Gekkenwerk! Geplande boerenprotestactie riskeert inzet van het leger

Boeren lopen het risico dat ze het leger op hun dak krijgen! Met de geplande acties om distributiecentra te gaan blokkeren, om te laten zien hoeveel van ons voedsel uit de supermarkt eigenlijk van de boeren komt, kan ‘de grens van het toelaatbare overschrijden’. Dat zou dus wel eens een flinke clash kunnen worden!

Een hoogleraar Algemene Rechtswetenschap licht toe dat het betogingsrecht grenzen kent en het blokkeren van distributiecentra, met als doel de voedselvoorziening lam te leggen, duidelijk te ver gaat. Laten weten dat je het ergens niet mee eens bent is één ding, maar dat dergelijke acties behoorlijk grote impact op de levens van Nederlandse burgers kan gaan hebben, is overduidelijk en gaat daarom veel te ver.

Dat de boeren druk blijven uitoefenen op de politiek in Den Haag snap ik, daar lijkt niemand echt problemen mee te hebben. Tot dusver heeft dat ook redelijk goed uitgepakt, is de schade minimaal en is de steun van de bevolking dus nog steeds intact. Maar de politiek lijkt nog niet echt te luisteren. De grote vraag is nu dus of het uitoefenen van nog grotere druk, in de vorm van het blokkeren van distributiecentra, het gewenste resultaat op gaat leveren. Boze boeren die door het leger naar de grond worden gewerkt lijkt voor niemand ‘winst’, maar lege schappen in de supermarkt rond kerst evenmin.

Ik hoop maar dat de boeren niet te ver gaan. Het zou zonde zijn om zo’n mooie en leuke beweging op zo’n manier te gronde te zien worden gericht.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

112 reacties

 1. Bockbeer

  Links bekrompen Nederland zet het leger in tegen de boeren. Normale mensen niet.

  1. Morgan4321

   Typisch dat dat hetzelfde links is dat in de jaren ’80 grof geweld bepaald niet schuwde bij demonstraties.

   1. Sharktyricon

    Dat werd anders ook beantwoord met ’t leger, zie nog de beelden van waterkanonnen en militaire voertuigen voor me, je argument is dus nonsens

    1. Ron

     Geweld of geen geweld.
     Zie je het verschil

 2. Jumping

  Inderdaad, het is nu buigen of barsten.

  De overwinning is nog nooit, zo dicht bij geweest.

  De leugens van het Ruttekartel, moeten worden blootgelegd.

  Sterkte knullen.

  De waarheid overwint, kost wat kost.

 3. Morgan4321

  Ach, voordat de boeren nog verder gaan dan de krakers en kerncentrale blokkeerders uit de jaren’80 moet er nog heel wat gebeuren.

  1. Ron

   En de toeter Turken vergeet je nog.

 4. Kretoloog

  Niemand van regering of politie heeft gezegd dat het leger ingezet gaat worden bij boerenacties. Het zijn mensen aan de zijlijn die dat roepen, zoals hoogleraren, die ook hun fifteen minutes of fame willen halen.

  De boerengroentesoep zal echt niet zo heet gegeten worden.

  1. Lefty

   Ik hoop dat je he bij het rechte eind hebt, maar de DDS schreeuwt het hier wel van de daken.

   1. Kretoloog

    DDS is sowieso nogal schreeuwerig de laatste dagen.

    Het leger lijkt mij meer iets om achter de hand te houden tijdens oud en nieuw in Duindorp.

    1. Bockbeer

     Beter de brandweer

 5. Wesley Benbow

  Het wordt inderdaad tijd dat er grenzen worden gesteld aan de acties van de bio-industriëlen.

  Dit wordt irritant.

  1. Bockbeer

   Bepaal jij die grens dan?

   1. Wesley Benbow

    Nee, dat laat ik graag aan de Overheid over.

    1. Bockbeer

     Dus de boeren keihard aanpakken, en bijvoorbeeld de Mocro Mafia niet. Want dat is dan zeker racistisch.

     1. Cycle25

      Zinloos, retards die de overheid met een hoofdletter neerzetten zegt genoeg. Religie zoekt het ook in hoofdletters, net zoals deze mongool.

     2. Mycase

      Je houd hem in leven negeren is vele malen beter zo moeilijk is het niet

     3. Vlaswiek

      @Bockbeer: Je zuigt de zuiger, dat is volstrekt zinloos.

   2. Joshuak

    Tuurlijk, hij vindt dat hij alles over iedereen mag bepalen.. En ben je het niet met hem eens ben je problematisch en een nazi..

