type buiten de maatschappij in zijn eigen isolatie . triest type

     4. Top

      Je bedoelt te zeggen, dat je eigenlijk jaloers bent, op mensen, die het wel kunnen betalen? Onrendabele!

  2. Jumping

   @Z.S.

   Koppen moeten er rollen, voordat de kalkoen wordt aangesneden.

   Opstelten als uitvoerend verantwoordelijke en hoofddader.
   En Rutte als medeplichtige, want die moet er ook van op de hoogte zijn geweest.

   Koppen moeten er rollen.

   In Duitsland gaan ze het nu ook snappen, het roer moet om, stoppen met al die leugens.
   Weg uit dat pluche en kiezen voor een ander geluid, een geluid zonder leugens.

 4. C.A.Barstow

  Geert gaat door tot het einde toe, en volkomen terecht natuurlijk.
  Lang leve onze democratie? laat me niet lachen.
  Mag hopen dat het vervloekte linkse tuig volkomen in de shit wegzakken.

  Stem FvD/PVV.

  1. ZiggyStardust

   Ik mag hopen dat iedereen die in dit complot tegen Wilders zit tot in het einde der dagen in ellende mag leven.

   1. Ben Venuti

    Dat is te weinig leed, gangreen en gigantische tumoren en heel veel pijn tot zij het uitschreeuwen en smeken om de dood.

 5. Jack Flash

  Hoe lang duurt dit “akkefietje” nu al? 5 jaar of zo?.Dankzij “democratie’? En het is nog niet klaar?
  Democratie met werking als dikke stront door een dunne trechter.

 6. Beukman

  Geert Wilders is wederom, en geef hem eens ongelijk, not amused!

  Eerlijk gezegd denk ik dat Geert Wilders bijzonder amused zal zijn bij dit nieuws. De vlek waarin lieden als Opstelten wrijven wordt almaar groter, en het is Wilders die daar garen bij spint.
  Ik zou zeggen: kappen met dat proces en gepaste maatregelen tegen degenen die zich ten onrechte met het proces bemoeiden.

  1. Watcher

   Eh, maar wil Geert dat 🙂

   Ze hadden er nooit aan moeten beginnen, Geert ging tot de grens, niet er overheen.

  2. Rammstein

   Niks ‘kappen’ Beukman. Nu zal goddomme ook alles tot de laatste letter uitgezocht worden en moet Wilders ook volledig eerherstel krijgen door de erkenning dat het om een politiek proces ging waarbij een onwelgevallige oppositie door elitaire machtshebbers getracht werd kalt te stellen en de trias politica buiten werking werd gesteld.

   Pas na die erkenning kunnen schuldigen effectief gestraft worden.

   1. Beukman

    Of Wilders’ uitspraken wel of niet binnen de grenzen van de VVM vallen, daarover is nog steeds geen uitsluitsel, @Rammetje. Eerherstel lijkt me dus voorbarig.

    1. weer opnieuw

     eerherstel had al lang plaats moeten vinden

     niets mis om minder minder minder bontkraagjes te wensen

  3. Wesley Benbow

   Kappen met dit proces is een knieval jegens een verdachte die dit proces bewust uitlokte. Ik zou dat ongewenst vinden.

   Ik kom, op basis van deze informatie niet tot de conclusie dat Opstelten of het Ministerie zich inhoudelijk met de zaak bemoeide. Uiteraard wordt de Minister van Justitie over een zaak met deze maatschappelijke impact geïnformeerd en zal dat ook willen maar er is bewijs noch logica dat hij zich inhoudelijk met de zaak bemoeide.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Wesley Benbow

    Mee eens.

    De compleet onacceptabele uitlatingen van Wilders dreigen bovendien te worden ondergesneeuwd. Ik vermoed dat de verdediging hier continu ook doelbewust op aanstuurt. Kom nu eens gewoon achter dat rookgordijn vandaan, zou ik tegen Geert zeggen, en aanvaard de consequenties van je acties.

   2. Pescador

    Wesly jij moet wel een voorstander van de vvd zijn om zulke onzin uit te kramen. We hebben in nederland vrijheid van menings uiting en die wordt in dit proces met voeten getreden. Opstelten behoort in de gevangenis en de rechter die dit proces voert behoort ontslagen te worden ( zonder wachtgeld natuurlijk)

    1. Vlaswiek

     @Pescador: De reactie op de uitgekotste zorgt ervoor dat hij blijft zuigen.