    Communisten vinden het natuurlijk fantastisch om iedereen rechts van Lenin een nazi te noemen

  2. Hiddema

   Misselijke opmerking Wesly. de boeren worden genaaid door de Regering en protesteren terecht. Links is natuurlijk tegen de boeren maar veel boeren worden door de regering kapot gemaakt.
   Schaam je!!!

   1. Wesley Benbow

    @Hiddema,
    De boeren worden niet genaaid door de regering. Er wordt enorm veel geld uitgetrokken om de boeren uit te kopen. Dat gebeurt op kosten van de belastingbetaler. Ik accepteer dat omdat de Overheid de boeren ook altijd de ruimte heeft gegeven om door te gaan met activiteiten die de mogelijkheden van natuur en milieu overschreden, maar dit geprotesteer slaat ergen op.

    1. Hiddema

     Je lult er omheen Wesly de regering komt met stikstofregels die nergens op slaan en de boeren zijn de dupe van dit domme beleid uit Europa. ze hebben alle recht om te protesteren.

    2. jan1

     Visarend ,jakhals ,bever,wolf idd het gaat hard achteruit met de natuur:(

   2. Bockbeer

    Als we nou allemaal boeren hadden in Nederland met een donkere huidskleur, weet ik zeker dat Wesley wel sympathie had voor hun acties.

  3. Limburgse Separatist

   Oh, werken grenzen dan?

 6. Lefty

  Fijn dat het leger naar me geluisterd heeft; ik heb het gisteren hier al voorgesteld. Als je dit toelaat is het hek van de dam. Boeren verdienen genoeg, en krijgen ook nog riante uitkoopsommen van de overheid. Dat kun je van een 55+ metselaar met een versleten rug niet zeggen. Ik ben benieuwd wanneer Wilders en Baudet beginnen te schreeuwen, krijgen ze er weer een paar IQ- 75- zieltjes bij.

  1. Seneca

   @lefty
   gezien je manier van schrijven beschouw ik jouw IQ als onmeetbaar, in het negatieve wel te verstaan.

   1. Vliegenvanger

    Precies als het IQ van plankton is het beter te omschrijven. Een hersencel, die alleen weet hoe hij thuis moet komen. Verder totaal onrendabel.

  2. Bockbeer

   Boeren verdienen genoeg?? Niet allemaal hoor. Als je 2000 bruto per maand verdient, mag je in je handen klappen.

   1. Lefty

    Dat is dan jammer. Snel een ander vak kiezen als je nog niet te oud bent.

    1. Bockbeer

     Even zomaar een ander vak kiezen. Dat kan niet iedereen. Het boer zijn is bij de meeste met de paplepel ingegoten. Frenkie de Jong gaat ook niet ineens stoppen met voetballen, en dan proberen met tennis goed te worden.

     1. Bosche draak

      @bockbeer
      Laat lamlul lefty lekker links liggen bij het andere gajes, alsof die patjepeeër ook maar een dag gewerkt heeft in z’n leven.
      Lekker bijdehand doen vanuit z’n rukbunker is zooo veel makkelijker….

     2. Lefty

      Als je boven de 45 bent ben je inderdaad vaak afgeschreven op de arbeidsmarkt , tenzij je net als veel buitenlanders die hier voor kut Marokkanen worden uitgescholden de klote baantjes wil doen waar wij Hollandse kaaskoppen in Nederland ons te goed voor voelen cq te lui voor zijn. . Ik zie het dagelijks in mijn omgeving. Mag wel eens gezegd worden vind ik .

     3. weer opnieuw

      lefty lul niet zo slap , volgens de linkse heelmeesters hebben we honderden duizenden plekken vrij voor de arbeidsmigranten

      Wil jij het nepnieuws verspreiden dat het hier louter en alleen kut baantjes betreft ? Dan is dit land nog verder naar de klote geholpen dan gedacht of jij praat poep

     4. Ron

      @ Lefty als die Marokkanen niet willen hoe jij ze noemt moeten ze hun gedrag eens aanpassen.
      Misschien krijgen ze dan betere banen maar nu wil niemand ze

  3. Rechtsaf

   Lefty is de ho*r van ons land, die geen idee heeft wat het beroep boeren precies inhoudt

 7. Agios

  “Maar de politiek lijkt nog niet echt te luisteren”. Dit constateert Wout. De boeren hebben het ook vastgesteld. Het leger eropaf sturen, is wel het laatste wat de staat zich kan permitteren. Laat het volk maar eens voelen waar het eten vandaan komt…

  1. Lefty

   Uit Engeland importeren als het zo doorgaat. Gaat in EU-verband veel gemakkelijker dan een land in isolement. Wordt wel moeilijk met zo’n achterlijk Brexit. The UK is er naar 3 jaar nog steeds niet uit en het land zakt dieper en dieper in de afgrond hierdoor. En Wilders en Baudet maar schreeuwen voor een Nexit. Knettergek.

   1. Seneca

    @lefty
    wat Brexit hiermee van doen heeft is mij een raadsel. als ik in jouw schoenen stond, dan zou ik mij beter informeren omtrent de werkelijke stand van zaken in het VK en niet zomaar iets neerpennen. het is bekend dat lieden die links denken – getuige je nickname- lijden aan hersenverweking. ik heb te doen met je omgeving…

    1. Lefty

     @ Seneca:
     Lees een krant, bvk niet de Telegraaf. :

     Britse economie krijgt tegenwind door Brexit

     De Britse economie groeit steeds minder hard. Bedrijven uit binnen- en buitenland zetten vanwege de grote onzekerheid over de politieke situatie hun investeringen op een laag pitje. Zo verplaatst de Japanse automaker Nissan productielijnen van het Verenigd Koninkrijk terug naar Japan.

     De gevolgen van de keus voor een Brexit zijn steeds duidelijker te merken in het Verenigd Koninkrijk. Sinds de Britten in juni 2016 bij referendum stemden voor een vertrek uit de Europese Unie, groeit de economie van het land langzamer dan in de rest van Europa.

     Van een crisis is nog geen sprake. De Britten stemden voor vertrek uit de EU in een tijd dat de wereldeconomie harder begon te groeien, zodat de Britse economie in de jaren erna kon meesurfen op die conjunctuurgolf. Wel krijgt het land steeds meer tegenwind.

     Levensonderhoud is zo’n 6 procent duurder geworden

     Britse huishoudens zijn geconfronteerd met een fors hogere inflatie. Sinds het referendum zijn de kosten van levensonderhoud in het Verenigd Koninkrijk zo’n 6 procent hoger geworden, ruim tweemaal zoveel als in Nederland (3 procent). Ze kunnen daardoor minder uitgeven.

     De hoge inflatie komt doordat beleggers hun vertrouwen in het land verloren en het pond van de hand deden. De waarde van de Britse munt daalde sinds het referendum van 1,25 euro naar 1,15 euro. Het Verenigd Koninkrijk importeert veel voedsel uit het buitenland: tomaten uit Spanje, kant-en-klaarmaaltijden uit Nederland. Daar moet het nu meer voor betalen.

     Van oudsher gewilde vestigingsplaats

     Dat gedaalde vertrouwen is ook terug te zien in het aantal investeringen in het Verenigd Koninkrijk. De Bank of England berekende afgelopen najaar dat er sinds het referendum zo’n 15 procent minder wordt geïnvesteerd dan was geraamd.

     Dit komt doordat Britse ondernemers hun investeringen uitstellen, maar vooral doordat buitenlandse bedrijven afwachten door de onzekerheid rond de Brexit. Van oudsher is het land een gewilde vestigingsplaats voor multinationals, vanwege zijn open economie.

     Nationale luchthaven in buitenlandse handen

     Zo is de nationale luchthaven Heathrow in handen van buitenlandse investeerders (onder meer uit Spanje en Qatar), iets wat in veel andere Europese landen ondenkbaar is.

     Lees ook: Exodus Britse bedrijven op gang gekomen

     Die reputatie van openheid heeft aanzienlijk te lijden van het Brexit-referendum. In 2015, het jaar voor het referendum, werd nog 21 procent van alle buitenlandse investeringen in Europa gedaan in het Verenigd Koninkrijk. In 2017, het jaar na het referendum, was dit gezakt tot 18 procent.

     Investeringsplannen fors teruggeschroefd

     Dat dit percentage niet nog lager is geworden, komt doordat bedrijven hun investeringen op lange termijn plannen. De uitbreiding van een chemische fabriek blaas je niet zomaar af.

     Er zijn wel tal van aanwijzingen dat buitenlandse bedrijven hun plannen in het Verenigd Koninkrijk hebben teruggeschroefd. Het effect hiervan wordt pas in de loop der jaren zichtbaar. Afgelopen weekend lekte uit dat de Japanse automaker Nissan zijn assemblagefabriek in Noord-Engeland niet uitbreidt, maar productie verplaatst naar Japan. In het andere geval had het honderden banen in het Verenigd Koninkrijk kunnen opleveren.

     Investeringen met de helft teruggebracht

     De automakers die in het Verenigd Koninkrijk produceren (ook Toyota, BMW en Honda), brachten hun plannen om te investeren in het land met de helft terug. Vrijwel allemaal exporteren ze veel naar Europa en het is de vraag of dit straks nog wel kan als het Verenigd Koninkrijk de EU zonder akkoord verlaat.

     Lees ook: Wat als er geen Brexit-deal komt?