 7. Kretoloog

  Liegen, liegen en nog eens liegen. Dat doet de VVD onder Rutte. De ene partijgenoot na de andere wordt op grove leugens betrapt: Ivo Opstelten (proces Wilders), Fred Teeven (bonnetjes), Jeanine Hennis (burgerdoden), Halbe Zijlstra (ontmoeting Poetin), Erik Wiebes (dividendbelasting), Klaas Dijkhoff (wachtgeld), Robin van Linschoten (belastingen), Melanie Schultz en Edith Schippers (beiden hun partner ingeschakeld) en nog vele, vele anderen. En Mark Rutte zelf liegt alles aan elkaar en lacht alles weg.

  Gelukkig is de beerput nu geopend. En er komt nog veel meer derrie uit. Zondag weer peilingen: opnieuw zetelverlies?

  1. Watcher

   De verkiezingen laten je dromen uiteen spatten.
   Geen PVV/FvD regering, een VVD, PVDA enz. en met een beetje geluk treedt het FvD toe tot het z.g kartel.

   Zelfs als de FvD de grootse zou worden.

   Geert kan zijn standpunten betreffende de islam niet verzachten, dat is kiezers bedrog.
   Die valt dus af.

 8. Jumping

  Er moeten koppen rollen, bij de toenmalige regering, incl de vergeetachtige liegende MP.

  Dit is de doodsteek, in het vertrouwen van de Rutteclan.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

  1. Lex

   Ik hoop dat het kabinet hierdoor gaat vallen zeker als boven water komt dan Rutte hier al jaren van op de hoogte was.

   Hub januari naar de stem bus voor kabinet Baudet 1

 9. Gerlos

  Deze rechtzaak had nooit gevoerd mogen worden heeft bakken met geld gekost en tijd van de rechters, die misschien dan meer Marokkanen had kunnen veroordelen voor hun misdaden. En de politici in deze hadden gewoon de waarheid moeten vertellen dan was deze hele soap nooit gevoerd.

  1. Pauline Kummer

   @Gerlos toch! In onze rechtstaat kun je niet zomaar iemand veroordelen. Iedere verkeers overtreder moet m.i veroordeeld worden. Zelfs voor een niet brandend voor en achterlicht. Maar dat gebeurt niet!

 10. kees cup

  Dit gaat dus even niet over de minder minder zaak maar over het gedrag van een toenmalig bewindspersoon.
  Wilders gaat er voor om deze beerput te openen , een goede zaak vind ik.
  Of het hem lukken gaat weet ik niet , ik krijg het idee dat aandacht van andere partijen ver te zoeken is , van extreem links en van het kartel was dat te verwachten.Die zijn gewoon anti liberaal (ook rutje zijn partij m.i).
  maar van onze Thierry hoor ik ook niet veel inzake deze ” kwestie opstelten ” .

 11. DidiMadloba

  Ook weer nep-nieuws. Wettelijk heeft de Minister het recht, en dus de plicht, om zich met het OM te bemoeien, zelfs in individuele gevallen.

  Dat Wilders wordt vervolgd ligt voor de hand: hij heeft iets gedaan wat volgens de wet niet mag.

  Maar de rechter bepaalt straks of hij inderdaad schuldig is. En dan krijgen we het feest opnieuw: dan gaat die louche Knoops de rechter natuurlijk wraken. Als dat verzoek wordt aanvaardt wordt het hele proces overgedaan. Dat kost de belastingbetaler miljoenen – die dan bijv. niet aan de zorg kunnen worden besteed.

  1. Kretoloog

   Didi geeft weer eens een staaltje van zijn grenzeloze domheid weer. Toch maar weer op 1. in de lijst van de grootste sukkels op DDS.

   1. DidiMadloba

    En u staat op afstand bovenaan op de lijst van onbeschofte horken.
    Erger nog vind ik dat u geen begin van een argument heeft.

  2. Robert75

   Wat mag volgens de wet in de Nederland niet. De vraag stellen of je minder Marokkanen in Nederland zou willen? Sinds wanneer mag dat niet ? Iedereen mag volgens mij de wens uitspreken ergens iets minder van te willen. Laat staan dat de vraag stellen strafbaar zou zijn.