     Daar blijft het niet bij. Vliegtuigbouwer Airbus waarschuwde de Britten dat het zijn productie weghaalt uit het Verenigd Koninkrijk als het land de EU zonder akkoord verlaat.

     Deuk in het vertrouwen

     Het lagere aantal investeringen kost tot dusver weinig werkgelegenheid, ook doordat de wereldwijde conjunctuur meezit. Maar over enkele jaren kan het gebrek aan investeringen de Britse economie flink opbreken. Het kost op termijn wel banen en groei.

     Dit gebeurt zelfs als de Brexit wordt afgeblazen, want investeringen in nieuwe fabrieken en kantoren hebben tijd nodig voor ze banen en groei opleveren. De oude situatie is niet zomaar hersteld. Om nog maar te zwijgen van de deuk in het vertrouwen van bedrijven.

    2. Mycase

     je voert een trol @seneca

 8. NoDoubt

  De politiek luistert nooit, vraag maar aan Groningen. Ik denk niet dat de politiek zo dom is dat ze de demonstratie van de boeren gaan verbieden met het oog op de verkiezingen.

 9. Tguard

  Dus we mogen de boeren hun brood afpakke. En als deze hetzelfde bij ons doen zetten we het leger in. Nou het spijt me maar als ze het leger daadwerkelijk gaan inzetten moeten we ons echt gaan verenigen tegen deze regering!
  Je blijft met je poten van ons af.

  1. Marija

   Enige tijd terug las ik al, dat Europa in het geniep een leger aan het vormen is, om opstanden de kop in te drukken.
   Opstanden in eigen land, dus zet je maar schrap, het gaat gebeuren.

 10. Blitzkrieg

  Quote : “Ik hoop maar dat de boeren niet te ver gaan. Het zou zonde zijn om zo’n mooie en leuke beweging op zo’n manier te gronde te zien worden gericht.”

  Dit is een gevecht op leven en dood, niks “mooie en leuke beweging”. Ze doen dit niet voor hun lol ofzo.

 11. Blitzkrieg

  De boeren moeten worden vermoord worden voor een beetje stikstof, want de natuur is zo belangrijk.

  NEDERLAND WORDT KAPOT GEMAAKT, DIT MOET GESTOPT WORDEN!
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=iJz1qxe3aqU

  Kijk en huiver!!!

  1. Lex

   die link werkt niet ookal vervang je de sterretjes voor 2xT

   1. Blitzkrieg

    Lex : Het werk prima, maar hier is de directe link.

    https://www.youtube.com/watch?v=iJz1qxe3aqU

 12. Mycase

  You go farmers wij staan achter jullie afsluiten de schijt jumbo en aanhang en desnoods zelf winkels beginnen .Laat dat zootje in adam en aanverwante shitholes mooi verekken .

 13. Mycase

  Man man man moeilijk he het zijn net kleine kinderen hier pffffffff.

 14. Politiek Profeet

  Welk leger moet dan de boeren op de grond zien te krijgen?
  Die arbo-kneusjes van nu?
  Uit ons dorp gaat een groep meedoen aan de komende actie, vergezeld van burgers zoals ikzelf.
  Toevallig een paar oud-beroepsmilitairen ertussen.
  Wij gaan dus in ons tenue mee op de tractoren,en dan maar de confrontatie aan met het huidig leger…

 15. Cycle25

  Nederland is rijp voor een burgeroorlog.

  1. Blitzkrieg

   Cycle25 : Kijk wat er bijvoorbeeld in Frankrijk aan de hand is. Heel Europa staat in brand, het NOS bericht er nauwelijks over. Die heeft het te druk met klimaat, milieu en het bashen van Trump.

   1. Cycle25

    De NOS is nog erger dan de oude staats t.v uit het voormalig communistisch Rusland, ik heb ze allang uit het kabelpakket verwijderd. Sowieso zijn internet providers + t.v pakketten niet interessant meer, achter de schotel heb je vele malen meer keuze.

    De grootste aanbieders Ziggo en KPN horen ook in het rijtje “globalisten” en doen er alles aan om je beeld te manipuleren. Deze aanbieders geven netjes RT door, en negeren Fox News. Iets wat democraten van huis uit meekrijgen, je verdeelt en negeert.

    De huidige democratie is een aanfluiting, en hobbelt richting Chinese fascisme.

    Voor globalisten is rechts een grotere vijand dan alle fascisme en dictaturen op deze wereld. Ze doen nog liever zaken met Noord Korea dan met FvD of PVV.

    1. Lefty

     “Ze doen nog liever zaken met Noord Korea dan met FvD of PVV.”

     Ik zie wel overeenkomsten. Eigen volk eerst, leven afgezonderd vd buitenwereld
     en dwingen mensen tot dingen die ze niet willen. Typisch Wilders en Baudet. Megalomane narcistische despoten in spee.

     1. Bockbeer

      Lefty is het kleine broertje of zusje van Wesley vermoed ik.

     2. Wesley Benbow

      Zoekt Bockbeer persoonlijk contact?

     3. Vlaswiek

      “Lefty is het kleine broertje of zusje van Wesley vermoed ik.”

      Ze dienen dezelfde geest Bockbeer. Je kunt de zuiger beter negeren, dan kan hij alleen zichzelf en z’n supporters zuigen.

     4. Bockbeer

      Wesley. Nee sorry ik ben hetero. Wie weet vind je ooit de ware hier, of elders.

     5. Vlaswiek

      @Bockbeer: Jammer, door jouw reacties kan de zuiger zuigen.

 16. Tman

  Het electoraat zal de gebeurtenissen oppikken en niet vergeten, 2021 nadert, links gaat erop afgerekend worden!
  Tenzij kartel Rutte het klaar zou spelen, de geïndoctrineerde “Malieveld” scholieren stemrecht te verschaffen vanaf het 12 levensjaar!
  Gelukkig is dat nóg niet mogelijk!

 17. RvdBe

  Mooie en.leuke beweging wordt het genoemd, dan heb je het dus nog steeds niet begrepen.

 18. fusilier

  Kom op boeren jullie hebben lang genoeg met je laten sollen,de beuk erin,en laat dat gajes in Den Haag maar eens een poepie ruiken. Wij de rechtse Hollanders met hun hart op de goede plaats staan jullie half. Je kan een bevolking groep van vele generaties boer maar niet zo naar de verdoemenis laten gaan.

 19. Lex

  Het geduld van de boeren raakt op. Er zijn al boerenbedrijven door deze belachelijke waanzinnige Stikstof gedrocht failliet gegaan.

  Is dit soms het beleid net zo lang blijven traineren dat de boeren allemaal failliet gaan het lijkt er bijzonder veel op.

  De inkomsten liggen stil en de maandelijkse kosten lopen gewoon door.

  Dit is volgens mij de laatste druppel die de emmer doet overlopen.

  Dat kunnen nog hele leuke kerstdagen worden.

 20. Jack Flash

  Welk leger?Jan soldaat kotst zelf op deze overheid.

  1. Lefty

   Nederland heeft een beroepsleger dat voor een deel verplicht moet verhuizen naar Zeeland. Daar zijn wel klachten over. Onze soldaten worden uitstekend betaald en hebben uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Ik denk dat de Mobiele Eenheid beter geschikt is en als eerste in aanmerking komt voor deze eventuele wegknuppel klus.

  2. van Urk

   Jan soldaat is de zoon van boer piet. Inderdaad. Ook onze militairen hebben eigenlijk nog een appeltje te schillen met die afbraakoverheid.

 21. Bockbeer

  Die linkse griezels moeten juist blij zijn dat de wegen naar de Jumbo worden geblokkeerd door de boeren. Wordt er minder vlees verkocht, en geconsumeerd met de feestdagen. Links wil toch dat we minder vlees eten.

  1. van Urk

   “Links wil toch dat we minder vlees eten.” Alleen als het bij hen uitkomt. Ze roepen dat allemaal om voor een bepaald moment de goedmens uit te gaan hangen met de hoop dat zij weer kunnen gaan scoren voor de voorste rang bij het marxistisch hiernamaals.

 22. Meriadoc Brandebok

  De publieke opinie zal zich tegen de boeren keren en de ME veegt de boeren van de straten voor de distributiecentra.

  De boeren staan op het punt een enorme misstap te begaan. Ze staan niet boven de wet.

  Nederland is overigens niet afhankelijk van hen. 75% van de voedselvoorziening is import.

  1. van Urk

   “De publieke opinie zal zich tegen de boeren keren”. Dat zullen alleen die verwende lapzwansen uit de randstad zijn die denken dat de melk alleen uit fabriek komt. Echte Nederlanders weten dat ons land is gemaakt door boeren en ook niet zonder boeren kan. Vergeet niet wat zij exporteren (goede kwaliteit) daardoor ook weer voedsel (van slechtere kwaliteit) in kunnen importeren.

   1. Blitzkrieg

    van Urk : 75% is import, en maar klagen over dierenwelzijn. Ze verraad zichzelf met haar eigen woorden. Verreweg de meeste mensen steunen de boeren. Degene die dat niet doen keren zich op een gegeven moment ook tegen de overheid. Onrust is nooit goed.