   1. Frankos

    Robert75, helemaal mee eens.

   2. DidiMadloba

    Wie weet vindt de rechter dat dadelijk ook.

 12. Jack Flash

  Lul maar raak Didi’s en Bimbo’s. De rechtstatelijkheid is goed aangevreten hier en zal electorale gevolgen hebben,te hopen voor de verkiezingen.

  1. Pauline Kummer

   Welnee Jack. Dat valt niet op te maken uit het aantal reacties hier op DDS. De kiezer gaat voor een programma, niet voor een artikeltje.

  2. DidiMadloba

   De rechtsstaat is vooral aangetast door de wetgever die de Minister ooit de bevoegdheid gaf het OM instructies tebgeven, zelfs in individuele gevallen.

   Ik herinner me dat dit een stokpaard was van die rare professor Cliteur, die vond dat de politiek altijd het laatste woord moest hebben.

 13. Lex

  Mag mij benieuwen hoe dit verders gaat aflopen.

  De rechters kunnen met dit nieuwe bewijs niets anders doen dan de zaak seponeren.

  Trouwens even het fantastische nieuws dan Ongehoord Nederland inmiddels 46003 leden heeft dus nog 3997 leden te gaan.

  Dat moet makkelijk lukken voor 1 januari

  1. Wesley Benbow

   Het wordt dus hangen en wurgen voor ON om de 50.000 leden te halen.

   Het aanvankelijke enthousiasme is dus al aardig geluwd.

 14. Mario44

  Goed om te zien dat er gelekt wordt. Incident na incident zal ervoor zorgen dat de VVD ernstig beschadigd zal gaan worden de komende tijd. De wal begint het schip te keren en hopelijk zal de VVD zo ernstig beschadigd raken dat ze andere kartelpartijen meesleuren in hun val. Thanxx Mark, Ivo, Klaas en andere lichtende voorbeelden die in dit rijtje niet zouden misstaan.

  1. Lex

   Als boven water komt dat Rutte hier vanaf wist dan is het einde kabinet Rutte III

   Dan kunnen we maart naar de stembus.

 15. weer opnieuw

  Heel langzaam gaat de beerput met stront vlekken en tar-rels open. Heel langzaam komt de aap uit de mouw. Er zijn geen strafbare feiten gepleegd maar we moeten jurisprudentie schrijven.

  de politiek is echt te vies om beet te pakken. Er zijn slechts bacteriën en virussen in de tweede kamer. Een vies besmet partijkartel

 16. Branke

  Buitengewoon smerige Rutte-politiek.
  Stem hem weg!

 17. Wim Vreeswijk

  Wat Geert in 2014 zei met ‘minder minder’, zei Drees reeds 70 jaar geleden met ‘Nederlanders moeten emigreren’ en Koningin Juliana 50 jaar geleden in haar troonrede met ‘Nederland is vol, overvol’ en Janmaat in 1994 met VOL=VOL. Daar is m.i. juridisch helemaal niks strafbaars aan. Deze procedure was vanaf dag 1 een politieke procedure waar het Openbaar Ministerie aanvankelijk ook niks strafbaars in zag.

 18. Duckday

  Is de politiek nog te vertrouwen VVD CDA PVDA die wisten er van
  Is de rechtstaat van Nederland nog te vertrouwen D66
  De democratie is door het kartel volledig kapot gemaakt
  Hoogmoed waanzin belust op macht eigen ik
  De politiek zorgt goed voor zich zelf en vult hun zakken rijkelijk zonder de wet te ovetreden maar wel hun MORAAL weg tezetten Hoe is het mogenlijk dat deze mensen een ander moeten terecht wijzen VVD CDA D66 CU Groenlinks PVDA hebben Nederland kapot gemaakt voor eigen ik en geven super banen aan elkander.
  Stem PVV of FvD geef ze een kans Stop het wanbeleid
  Daarna Nl exit

  1. weer opnieuw

   QUOTE Is de politiek nog te vertrouwen VVD CDA PVDA die wisten er van
   Is de rechtstaat van Nederland nog te vertrouwen D66 END

   NEE , NEE , NEE

 19. Lefty

  Altijd leuk om te zien hoe fervente Wilders aanhangers zich laten leiden door lagere sentimenten. Meestal boze mensen die een uitlaatklep nodig hebben. Stel dat Wilders het voor mekaar krijgt om 100.000 ongewenste immigranten het land uit te trappen en uit de Euro te stappen. Is er een zinnig mens die gelooft dat de problemen in Nederland dan zijn opgelost, als ze er al zijn? Wilders en waarschijnlijk ook Baudet, die 2 volksvertegenwoordigers zadelen mensen op met en fata morgana. Niet dat andere politici zoveel beter zijn. Het is en blijft een beetje stuivertje wisselen. De geschiedenis heeft het aangetoond en zal dit ook in de toekomst blijven doen.