    Ze hebben het over de boeren, bekijk dit eens. Ze zouden zich heel erg diep moeten schamen, ps ik heb de petitie hiertegen al gestemd. Dit is dus het beleid van Jesse Klaver!!!
    NEDERLAND WORDT KAPOT GEMAAKT, DIT MOET GESTOPT WORDEN!
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=iJz1qxe3aqU

  2. Tguard

   @media…….. distributie centra blokkeren betekend alle toevoer!

  3. Rammstein

   Zoals altijd mist de interpretatie van Maria Brandegeit elke grond. Een groot deel van Nederland verkeert in een staat van ongenoegen en steunt ieder initiatief om het Rutte-conglomeraat omver te trekken.

   De boeren kunnen rekenen op solide steun van het overgrote deel van de bevolking. De kans is ook zeer groot dat een nieuw elan wakker gemaakt wordt en mensen beseffen dat ieder moment voor revolutie goed is, ook een ‘verziekte’ kerst.

   1. Beukman

    Wat jij in feite zegt, is dat “Nederland” niet welwillend tegenover de boeren staat omdat de Nederlander het met hen eens is, maar omdat de boeren Rutte dwars zitten.
    Dat lijkt me een wankele basis voor een duurzame steun aan de boeren, @Rampspeen. In het verleden hebben we vaak genoeg gezien dat steun aan een protesterende groepering verdampte op het moment dat men zelf flink last van de protesten begon te krijgen. Zó opportunistisch is de Nederlander, dat zou jij je moeten herinneren. Jouw denken wordt ernstig vertekend door jouw eigen negatieve gevoelens voor de aalgladde Rutte. Als je het weet, zie je het.

    Ik denk daarom dat Meriadoc gelijk heeft. De boeren lopen het gevaar zich onsterfelijk populair te gaan voelen. Vanuit de hieruit volgende vermeende onkwetsbaarheid vergalopperen ze zich hier vervolgens in, en overschrijden ze met hun acties een grens. Lullig, maar zo lopen de hazen nu eenmaal.

    1. van Urk

     “Vanuit de hieruit volgende vermeende onkwetsbaarheid vergalopperen ze zich hier vervolgens in, en overschrijden ze met hun acties een grens.” Waarom hebben die klimaatactivisten en dierenactivisten die maandelijks of wekelijks acties voeren daar dan nooit last van? Omdat daar uiteindelijk wel voor gebogen wordt. De boeren hebben ook recht op hun stem en als er niet naar hen geluisterd wordt dan hebben zij ook het recht om door te blijven gaan drammen. Want dat werkt waarschijnlijk.

     1. Beukman

      Als klimaat- em dierenactivisten over een bepaalde streep gaan @Urk dan kunnen ook zij het schudden. Stel dat de consument volgende week geen vlees kan kopen omdat dierenactivisten de productie en distributie lam weten te leggen, hoeveel steun denk jij dat ze daarna nog hebben, of wat daar nog van over is?
      Want in tegenstelling tot de boeren genieten deze activisten helemaal niet zo veel steun. De Krant van Wakker Nederland zou hen nog het liefst massaal roosteren op een zacht vuurtje.

     2. van Urk

      De activisten genieten niet veel steun volgens u? Waarom wordt er dan opeens veel aandacht door de overheid geschonken aan dierenleed en het klimaat? Toch sprake van linkse lobbyisme?

     3. Beukman

      Wordt er zo veel aandacht aan dierenleed geschonken door de overheid, @Urk?
      Aan het klimaat wordt wél meer aandacht geschonken. Niet door activisten, maar dankzij afspraken die er in EU-verband en globaal zijn gemaakt om bepaalde problemen aan te pakken waarvan men vermoedt dat die mede door klimaatverandering worden veroorzaakt.

     4. van Urk

      Vergeet niet dat veel politici die dat soort akkoorden hebben gesloten ooit misschien zelf activist zijn geweest of lid waren van zo,n groen milieuclubje. Gretha (waarvan de gewone burger in eerste instantie nooit van gehoord heeft) wordt ook zo in een keer naar voren getoverd waar politici direct al voor hun knielen gingen. Maar uiteindelijk is bij velen haar achtergrond ook al bekend en dan komen de linken tussen Gretha, klimaatlobbyisten en politici vanzelf wel naar voren.

    2. Rammstein

     Dat zeg ik ‘in feite’ helemaal niet Neukman. Leer lezen.

     Los daarvan: het zal de boeren aan hun reet roesten, die steun van de vinexhut bewoners. Ze voeren vergaande actie omdat ze op punt van verzuipen staan. En die oprechte intentie voelt en ziet de Nederlander en kiest daarom de kant van de underdog – vooral ook omdat ze zelf ook zo grandioos gepakt zijn in de afgelopen jaren door dat graaizooitje.

     Het pakt anders uit dan jij met je voorgeprogrammeerde grijze massa kunt bedenken Beukenoot. Jij kunt niet out of de box denken, dat is je handicap.

     1. Beukman

      Wat je in ieder geval wél zegt, @Beukelientje, is dit:

      De kans is ook zeer groot dat een nieuw elan wakker gemaakt wordt en mensen beseffen dat ieder moment voor revolutie goed is

      Geloof je het zelf, of bedoel je het eigenlijk anders dan er staat?

     2. Rammstein

      Bukman, ik geloof het zelf -uiteraard- volledig en bedoel het precies zo als het er staat.

      Wacht jij maar af knul, je komt nog voor verrassingen te staan. We spreken elkaar nog tegen de tijd van het ‘lichtjesfeest’.

     3. Beukman

      Afgesproken @Beukelientje. En anders wel rond Drie Koningen en Koninginnen.

     4. Beukman

      Kom er trouwens maar in, @Vlasparasiet. Of had je Rammstein al opgegeven?

   2. Meriadoc Brandebok

    @Rammstein

    En het overgrote deel van het volk vindt het boerenbedrijf heel sympathiek, en lacht om de toeterende trekkers, maar dat is haar geen verknalde decembermaand waard.

    De publieke opinie gaat zich tegen de boeren richten. Ze gooien de eigen glazen in.

    1. van Urk

     “De publieke opinie” Dat zijn hooguit alleen die 8 miljoen uit de randstad die altijd het hoogste woord denken te hebben. Naar de over 9,8 miljoen uit het platteland wordt niet geluisterd.

   3. Rechtsaf

    @Rammstein wat ik lees van je slaat de spijker op z’n kop natuurlijk, en het klopt ook dat de boeren grote steun genieten uit ons land..

    Ik zal even een voorbeeld geven waarom men in Nederland in de maling wordt genomen.

    h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2019/11/robert-jensen-droevig-om-falende-premier-mark-rutte-hij-is-geen-leider-maar-een-uitvoerder/

    Vanaf minuut 7.20 dit is de ware agenda van leugenclown Rutte, die overigens het beleid van de D666 en communistisch groenlinks uitvoert…

    1. Vlaswiek

     “(…) en het klopt ook dat de boeren grote steun genieten uit ons land…”

     De Haagse stropdassen onderschatten de actiebereidheid van de boeren en de solidariteit die de bevolking er voor opbrengt. Forum voor Democratie is bij de laatste landelijke verkiezingen de grootste geworden. Nederland is het zat, Rutte ga naar je moeder!

 23. Joost mag het weten

  Een hongerwinter actie tijdens de feestdagen. Best grappig als je bedenkt dat we juist vanwege die hongerwinter zo intensief zijn gaan boeren. Een blokkade van een week of twee zou voldoende moeten zijn om mensen erop attent te maken dat je niet bijt in de hand die je voedt.

  1. van Urk

   Inderdaad. Voedsel is niet vanzelfsprekend dat je zo even uit de plastic of in de randstad uit de muur haalt. Het is een heel ambachtelijk en vakkundig proces voordat het uiteindelijk voor de mens beschikbaar is. En was het alleen maar voedsel. Veel landbouwproducten zijn verwerkt als grondstof voor vele andere producten. Vele ouders van bleekneusjes hebben tijdens de hongerwinter begrepen dat een stad voor hun kinderen niets te bieden had. Eten was te vinden bij de boeren en de vissers.

 24. van Urk

  De boeren kunnen ook gewoon enkele weken niet gaan leveren aan fabrieken en distributiecentrums. Dan moet de 75% geimporteerde voedsel maar verdeeld worden onder het volk. Ik herinner mij de beelden nog van lange rijen bij de bakker of de supermarkt in Berlijn en Moskou ten tijde van de socialistische glorie in die landen.

  1. Abn

   Nou, veel op contract geteeld en in de koelhuizen. Contraktbreuk is prijzig.

   Daarnaast, als de melk tegen de plinten klotst.. het is wel jouw geld wat daar het putje inloopt.

  2. Wesley Benbow

   Ik juich het voorstel van van Urk toe. Als de boeren een tijdje stoppen met het leveren van hun bio-industriële rotzooi komt de import van het buitenland goed op gang en worden de alternatieven zichtbaar.
   Driekwart van de bio-industriële productie gaat overigens naar het buitenland, dus dit snijdt allemaal weinig hout.

 25. jan1

  De vraag is of de legertop zich geroepen voelt om tegen eigen volk op te treden?
  Een legitiem protest.
  Van bijde kanten grote zware machines ?
  Denk niet dat de top zit te wachten op ongelukken.
  Daar bij is de samenwerking met de boeren tijdens oefeningen cruciaal.