  1. weer opnieuw

   Altijd leuk om te zien hoe fervente links correcte aanhangers zich laten leiden door lagere sentimenten. Nu aangetoond is dat het daadwerkelijk een politiek gestuurd proces is zou je verwachten dat links politiek correcte adepten zouden pleiten voor het stop zetten van dit proces. Het is immers grondwettelijk niet juist.

   Domme linkse adepten gaan dan gewoon verder met hun demoniseren. Niet Wilders kan 100.000 illegale of ongedocumenteerde naar huis sturen maar wel een meerderheid in parlement. Overigens had dit al lang moeten gebeuren door de linkse sprookjes vertellers want na het laatste generale pardon zou handhaven absolute prioriteit krijgen. Linkse adepten nemen het niet zo nauw met de waarheid maar leggen schuld vraagstukken graag bij een ander neer. Je kan dus de legitieme vraag stellen ” hoe kunnen er 100.000 ongewenste immigranten binnen zijn !

  2. Rammstein

   Lefty: Wilders heeft altijd gezegd dat immigranten die goed integreren en meewerken in de samenleving, welkom zijn en hun plaats verdienen. Het criminele Marokkaanse tuig wil hij echter zwaarder aanpakken dan nu gebeurt en bij herhaald over de schreef gaan, gedwongen uitzetten.

   Wat heb jij daar op tegen?

   1. weer opnieuw

    de papegaai kakelt maar wat ongehinderd door kennis

   2. DidiMadloba

    “Marokkaans tuig” bestaat inderdaad, en is bij niemand geliefd. Alleen is uitzetten geen oplossing. Vaak zijn het al de kleinkinderen van gastarbeiders, en als we die “over de muur gooien” naar Marokko dan is Ankie Knol daar helemaal nooit meer welkom.

 20. DidiMadloba

  Vandaag wordt bekend dat er geen aanwijzingen zijn voor beïnvloeding.
  Wat je kon verwachten want het is de taak van het OM bij gebleken strafbare feiten te zorgen voor bewijs en de juiste juridische argumentatie.

  Wilders klaagt vaak over gebrekkige bestrijding van criminaliteit maar zelf houdt hij nu al JAREN het OM bezig met zijn egotripperij zodat dat niet aan echte criminelen toekomt.

  Straks gaan we nog beleven dat Wilders in cassatie gaat.

  Via insiders hoorde ik dat advocaat Knoops onlangs een riante villa kocht aan de Rivièra. Want die is de komende jaren van omzet verzekerd.

  1. Kretoloog

   Verdiep je eens in de toeslagenaffaire, Didi. Dan zul je merken dat de overheid in dat dossier jarenlang heeft volgehouden dat bepaalde documenten er niet waren. Maar uiteindelijk kwamen ze toch boven tafel. Het liegen (al dan niet op bevel van een hogergeplaatste) zit veel ambtenaren in de genen.

   Dat zou ook best wel eens het geval kunnen zijn met advocaat-generaal Gerard Sta, die vandaag voor de rechter zei dat het OM geen aanwijzingen heeft gevonden voor een politieke bemoeienis met het Wilders-proces. Terwijl nota bene minister Grapperhaus vorige week schreef dat hij nog minstens 2 maanden nodig heeft om alle archieven door te spitten.

   En over egotripperij gesproken: Jij vindt dus ook dat al die gezinnen die procedeerden tegen onterechte terugvorderingen, eigenlijk maar egotrippers zijn? Wat ben je toch een sukkelaar.

 21. Wesley Benbow

  De feiten over dit onderwerp:

  ht*ps://www.nu.nl/geert-wilders/6016446/om-intern-onderzoek-levert-geen-bewijs-beinvloeden-vervolging-wilders.html

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.