  1. weer opnieuw

   de legertop laat zich heel makkelijk gebruiken. We gaan zuid amerikaanse dictaturen achterna

   stem sociaal stem pvv

   1. Ron

    Dat zeg i elders al.
    De top staat mijlenver van het uitvoered pesoneel af.

 26. AS210854

  Als deze boeren nu eens voor een dag moslim worden dan is dit probleem ook opgelost.

 27. Baron von Munchhausen

  Een welgemeend advies aan de boeren:
  A zeg dat je van Marokkaanse afkomst bent.
  B dat je vrouw alleen mag koken en kinderproducent mag zijn.
  C Dat je elke dag uit de koran leest.
  D Dat je vrijdags naar de Moskee gaat.
  E dat je veel geiten bezit.
  F En al je kinderen namen uit de Koran hebben.
  G…..
  H…..
  I….
  Enzovoort.
  Wedden dat u niets in de weg wordt gelegd! U mag extra subsidie aanvragen omdat u meer geiten dan koeien hebt!
  Uw demonstraties krijgen overal vergunning en ” De goddelijke zonlicht schijnende” Goeroe Jakkes Klaver zal het woord voeren!

 28. weer opnieuw

  De energietranstie gaat ook te ver. De omvolking gaat ook te ver. De nivellerings wetgevingen gaan ook te ver.

  Gaan we het leger inzetten tegen den haag ?

 29. Lefty

  @Weer opnieuw: Ik lul niet slap maar probeer de zaak een beetje in het juiste perspectief te plaatsen. Veel (hoogopgeleide) arbeidsmigranten staan te springen om een baan in sectoren waar geen kip voor te vinden is maar krijgen geen arbeidsvergunning. En luilakken heb je natuurlijk in alle kleuren.

  1. Ron

   Hoogopgeleide gelukzoekers?

   Als ik deze reactie lees denk ik inderdaad dat ze hoger opgeleid zijn dan jou, maar niet als de gemiddelde Nederlander.

   Het merendeel van de nakomelingen die hier opgroeien halen de school maar met de hakken over de sloot of zelf niet.

   1. Bosche draak

    Ja maar Lefty is ook heel heel slim hoor
    Z’n laatste legpuzzel kostte hem slechts drie maanden, heel erg knap van zichzelf vond hij dat want op de doos stond twee tot vier jaar….

    1. Lefty

     @ Bosche Draak: Als jij een protesterende boer was zou ik als M E-er met alle plezier een gummiknuppel in je stinkende reet duwen.

     1. Wesley Benbow

      Mijn advies, Lefty, is om niet af te dalen naar het niveau van Bosche draak. Dat is een primitieve aap.

     2. weer opnieuw

      kom maar langs idioot

  2. Henk Albarda

   Lefty, er zijn geen illegale HOOGopgeleide indringers binnengekomen uit Afrika en Syrie. En werkgevers kunnen zonder problemen personeel vinden als ze leren dat in onze arbeidsmarkt vraag en aanbod heerst.
   Er zijn nog zat autochtone WW’ers en Uitkeringstrekkers die ingezet kunnen worden.

   1. Lefty

    @ Henk: Ik heb het niet over illegalen per se. Er zijn genoeg buitenlanders die (terecht) op hun asielverzoek wachten en niet mogen werken.

    1. weer opnieuw

     het wachten duurt veel te lang , direct eruit trappen die leegvreters

 30. DidiMadloba

  Een beschaafd land zet het leger niet in tegen zijn eigen bevolking.

 31. Henk Albarda

  Bij inzet van het leger, duidt deze regering dat men het links fascisme omhelst. Ook AH dertiger jaren vorige eeuw zette het leger in tegen protesten.
  Zoals ook op diverse andere sites te lezen, heeft DE Nederlander vol begrip voor de acties van de boeren. Natuurlijk gaat de NPO, geholpen door landverraders als MvdG supertrol wesley benbow, beweren dat het begrip bij de Nederlander op is, is onzin. De NPO heeft een ‘representatief’ panel, grotendeels groen linksers en d66’ers in steden, die keurig hun partijlijn nablaten. Het NPO panel heeft geen flauw benul wat er in Nederland leeft.

 32. pjerry

  Juist omdat de EU zo veel macht heeft loopt de economie terug in de UK. En waarschijnlijk de prijs die ze moeten betalen ook torenhoog. meer landen moeten deze geldverslindende moloch verlaten. Ze zijn niet eens gekozen. Daarbij minder Asiel zoekers en eigen baas Immigratie. En minder overdracht Brussel en zo zijn er wel meer dingen waar ze voordeel uit halen. Het probleem zit hem in de duur. Het sleept zich te lang voort wat onzekerheid te weeg brengt. Europese landen die niet in de EU zitten doen het prima.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.